אלביט מערכות: זינוק של 23% בכנסות הרבעון ל-1.1 מיליארד דולר
החברה רשמה ברבעון השלישי מכירות חזקות בשוק האמריקאי ועסקאות מל"טים ורחפנים. צבר ההזמנות של אלביט עומד על 9.8 מיליארד דולר, זינוק של 21% בשנה. המנכ"ל: "ארה"ב היא כבר 30% מהמכירות שלנו, יש פוטנציאל גדול בקשר החדש עם יפן"
אלביט מערכות רשמה זינוק של 23% בהכנסות ברבעון השלישי השנה ל-1.1 מיליארד דולר, אך הרווח הנקי ברבעון ירד ב-13.4% ל-58.7 מיליון דולר. מדובר ברבעון השלישי החזק ביותר של החברה מעולם.
- חוזה חדש לאלביט מערכות: תספק מל"טים לצבא באסיה ב-153 מיליון דולר
- חוזה חדש לאלביט מערכות מול צי ארה"ב בהיקף של 85 מיליון דולר
- אלביט תספק מערכות אימון לצבא היבשה הבריטי תמורת 38 מיליון דולר
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
התעשייה הביטחונית הפרטית הגדולה בישראל עוקפת בשנים האחרונות בתוצאותיה את התעשייה האווירית ורפאל.
לתוצאות הטובות ברבעון סייעה השלמת עסקת רכישת חטיבת מערכות ראיית הלילה של האריס האמריקאית, ב-350 מיליון דולר, שכבר הניבה הזמנות חדשות ברבעון, בסך 23 מיליון דולר למערכות ראיית לילה למארינס.
אלביט רשמה ברבעון גם הכנסה של 28 מיליון דולר כתוצאה מרווח הון ממכירה והשכרה מחדש של מבנים.
צבר ההזמנות של אלביט עומד על 9.8 מיליארד דולר, זינוק של 21% בשנה. כ- 62% מצבר ההזמנות של החברה מיועד למכירה ללקוחות זרים וכמחציתו מיועד לביצוע ברבעון האחרון של 2019 ובמהלך 2020.
אלביט מתמחה במערכות מודיעין ולוחמה אלקטרונית, מל"טים ומערכות אימון וקשר. ברבעון האחרון זכתה אלביט במכרז של משרד ההגנה השוויצרי לאספקת מערכות קשר טקטי לצבאה, זכייה שאמורה להניב לה בשנים הבאות חוזים בכ-200 מיליון דולר, בחוזה לאספת מערכות תאי הטייסים למטוס האימון החדש של הצי האמריקאי שאמורה להניב עסקאות בסכום דומה, וזכתה בחוזה על סך 153 מיליון דולר לעסקה המשלבת מל"טים, רחפנים ומערכות מודיעין, כאשר לפי מקורות זרים הרוכשת היא הפיליפנים.
נשיא ומנכ"ל אלביט בצלאל (בוצי) מכליס אמר לכלכליסט: "תקציבי הביטחון בעולם ממשיכים לגדול, עם דגש על מדינות המערב, ויוצרים לנו הזדמנויות חדשות. השוק האמריקאי כבר תופס 30% מהמכירות שלנו, ויש כבר תוצאות לרכישות האחרונות שביצענו".
בשבוע שעבר הציגה אלביט לראשונה בתערוכה ביטחונית ביפן, שוק שבמשך שנים היה סגור בפני התעשיות הביטחוניות מישראל. "הקשר עם יפן מהווה פוטנציאל גדול לישראל, והסכם הביטחון החדש שנחתם בין המדינות מאפשר לנו לדבר עם היפנים על דברים שלא יכולנו להציג להם לפני כן. יש שם רעב לטכנולוגיות הישראליות, אם כי יעברו כמה שנים עד שעסקאות יבשילו. לפני כמה שנים נכנסנו לשוק האוסטרלי, והיום יש לנו כבר 300 עובדים שם", הוסיף מכליס.
אלביט, כמו שאר התעשיות הביטחוניות, סובלת מעיכוב בהוצאתה לדרך של התוכנית הרב שנתית החדשה של צה"ל, על רקע המשבר הפוליטי. "אני מעריך שהמצב יפתר בשנה הקרובה", אומר מכליס. "מן הסתם יש לנו תוכניות גדולות עם מערכת הביטחון שמתעכבות בגלל המצב, אבל השוק הישראלי מהווה רק 22% מהמכירות שלנו, כך שאין השפעה מהותית על הפעילות שלנו".
.