$
בורסת ת"א

שבועיים אחרי שחילקה 350 מיליון שקל: מגדל נפלה מתחת לרף חלוקת הדיבידנד

מגדל הודיעה היום כי עדכון לוחות התמותה של רשות שוק ההון הביא אותה מיחס כושר פירעון של 107% ל-97%, מתחת לרף המינימום לחלוקת דיבידנד והרחק מהיעד שהציב הדירקטוריון לחלוקה - 106% נכון לסוף 2019; מגדל הודיעה על חלוקת דיבידנד שבועיים לפני פרסום לוחות התמותה המעודכנים, ורשות שוק ההון לא מנעה את חלוקתו

רחלי בינדמן 19:2407.08.19

חברת הביטוח מגדל שבשליטת שלמה אליהו חשפה היום (ד') כי עדכון לוחות התמותה שפרסם לפני חודש הממונה על שוק ההון משה ברקת מביאים אותה ליחס כושר פירעון הנמוך מ-100%, הרף המינימלי הנדרש לצורך חלוקת דיבידנדים.

 

מגדל הספיקה להכריז על חלוקת דיבידנד של 350 מיליון שקל למגדל אחזקות המחזיקה בה ב-100% בסוף יוני - בדיוק שבועיים לפני פרסום עדכון לוחות התמותה של ברקת, ועולה השאלה האם דירקטוריון מגדל שאישר את החלוקה בראשות ניר גלעד ואשר ידע כי לוחות התמותה בדרך להתעדכן לא לקח בחשבון את התרחיש הזה לפני שאישר את החלוקה.

 

בעוד שבוע תתקיים אסיפת בעלי מניות של מגדל אחזקות לאשר את חלוקת הדיבידנד שהגיע ממגדל לבעלי המניות של החברה הציבורית - קרי לאליהו הנפקות ולציבור הרחב.

            

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל צילום: ריפליי הפקות צילום

     

 

העדכון החדש מביא את מגדל ליחס כושר פירעון של 97% מדרישות ההון המחמירות של הסולבנסי שיש לעמוד בהן במלואן עד 2024, והחברה פירסמה אזהרת רווח שלפיה הרווח ברבעון השני ייפגע ב-80 מיליון שקל אחרי מס כתוצאה מעדכון לוחות התמותה.

 

הערכות ראשוניות אלו שפירסמה מגדל אפילו לא משקללות את הפגיעה הצפויה ביחס כושר הפירעון בגלל ירידת סביבת הריבית. ירידת הריבית צפויה לדחוף את יחס כושר הפירעון של מגדל להיות נמוך עוד יותר, הרחק מרף המינימום לחלוקת דיבידנד של 100%, והרחק מהתנאי השני לחלוקה. יעד יחס כושר הפירעון שהגדיר הדירקטוריון קבע כי מגדל צריכה להגיע ליחס כושר פירעון של 106% ב-2019 ועד 120% במועד הסופי לעמידה בדרישות הסולבנסי.  

 

לכאורה החלוקה התבססה על מצב קיים שבו מגדל עמדה בדרישות החלוקה ולא ברור אם לברקת יש בכלל סמכות לעצור את הדיבידנד לאחר שכבר חולק. ברקת עשוי לדרוש מדירקטוריון מגדל להציג בפניו את התרחישים שנבחנו עת אושרה החלוקה והאם נלקחו תרחישים של שיפור בלוחות התמותה וירידת סביבת הריבית. אלא שברקת עצמו, שיכול היה למנוע כבר אז את חלוקת הדיבידנד, כשידע שהוא בדרך לפרסם את לוחות התמותה בחר שלא לעצור אותו לכן לא ברור אם יעשה זאת כעת.

 

במגדל הדגישו כי "על פי האומדן, גם לאחר יישום טיוטת החוזר, יחס כושר הפירעון של מגדל ביטוח ליום 31 בדצמבר 2018, כשהוא מחושב על פי הוראות המעבר שנקבעו לתקופה שעד תום שנת 2024 (תקופת הפריסה), משקף עודף הון משמעותי, העולה על 3 מיליארד שקל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x