$
שווקי חו"ל

הירושה של נוימן ב-WeWork: הפסד של 1.25 מיליארד דולר ברבעון

מדובר בזינוק של פי 1.5 לעומת ההפסד ברבעון המקביל אשתקד; עם זאת ההכנסות של חברת השכרת חללי העבודה נסקו ב-94% ל-934 מיליון דולר

שירות כלכליסט 11:5414.11.19

הפסדי WeWork המשיכו להעמיק ברבעון השלישי של 2019, אחרי ביטול ההנפקה - דבר המשקף את אסטרטגיית הצמיחה המהירה שעל פיה פעל המייסד והמנכ"ל המפוטר אדם נוימן.

 

חברת השכרת חללי העבודה רשמה ברבעון הפסד של 1.25 מיליארד דולר, גבוה פי 1.5 מההפסד בתקופה המקבילה ב-2018. כך לפי מצגת שהראתה אתמול (ד') למשקיעים. עם זאת ההכנסות נסקו ב-94% ל-934 מיליון דולר לעומת הרבעון המקביל.

 

אדם נוימן, מייסד WeWork אדם נוימן, מייסד WeWork צילום: גטי אימג'ס

 

החברה מסרה כי שיעור האיכלוס של המשרדים שהיא משכירה ירד ל-79%, הרמה הנמוכה ביותר מאז אמצע 2017; זאת, עקב בנייה מהירה של חללים חדשים.  עוד עולה מהנתונים כי WeWork הוסיפה מספר שיא של 115 אלף שולחנות עבודה חדשים במהלך הרבעון.

 

החברה נסוגה בספטמבר מההנפקה שתכננה, ונרכשה על ידי חברת ההשקעות היפנית סופטבנק. בעקבות כך פרש נוימן מהחברה - לא לפני שקיבל 1.7 מיליארד דולר.

 

על פי דיווח משבוע שעבר של חברת הנדל"ן CBRE, חברת WeWork היתה אחראית ל-69% מכלל השכרות חללי העבודה המשותפים ברבעון השלישי.

 

מתחם של WeWork בתל אביב מתחם של WeWork בתל אביב צילום: Eyal Marilus for WeWork

 

 

WeWork הראתה צמיחה יציבה במספר מנוייה, מ-214 אלף בסוף הרבעון השני ל-264 אלף בסוף הרבעון השלישי. חלק גדול מהאסטרטגיה החדשה שלה תחת הובלתה של סופטבנק - שכעת שולטת ב-80% מהחברה - היא התמקדות בלקוחות תאגידיים גדולים יותר.

 

המזומנים שבידי WeWork היו אמורים להיגמר עד סוף אוקטובר אם לא היתה מקבלת סיוע מסופטבנק, כך לפי דיווח של CNBC. החברה נמצאת כעת במרדף אחר הון חדש.

 

WeWork הוקמה ב-2010 ושוויה הוערך בתחילת השנה על ידי סופטבנק ב-47 מיליארד דולר. הנפקתה הציבורית בניו יורק בוטלה, כאמור, בשל חשש המשקיעים מהערכת השווי המנופחת שלה ועל רקע סימני שאלה סביב שיטות הניהול של נוימן ומקרוביו.

 

מאז ביטול ההנפקה השילה החברה עסקים היקפיים ונותרה רק עם עסקי הליבה שלה. על פי דיווחים, היא בוחנת כמה מועמדים להחלפת נוימן, כולל מנכ"ל טי-מובייל ג'ון לגארה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x