קסטרו: ההפסד גדל ל-48 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2019
אשתקד רשמה הקבוצה הפסד של 1.6 מיליון שקל בלבד; עיתוי חג הפסח, שחל השנה ברבעון השני, השפיע על המכירות בחנויות הזהות והוביל לירידה של 14% בהכנסות - ל-369 מיליון שקל; הבוקר חשף "כלכליסט" כי רון רוטר, דור שלישי במשפחה, מתקרב לתפקיד מנכ"ל הקבוצה
הפסדי קבוצת האופנה קסטרו מעמיקים: חברת האופנה של משפחת רוטר פרסמה היום (ה') את התוצאות הכספיות לרבעון הראשון והציגה ירידה בהכנסות לצד העמקת ההפסדים.
הבוקר חשף "כלכליסט" כי רון רוטר, דור שלישי במשפחה, המשמש רק 3 שנים סמנכ"ל הכספים של הקבוצה, מתקרב לתפקיד מנכ"ל הקבוצה. בעבר התבטא המנכ"ל גבי רוטר כי בעתיד יחליף אותו בנו והוא יעבור לשמש יו"ר הקבוצה.
על פי נתוני דוח הפרופורמה (המציג נתונים כספיים בהנחה שקבוצת הודיס הייתה מאוחדת במלואה בדוחות הכספיים ברבעון המקביל אשתקד), סיימה קבוצת האופנה את הרבעון הראשון לשנת 2019 עם הפסד של 48 מיליון שקל לעומת הפסד של כ-1.6 מיליון שקל ברבעון ראשון אשתקד.
עיתוי חג הפסח שחל השנה ברבעון שני לעומת רבעון ראשון בשנה שעברה, השפיע על המכירות בחנויות הזהות והוביל לירידה בהכנסות. הכנסותיה של הקבוצה ירדו ב-14% ל-369 מיליון שקל.
הירידה התבטאה בשני מגזרי הפעילות של הקבוצה – מגזר ההלבשה שכולל את מותגי האופנה ואת מותגי הקוסמטיקה, איב רושה, קיקו מילאנו ואתר האונליין לאדילה, רשם ירידה של 18.8% במכירות חנויות הזהות ב-18.8% ומגזר אביזרי האופנה שכוללת את טופטן, קרולינה למקה, אקססוריז ואורבניקה, רשם ירידה של כ-9.7% בחנויות הזהות.
הרווח הגולמי של הקבוצה ירד ב-18.8% ל-194.6 מיליון שקל לעומת 239.8 מיליון שקל ברבעון מקביל ושיעורו מהמכירות ירד ל-52.7% לעומת שיעור של כ-56% מהמכירות ברבעון מקביל. השחיקה ברווחיות הגולמית נבעה מעלייה בשיעור ההנחות ומעליית שער הדולר ביחס לשקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
קסטרו עברה ברבעון להפסד תפעולי של 46.8 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של 1.46 מיליון שקל בתקופה מקבילה אשתקד.
במהלך 2019 נוספו לרשתות מותגי הקבוצה בישראל 5 חנויות – 2 חנויות קסטרו, וחנות אחת של כל אחד מהמותגים אורבניקה, קיקו מילאנו ואיב רושה. במקביל, נסגרו במהלך תקופה זו 9 חנויות של מותגי הקבוצה מתוכן 3 חנויות של המותג קסטרו, 2 של המותג טופ טן, 3 חנויות של המותג הודיס וחנות אחת של המותג קרו
לינה למקה.
נתוני הדוח מלמדים על עלייה בימי המלאי ל-210 ימים ברבעון הנוכחי לעומת 138 ימים ברבעון המקביל, פרמטר המלמד על קושי של החברה למכור סחורה.
תחום פעילות ההלבשה רשם עליה של כ-12% במכירות אך למרות זאת רשמה הקבוצה בתחום זה הפסד תפעולי של 31 מיליון שקל לעומת רווח של 6 מיליון שקל ברבעון מקביל, וזאת כתוצאה מירידה במכירות החנויות הזהות ושחיקת הרווחיות הגולמית בשל הנחות עמוקות יותר שהעניקה הקבוצה. בתחום אביזרי האופנה הסתכמו ההכנסות ב-95.7 מיליון שקל וההפסד התפעולי עמד על 16 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. ברבעון מקביל תחום אביזרי האופנה לא היה קיים בפעילות הקבוצה.