ענקית האופנה הראשונה שהקורונה הפילה: J.Crew הגישה בקשה לפשיטת רגל
הרשת האמריקאית מתכננת להעביר את השליטה בה לנושיה, עם הסכם לחיסול החוב שלה בסך 1.65 מיליארד דולר; עוד לפני פרוץ המגפה נפגעה ג'יי קרו ממעבר הצרכנים לקניות ברשת, ועם התפשטות הקורונה נאלצה לסגור זמנית את 500 החנויות שלה
הקורונה ממשיכה להכות גם בעסקי האופנה: קבוצת J.Crew הגישה היום (ב') בקשה לפשיטת רגל, ומתכננת להעביר את השליטה בה לנושיה. ג'יי קרו תתווסף לרשימת החנויות שנדחקו לקצה עם הקפאת הכלכלה בתגובה להתפרצות נגיף הקוביד-19.
- הקורונה מחסלת את רשתות האופנה בארה"ב: j.crew וברוקס בראדרס בדרך לפשיטת רגל
- "חנויות לא מתחום האופנה עובדות טוב, בחנויות הבגדים המכירות חלשות"
- חברות האופנה נערכו ליום סגריר - לא לשבועות
הרשת שבסיסה בניו יורק הגישה בקשה לפשיטת רגל בבית המשפט הפדרלי של וירג'יניה, עם הסכם לחיסול חובה שמגיע לסך של כ-1.65 מיליארד דולר בתמורה להעברת הבעלות עליה לנושים. החברה מוכרת בזכות בגדיה שנלבשו בין היתר על ידי הגברת הראשונה של ארה"ב לשעבר מישל אובמה, והיא הרשת הקמעונאות הגדולה הראשונה שקורסת במהלך המגפה.
בין הנושים המרכזיים של הקבוצה נמצאים Anchorage Capital Group, קבוצת בלאקסטון, GSO Capital Partners, וחברת ניהול ההון דייווידסון קמפנר. על פי ההסכם, הנושים יעבירו עוד 400 מיליון דולר ל-J.Crew לצרכים תפעוליים, בעודה עוברת את הליכי פשיטת הרגל, כך הודיעה החברה.
בנוסף לביטול החוב, החברה מתכננת לסגור חנויות, אך טרם נקבע כמה מהן ייסגרו. התפרצות הקורונה אילצה את החברה לסגור זמנית את 500 החנויות שלה, תחת המותגים J. Crew, J. Crew Factory, ו-Madewell. במקביל לסגירה נאלצה החברה לבטל תוכנית להנפקה של מותג מיידוול, כך שהוא יישאר חלק מקבוצת ג'יי קרו וליבי וויידל תמשיך להיות מנכ"לית המותג.
ג'יי קרו תכננה להשתמש בהכנסות מההנפקה כדי להפחית את חובה ולא להגיע לפשיטת רגל, כך על פי מקור המקורב לחברה. לפני פרוץ המגפה, ג'יי קרו כבר נאבקה להשאיר את הראש מעל המים במסגרת מעבר הצרכנים לקניות מקוונות. היא סבלה גם מצעד אסטרטגי שגוי של העלאת מחירים, אשר הרתיע רבים מלקוחותיה.