$
בורסת ת"א

הוצאות המימון חתכו את הרווח הנקי של דור אלון

הרשת סיימה את הרבעון השלישי ברווח נקי של 16.5 מיליון שקל. בכוונתה להתמקד בשדרוג חנויות הנוחות ולהפוך אותן למינימרקטים. שני בניו של בעל השליטה מוטי בן משה יועסקו כמתדלקים ומוכרים בשכר מינימום

ליאור גוטמן 19:2127.11.19

חברת דור אלון סיימה את הרבעון השלישי של 2019 ברווח נקי של כ-16.5 מיליון שקל. כך על פי דו"חות החברה שפורסמו היום (ד'). זאת לעומת רווח נקי של כ-28 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2018.

 

 

דור אלון מתפעלת ומקימה מתחמי תדלוק ומרכזים מסחריים לרבות חנויות נוחות, שיווק דלקים , פיתוח נכסי נדל"ן ומהרבעון המדווח עוסקת גם בהקמת רשת עמדות טעינה לרכב חשמלי ובהפעלת תחנת כוח פרטית בהספק של כ-73 מגה-וואט שכבר התקשרה באמצעות דוראד עם שורת לקוחות מסחריים.

 

מנכ"ל דור אלון עמית זאב מנכ"ל דור אלון עמית זאב צילום: טל פלינט

  

 

 

עיון בתוצאות הכספיות מעלה שסך ההכנסות נטו של החברה (בניכוי היטלים ממשלתיים) הסתכם בכ-1.08 מיליארד שקל, ירידה של כ-7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, שמיוחס שם לירידת מחירי הדלקים בין התקופות, תוך קיזוז בהפסד כתוצאה מגידול בכמויות הדלקים שנמכרו, וגידול במכירות קמעונאות המזון.

 

בחברה מחדדים שמחזור הפעילות במתחמי הנוחות, כ-210 מהם, עלה ברבעון בכ-15% כתוצאה מעלייה במכירת הדלקים והמוצרים השונים. מנכ"ל דור אלון עמית זאב אמר שהם יקימו עוד 10 מתחמים דומים בשנה הבאה, כאשר המהלך הגדול הוא הסבה של חנויות הנוחות למיני-מרקטים, שימכרו לא רק ירקות ופירות אלא גם מוצרי טואלטיקה, קוסמטיקה ומזון קפוא. ההערכות בענף הן שמחזור המכירות של כל מתחם עשוי לזנק בעקבות כל הסבה ב-30%-100%. 

 

בצד זה, דור אלון מדווחת שהיא זכתה במכרז של משרד האנרגיה להקמת 13 עמדות לטעינת רכב חשמלי. לטענת החברה לא מדובר בתחרות לדלקים הוותיקים (סולר, בנזין) אלא כמוצר משלים, זאת כיוון שהביקוש רק הולך וגדל, מה שמעלה ספק ביכולת לסגור בקרוב את בית הזיקוק בחיפה, ספק הדלקים הכמעט בלעדי של דור אלון.

 

הרווח התפעולי של החברה הסתכם בכ-49 מיליון שקל, עלייה של כ-16.7% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. לצערה של החברה הוצאות המימון נטו שלה זינקו והסתכמו ברבעון בכ-27 מיליון שקל, זאת לעומת הוצאות מימון נטו בהיקף של כ-6 מיליון שקל בלבד בשנה שעברה, בעיקר כתוצאה מ"מרישום הוצאות ריבית בגין התחייבויות חכירה בסך של כ11.7 מיליון שקל".

 

בצד היותר חיובי הפעלת תחנת הכוח ושערוכה מחדש תרמה לגידול חשבונאי בשווי שלה בכ-191 מיליון שקל, ולפי דור אלון " החברה הכירה בהפרש שבין השווי ההוגן של תחנת הכוח לבין העלות בספרים, כקרן הון בסך של כ-191 מיליון שקל אשר נזקפה ישירות להון דרך הרווח הכולל".

 

עוד מדווחת החברה על כך שבימים האחרונים אישר דירקטוריון החברה את תנאי העסקתם בדור אלון ניהול מתחמים קמעונאיים של שני בניו של מר מוטי בן משה, בעל השליטה באלון רבוע כחול, בתפקיד מתדלקים ומוכרים במתחמי תדלוק המופעלים על ידי חברת הבת וסדרנים בחנויות am:pm ("העובדים")". לטענת החברה הם יועסקו במשרה שעתית וחלקית בתמורה לשכר מינימום. בדור אלון מחדדים ש"השכר החודשי המוצע לעובדים נמוך מהשכר החודשי הממוצע במשק", מה גם ש"תנאי העסקתם של העובדים אינם שונים מכל בחינה מהותית", מה שמוביל את החברה למסקנה המשעשעת משהו ש"לאור האמור לעיל, ההתקשרות המוצעת הינה לטובת החברה".

x