בשל הקורונה: שיכון ובינוי דוחה את הנפקות האג"ח שלה ושל החברות הבנות
החברה סיימה את 2019 עם צמיחה של 2.5% בהכנסות, שהסתכמו ב-6.5 מיליארד שקל, ועם רווח נקי של 314 מיליון שקל בשורה התחתונה - ירידה של 37% בהשוואה ל-2018. בשנה החולפת לשיכון ובינוי לא היו רווחים ממימוש נדל"ן להשקעה
שיכון ובינוי מסיימת את 2019 עם צמיחה של 2.5% בהכנסות, שהסתכמו ב-6.5 מיליארד שקל, ועם רווח נקי של 314 מיליון שקל בשורה התחתונה, ירידה של 37% בהשוואה ל-2018. בשנת 2019 לשיכון ובינוי לא היו רווחים ממימוש נדל"ן להשקעה, בעוד שסעיף זה שנה קודם לכן תרם לחברה רווח של 126 מיליון שקל.
מנגד, ב-2019 שיכון ובינוי נהנתה מרווח של 707 מיליון שקל הודות לסעיף הכנסות תפעוליות אחרות שכולל רווחי הון ממכירת חברות ורווחים משערוך השקעות, בעוד שבשנת 2018 הרווח של שיכון ובינוי מסעיף זה הסתכם ב-254 מיליון שקל בלבד.
- סמנכ"ל כספים חדש בשיכון ובינוי - אלון רווה, מנהל חטייבת הזכיינות
- שיכון ובינוי מורידה את החוב מקומת המטה לחברות־הבת
- אישור סופי לתוכנית התחנה המרכזית הישנה בת"א: 1,400 דירות ייבנו במתחם
עקב אכילס המרכזית של קבוצת שיכון ובינוי ב-2019 הייתה במגזר קבלנות תשתית ובנייה בארה"ב, בה נרשמה ירידה של 266 מיליון שקל ברווח התפעולי בעיקר כתוצאה מעיכובים בפרויקט להקמת כביש אגרה בטקסס.
סעיף הוצאות הנהלה וכלליות של שיכון ובינוי טיפס בשנה שחלפה ל-471 מיליון שקל, לעומת 415 מיליון שקל ב-2018 והוצאה של 381 מיליון שקל ב-2017. עיקר העלייה נובעת מסעיף משכורות ונלוות שמקורה בתוכנית תגמול למנהלים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
תזרים המזומנים של שיכון ובינוי ב-2019 מפעילות שוטפת היה שלילי והסתכם ב-35 מיליון שקל, שיפור ביחס לשנה קודמת שהסתיימה עם תזרים שלילי משמעותי יותר של 345 מיליון שקל. בנטרול השקעות במלאי קרקעות תזרים המזומנים של שיכון ובינוי מפעילות שוטפת עמד ב-2019 על 367 מיליון שקל.
עקב משבר נגיף הקורונה העולמי והמגבלות השונות שהוטלו עקב כך על ידי הממשלה בישראל ובמדינות רבות בעולם בהן פועלת שיכון ובינוי, החברה מעדכנת על כך שפעילותה העסקית מושפעת מהמצב שנוצר עקב גורמים שונים - ובהם סגירה מלאה או חלקית של מרכזים מסחריים, האטה או עצירה של עבודות קבלניות, האטה בקצב הפעילות המסחרית בחלק מפעילויות הקבוצה, עיכוב ייזום ופיתוח עסקי, אי ודאות כללית בשווקים לגבי מקורות מימון ותנודות ריבית ומטבע.
ניגריה, שהיא בין מדינות הפעילות המרכזיות של שיכון ובינוי בתחום קבלנות תשתית ובנייה בחו"ל, מושפעת ממחיר הנפט שמהווה את הייצוא העיקרי של המדינה. בשבועות האחרונים נרשמה ירידה חדה במחירי הנפט בעולם ובשיכון ובינוי מזהירים שאם המגמה התופעה הזאת תמשך זמן רב, הדבר עלול להביא לפיחות בשער המטבע הניגרי, לעיכוב בתשלומי הממשלה והאטה אפשרית בפעילות של הקבוצה בניגריה.
לפני כחודש, לקראת סוף פברואר השנה, שיכון ובינוי דיווחה על כוונתה להנפיק סדרת אג"ח חדשה. כמו כן דווח על כך ששחברת הבת שפועלת בתחום הנדל"ן באירופה, שיכון ובינוי אירופה, וחברת הבת שיכון ובינוי נדל"ן נערכות להנפקה ראשונה לציבור של סדרת אגרות חוב. במסגרת הדוחות הכספיים השנתיים של קבוצת שיכון ובינוי הובהר שלאור חוסר היציבות בשווקים עקב השפעות נגיף קורונה, החברה וחברות הבת דוחות את מועד הרישום למסחר של סדרת אגרות החוב החדשות.
בתגובה לדוחות מניית שיכון ובינוי רושמת היום ירידה חדה של 8% ומשלימה צניחה של 44% מתחילת החודש. למרות זאת, ב-12 החודשים האחרונים שיכון ובינוי הניבה תשואה חיובית של 25%.