דיווח שוטף
ירידות חדות בנעילה בניו יורק על רקע חששות ממיתון; נאסד"ק צלל ב-2.5%
הפער בין תשואות האג"ח ל-10 שנים ול-3 חודשים הפך לשלילי לראשונה מ-2006, ובארה"ב נזכרים שבתשע הפעמים הקודמות שזה קרה התרחש מיתון. דאו ג'ונס הפחית מערכו 1.8%, S&P 500 איבד 1.9%. סקטור הבנקים צלל: בנק אוף אמריקה צנח ב-4.2%, סיטיגרופ איבד 4.6%, וולס פארגו במינוס 3.1%. מניית נייקי נחלשה ב-6.6% על רקע תחזית מאכזבת, טבע צללה ב-4.3%. ירידות של 2% באירופה בנעילה
ניקיי שנגחאי האנג סנג פוטסי דאקס קאק דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק
22:00 - בורסות ניו יורק ננעלו הערב באדום כהה, על רקע חששות המשקיעים מהאטה כלכלית. הפער בין תשואות האג"ח ל-10 שנים ול-3 חודשים הפך לשלילי לראשונה מ-2006, ובארה"ב נזכרים שבתשע הפעמים הקודמות שזה קרה התרחש מיתון. דאו ג'ונס הפחית מערכו 1.8%, S&P 500 איבד 1.9%. סקטור הבנקים צלל: בנק אוף אמריקה צנח ב-4.2%, סיטיגרופ איבד 4.6%, וולס פארגו במינוס 3.1%. מניית נייקי נחלשה ב-6.6% על רקע תחזית מאכזבת. בגזרת הישראליות טבע בלטה כאשר צללה ב-4.3%.
מוקדם יותר ננעל מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI בירידה של 1.6% ונקבע על 59 דולר לחבית. עם זאת, בסיכום שבועי עלה מחיר הנפט ב-0.4%. מחיר הזהב עלה היום ב0.4% ונקבע על 1,312.3 דולר לאונקיה - שיא של שלושה שבועות. בסיכום שבועי עלה מחיר הזהב ב-0.7%.
19:00 - המסכים בניו יורק רק הולכים ונעשים אדומים יותר, והמדדים המובילים רושמים ירידות חדות: מדד הנאסד"ק מאבד נכון לשעה זו 2.2%, מדד S&P 500 יורד ב-1.8%, ומדד דאו ג'ונס מפחית מערכו 1.6%. בולטות במסחר: מניית נייקי, שמאבדת כבר כמעט 6%, וביוג'ן שממשיכה במסע שלה למטה ומאבדת גם היום 3.6%. אדום כהה בסקטור הבנקים: מניית בנק אוף אמריקה צונחת ב-4.5%, מניית סיטיגרופ יורדת ב-5%, מניית וולס פארגו צונחת ב-3.5%, מורגן סטנלי במינוס 3.7%. בגזרת הישראליות בולטת טבע שיורדת ב-3.7%.
מוקדם יותר ננעלו בורסות אירופה בירידות חדות, על רקע נתוני מאקרו מאכזבים והמשך חוסר הוודאות סביב הברקזיט, נוכח החלטת מנהיגי אירופה להעניק לבריטניה דחייה מסוימת במועד פרישתה מן האיחוד, אך להתנות אותו בכך שראש הממשלה תרזה מיי תאשר את הסכם הברקזיט בפרלמנט בשבוע הבא . מדד הבנצ'מארק הפן-אירופי Europe Stoxx 600 ירד ב-1.3%, כאשר כל הסקטורים נצבעו באדום. הפוטסי הבריטי והקאק הצרפתי איבדו 2%, בעוד הדאקס הגרמני הפחית מערכו 1.6%. נוקיה ירדה ב-5%, על רקע הדו"ח השנתי שפרסמה, ובמסגרתו ציינה בין השאר כי אין לה כוונת לפתוח פעילות חדשה באיראן בשנה הקרובה. מניית דויטשה בנק ירדה היום בכ-2% לאחר פרסום הדו"ח השנתי של הבנק, זאת למרות שדויטשה מסרה כי לראשונה זה 4 שנים חברי הדירקטוריון קיבלו בונוסים ב-2018.
17:10 - הירידות בוול סטריט מחריפות, כאשר המדדים המובילים מאבדים מערכם 1.1%. הירידות נרשמות, בין היתר, על רקע היפוך שנרשם במרווח שבין תשואת האג"ח ל-3 חודשים ותשואת האג"ח ל-10 שנים - לראשונה מ-2006, מה שעשוי להוות אינדיקציה למיתון. בעוד האג"ח ל-10 שנים נפלה ב-10 נקודות בסיס ל-2.444%, האג"ח ל-3 חודשים נותרה יציבה על 2.467%. אתר "מארקט ווטש" מציין כי בתשע הפעמים הקודמות שהתרחש היפוך דומה, התרחש לאחר מכן מיתון.
17:00 - מניית רשת הפיצריות פאפא ג'ונס מזנקת ב-4% - זאת, לאחר צירופו של כוכב ה-NBA לשעבר שאקיל אוניל לדירקטוריון שלה וכ"שגריר" של הרשת.
15:40 - המסחר בוול סטריט נפתח בירידות של כ-0.3% עד 0.4%. מניות בולטות - בואינג נחלשת ב-1.1% לאחר ביטול הסכם רכישת המטוסים של אינדונזיה, נייקי נחלשת ב-4% (ראו דיווחים מוקדמים).
