הגיעו להסכמות: סרצ'לייט תרכוש את השליטה בבזק
הקרן הגיעה להסכמות על הסדר חוב כפול ומשולב עם אינטרנט זהב ובי-קום; סרצ'לייט תזרים 225 מיליון שקל לקופת אינטרנט זהב ו-260 מיליון שקל לבי-קום ותקבל 70%-75% ממניות בי-קום - בעלת השליטה בבזק
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
קרן סרצ'לייט הגיעה הלילה להסכמות עם אינטרנט זהב ובי-קום, ומול נציגות מחזיקי האג"ח שלהן, על הסדר חוב כפול ומשולב עם שתי החברות, שבסיומו תחזיק סרצ'לייט בשליטה בבזק.- החל ממחר: מו"מ מרתוני לשיפור הצעת רכישת השליטה בבזק
- עסקת בזק: אין הסכמות בין נציגי סרצ'לייט ובי-קום
- "כסף הפסדתי בלי סוף. עוד מיליארד לא יוסיף לי דבר"
ההסכמות הושגו בתום מרתון פגישות של יומיים, ובסיומם נקבע כי סרצ'לייט תזרים 225 מיליון שקל במזומן לקופת אינטרנט זהב ו-260 מיליון שקל לבי-קום תמורת הקצאת מניות, שעפ"י הערכות תקנה לה 70%-75% ממניות בי-קום שמחזיקה בשליטה בבזק (26%).
בנוסף תעניק סרצ'לייט התחייבות להזרמת 35 מיליון שקל נוספים בהנפקת זכויות של בי-קום - חלקו של הציבור, אם לא ישתתף. המתווה הנוכחי מרע מעט את מצבם של מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב שיוצגו ע"י אדוארד קלר ושלומי ברכה, לטובת מחזיקי האג"ח של בי-קום ששיפרו את מצבם והובלו בידי עופר גזית ויאיר שילהב. גזית היה המיליטנטי בנציגות בי-קום והשיפור נרשם לזכותו. חבר נציגות אינטרנט זהב קלר הודיע שהוא מתנגד להסכם, בעוד ברכה מקרן נוקד תמך בהסכם והיה ממוביליו.
מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב לא יפגשו מזומן, שכן את הזרמת המזומן מסרצ'לייט היא תעביר לקופת בי-קום יחד עם 115 מיליון שקל נוספים מקופת החברה, שישאירו אותה עם מזומנים של 20 מיליון שקל בלבד.
כנגד ההזרמה היא תקבל מניות בי-קום ב-30 מיליון שקל ואג"ח ג' (הסידרה הארוכה) של בי-קום בכ-310 מיליון שקל בערך פארי. העיסקה משקפת תספורת של 50% למחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב.
בי-קום מקבלת למעשה הזרמה של 635 מיליון שקל, 340 מיליון שקל מאינטרנט זהב ועד 295 מיליון שקל מסרצ'לייט ומבעלי מניות המיעוט שלה.
ההזרמה, יחד עם 200 מיליון שקל מקופת בי-קום, תשמש לפרעון כל יתרת החוב לסידרה הקצרה של אג"ח ב' בסך 226 מיליון שקל, ופירעון של 614 מיליון שקל (30% מהחוב) למחזיקי אג"ח ג' שיהוו פרעון מוקדם של התשלומים עד 2023.
הסידרה תובטח במלוא מניות בזק שבידי בי-קום. בי-קום תקבל הקפאה של שנתיים בתנאי הקובננט של האג"ח, שהביאו אותו לחדלות פרעון. היקף החוב הפיננסי נטו של בי-קום יירד בסיום ההסדר מ-1.77 מיליארד ל-1.46 מיליארד שקל.
ההסכם מותנה כמובן באישור של אסיפות אג"ח של אינטרנט זהב ובי-קום, כשבבי-קום נראה שההצבעה תאשר את ההסכם ובאינטרנט זהב הסיכוי גבוה גם כן אבל נמוך יותר מבבי-קום. ההצעה של סרצ'לייט תקפה עד סוף השבוע ומחזיקי האג"ח של החברות יצביעו באסיפה במהלך השבוע.
בנציגות אינטרנט זהב ישנו קרע בין שני החברים. בעוד שלומי ברכה, נציג קרן נוקד תומך בהסדר של סרצ'לייט, וסבור כי זהו ההסכם הטוב ביותר שניתן לקבל, הרי שאדוארד קלר שהוא נציג עצמאי נייטרלי שנשכר, מתנגד להסדר והודיע על כך למחזיקי האג"ח. קלר דרש שהאג"ח של בי-קום שתקבל אינטרנט זהב יהיו במחיר הנחה למחיר הפארי, וסרצ'לייט סירבה בטענה שהיא מאפשרת לציבור להיכנס לגיוס בב-יקום במחיר ההנחה שמקבלת סרצ'לייט. באסיפת מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב צפוי ויכוח נוקב בעניין אם כי ידוע שמיטב דש שהיא מחזיקה גדולה תפויה לתמוך בברכה.
את סרצ'לייט ייצגו בישיבה בנקאי ההשקעות תומר ראבד וכן המנהל השותף דארן גלאט, שהשתתף בשיחת וידאו מארה"ב, וכן עורכי הדין אהוד סול ואילנית לנדסמן ממשרד הרצוג פוקס נאמן.