אול-יר מעוניינת למכור נכסים משועבדים - תפנה לאישור המחזיקים
בחברת הנדל"ן האמריקאית טוענים שקיימת היתכנות למכירת הנכסים או מימונם מחדש בטווח הקצר, במקרה של פדיון ההלוואות בערך ההתחייבות שלהן
- ספנסר מפסיקה את גיוס האג"ח בתל אביב - "מצאנו אלטרנטיבת מימון טובה יותר"
- הריבית הנמוכה מעוררת מחדש את העניין בנדל"ן בצפון אמריקה
- האמריקאיות שוב גדולות? רק 6 מתוך 33 בתשואה דו־ספרתית
חברת הנדל"ן האמריקאית בוחנת אפשרות למכירה של הנכסים William Vale Complex המשועבד לטובת מחזיקי אגרות החוב (סדרה ג') ו- Denizen Bushwick ששלב א' שלו משועבד לטובת מחזיקי אגרות החוב (סדרה ה') וששלב ב' של הנכס משועבד לטובת J.P Morgan Chase. במקביל, החברה בוחנת אפשרות למימון מחדש של הלוואות שהועמדו לטובת אותם נכסים.
בחברת אול-יר טוענים שההיתכנות למכירת הנכסים או מימונם מחדש בטווח הקצר קיימת במקרה של פדיון ההלוואות הקיימות בערכן ההתחייבותי. על פי שטרי הנאמנות של אגרות החוב של אול-יר, פדיון מוקדם שלהן יבוצע לפי החלופה הגבוהה מבין שלוש האפשרויות הבאות: חלופת שווי השוק שהיא החלופה הזולה ביותר, חלופת הערך ההתחייבותי וחלופת ההיוון שהיא היקרה ביותר מבין שלושת האפשרויות.
אול-יר פנתה לנאמן לאגרות החוב בבקשה לזימון אסיפות מחזיקי אג"ח לצורך תיקון שטרי הנאמנות. המטרה של אול-יר היא לקבל את אישור המחזיקים לביצוע פדיון מוקדם של אגרות החוב במקרה של מכירת הנכסים המשועבדים או מימון מחדש של הלוואות המשכנתא הרלבנטיות בסכום הערך ההתחייבותי שלהן, ולהימנע מביצוע פדיון מוקדם לפי חלופת ההיוון היקרה יותר. אול-יר תבקש שהתיקון לשטרי הנאמנות יהיה בתוקף למשך 9 חודשים ממועד האישור על ידי המחזיקים. אסיפות ההצבעה של מחזיקי אגרות החוב (סדרות ג' ו-ה) צפויות בימים הקרובים.
נכון להיום סדרות האג"ח המובטחות של אול-יר נסחרות בתשואה נמוכה משמעותית לעומת הסדרות הלא מובטחות. התשואה של סדרות ג' וה' עומדת על 8.3% ו-5.5% בהתאמה, בעוד שהתשואה של סדרות ב' ו-ד' עומדת על 20.6% ו-19.7% בהתאמה. הערך ההתחייבותי של סדרה ג' הוא 602 מיליון שקל, והערך ההתחייבותי של סדרה ה' הוא 830 מיליון שקל.