המכסים על אופנועים אמריקאיים חתכו את רווחי הארלי דיווידסון ב־19%
יצרנית האופנועים העבירה פסי ייצור לתאילנד אבל קיבלה את אישורי היצוא לאיחוד האירופי מאוחר מהצפוי. החברה תנסה להחזיר אליה את בני דור המילניום שעברו לדו־גלגליים חשמליים
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
ירידה בביקושים לאופנועים בארה"ב ומכסי מלחמת הסחר גרמו לירידה במסירות כלי הרכב הדו־גלגליים של הארלי דיווידסון ופגעו במכירות ובשורת הרווח. על כך דיווח אתר CNN.
- הארלי דיווידסון מציגה רשמית את האופנוע החשמלי הראשון
- רוכבים למוסך: ריקול ישראלי לאופנועי הארלי דיווידסון
- טראמפ קרא לחרם על הארלי דיווידסון - אך השירות החשאי מזמין מהם אופנועים חדשים
ברבעון השני של 2019 מסרה החברה 68.7 אלף אופנועים, ירידה של 5.3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. כלל המכירות נחלשו ב־6% ועמדו על 1.4 מיליארד דולר באותה התקופה. הרווח הנקי צנח ב־19% ועמד על 195.6 מיליון דולר.
יצרנית האופנועים האמריקאית פועלת כדי למנוע העלאות מחירים באמצעות העברת פסי ייצור לתאילנד, שם היא יכולה לעקוף חלק מהמכסים על תוצרת אמריקאית. בנוסף, הייצור בתאילנד מקרב אותה ללקוחות באירופה ובאסיה, שמביעים עניין רב יותר בדגמי החברה לעומת הצרכנים בארה"ב.
אף על פי שהארלי דיווידסון קיבלה לאחרונה רישיון המאפשר לה למסור אופנועים שיוצרו בתאילנד לאיחוד האירופי, בחברה טוענים כי ההליך הבירוקרטי היה ארוך מהצפוי, מה שכרסם ברווחיה.
מוקדם יותר השנה העריכה יצרנית האופנועים כי תמכור באירופה בין 217 אלף ל־222 אלף כלי רכב דו־גלגליים, אך גם כאן הערכותיה היו שגויות. כעת מנמיכה החברה את תחזית המסירות ליבשת לטווח שבין 212 אלף אופנועים ל־217 אלף.
בינואר השנה צפתה החברה כי המכסים שיכבידו על רכישת חלפים וחומרים, כמו גם על מכירת המוצר המוגמר, יסבו לה נזקים בהיקף של 120 מיליון דולר.
בשנים האחרונות סובלת הארלי דיווידסון מירידת קרנה בעיני הדור הצעיר, שמעדיף דו־גלגליים חשמליים. בנוסף, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עודד חרם צרכני עליה ב־2018, לאחר שהודיעה כי תוציא פסי ייצור מארה"ב ולכן תצמצם משרות. בניסיון להתאושש, הארלי מתרכזת בשווקים הבינלאומיים ובפיתוח דגמים חדשים.
כדי למשוך את המילניאלס וליישר קו עם תעשיית כלי הרכב, הארלי דיווידסון גם מפתחת אופנועים חשמליים, כאשר הדגם הראשון ישווק החל מספטמבר.