14:45 - בורסות ניו יורק צפויות לפתוח את יומו האחרון של שבוע המסחר בירידות של עד 0.6%, כך מאותתים החוזים העתידיים על המדדים המובילים. את המגמה השלילת צפויה להוביל יצרנית בגדי הספורט נייקי שפרסמה את תוצאותיה הכספיות שאומנם היו בהתאם לציפיות, את היא סיפקה תחזית עתידית מאכזבת. לפי התחזית החדשה של החברה, ההכנסות ברבעון הבא צפויות להסתכם ב-10.24 מיליארד דולר, לעומת תחזית קודמת של 10.36 מיליארד דולר - גידול של 4.6% במקום 5.9% לעומת הרבעון הקודם.
מניית נייקי, שזינקה ב-21.6% בשלושת החודשים האחרונים, יורדת כעת ב-5% במסחר המוקדם. עוד מניה שבולטת לשלילה במסחר המוקדם עם ירידה של 5% היא יצרנית התכשיטים טיפאני ושות' (Tiffany & Co) לאחר שדיווחה על ירידה במכירות ברבעון שחלף. בגזרת הסחורות, הנפט נסחר בירידות חדות של כ-1.5% כאשר מחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 67 דולר ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 59 דולר.
12:45 - נתוני מדד מנהלי הרכש (PMI) לגוש היורו לחודש מרץ היו נמוכים מהציפיות, והנתונים הספציפיים עבור גרמניה וצרפת הצביעו על התכווצות. הנתונים הראשונים של מדד PMI מרקיט המשולב, בהתאמה עונתית, עמדו על 51.3, זאת בעוד שתחזיות האנליסטים ציפו לקריאה של 52 ולאחר שבפברואר עמד המדד על 51.9 נקודות.
המדד חשף כי בגרמניה נמשכו הבעיות בסקטור הייצור, והוא עמד על קריאה של 44.7 על רקע האיומים המשפיעים על תעשיית הרכב החל מרגולציות הזיהום ועד לברקזיט. בצרפת, הנתון הראשוני עמד על 48.7. בשני המקרים פירוש הדבר כי הכלכלה מתכווצת, שכן כל קריאה מתחת ל-50 מעידה על התכווצות.
10:40 - ירידות שערים נרשמות הבוקר במסחר בבורסות המובילות באירופה. מדד פוטסי הבריטי יורד ב-0.4% אחרי שהאיחוד האירופי דחה בשבועיים את מועד הברקזיט. מוקדם יותר הבוקר ננעל המסחר באסיה בעליות - ניקיי, שנגחאי והאנג סנג התחזקו כל אחד ב-0.1%.
בפסגה דרמטית שנערכה אתמול, הציעו מנהיגי האיחוד האירופי לבריטניה הארכה של מועד הברקזיט, אך בתנאים מסוימים: בריטניה יכולה לעזוב עד ה-22 במאי ולא ב-29 במרץ כמתוכנן, רק אם הפרלמנט הבריטי יאשר את ההסכם שתציג לפניו ראש הממשלה תרזה מיי. אם ההסכם לא יאושר ההארכה תהיה קצרה יותר ותסתיים ב-12 באפריל.
מכה לחברת בואינג. חברת התעופה הלאומית של אינדונזיה גארודה הודיעה כי היא מבטלת הזמנה של 49 מטוסים מדגם 737 מקס בשווי כולל של 6 מיליארד דולר. החברה מסרה כי אינה שוקלת מעבר לחברה המתחרה איירבוס וכי היא עשויה להחליף את ההזמנה לדגמים אחרים תוצרת בואינג.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
9:20 - הבורסות באסיה נסחרות במגמה מעורבת, על רקע החלטת הבנק הפדראלי המרכזי בארה"ב לא להעלות את הריבית. ניקיי היפני ושנגחאי הסיני עלו בשיעור של 0.1%, מדד האנג סנג נחלש ב-0.2%.
מניית פאסט ריטיילינג שבבעלותה רשת האופנה יוניקלו נפלה ביותר מ-1%, כשברקע דו"ח ממשלתי שהצביע על כך שמדד המחירים לצרכן הואט בפברואר. מדד הליבה, שכולל מוצרי נפט אך לא מזון טרי, עלה בחודש שעבר ב-0.7% לעומת שנה קודם לכן, נמוך מהתחזיות לעלייה של 0.8%, ומהעלייה של 0.8% שנרשמה בינואר. ההאטה הזו מגיעה בעוד שהבנק המרכזי במדינה פועל בשנים האחרונות להעלאת שיעורי האינפלציה.
בדרום קוריאה, מדד קוספי נסחר בלא שינוי. מניית סמסונג עלתה ביותר מ-1%. באוסטרליה מדד ASX 200 עלה ב-0.4%. "זה מרגיש שהשווקים יצטרכו עוד כמה ימים כדי לפרש את השינוי בעמדה של הפד, ולהפנים את ההתפתחויות בנוגע לגורמים גיאופוליטיים ומסחר. המשקיעים יקוו לתנאי מסחר חלקים יותר בשבועות הבאים, אך כרגע זה לא נראה כאילו זה עומד לקרות", העריכו האנליסטים בראקוטן סקיורטיס (Rakuten Securities) באוסטרליה.
ביום רביעי מסר יו"ר הפד ג'רום פאוול כי הבנק המרכזי לא מתכנן להעלות ריבית בשנה הנוכחית, זאת על אף שבדצמבר העריכו בבנק כי יבצעו שתי העלאות ריבית ב-2019.