$
בורסת ת"א

הבנקים הנושים של דלק: אם מחזיקי האג"ח יפתחו בהליכים, נממש את הבטחונות

נציגות האג"ח של קבוצת דלק הוסיפה להצבעה על העמדת החוב לפירעון מיידי סעיף שקורץ לבנקים ומבטיח להם שיתוף פעולה; נציג בכיר של הבנקים הנושים אמר לכלכליסט: "מרבית הבנקים ירוצו לממש את השעבודים מיד כשיתברר שכיוון המחזיקים הוא הליכה לבית המשפט"

גולן חזני 12:3512.05.20

נציגות מחזיקי האג"ח בקבוצת דלק קורצת לבנקים: בצעד מתוחכם, הנציגות הוסיפה להצבעה על העמדת החוב לפירעון מיידי סעיף שמבטיח לבנקים שיתוף פעולה מצד המחזיקים בקבלת חובם עוד לפני המחזיקים עצמם.

 

הסעיף פורסם אמש. עם זאת, גורם מטעם אחד הבנקים הנושים הגדולים הבהיר הבוקר (ג') לכלכליסט כי קיים סיכוי טוב שלמרות זאת, עם תחילת המהלכים המשפטיים של המחזיקים נגד החברה שבשליטת יצחק תשובה, יתחילו הבנקים למכור את הנכסים המשועבדים שלהם בשוק, שבראשם מניות דלק קידוחים.

יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה, בעל השליטה בקבוצת דלק צילום: עמית שעל

 

 

 

הסעיף שהוכנס בהצבעה אמש היה: "כחלק בלתי נפרד מהחלטה זו, להסכים כי בגדר ההליכים המשפטיים כאמור יוצע להעניק לנושים המובטחים של החברה ושל דלק מערכות אנרגיה בע"מ, הגנה הולמת שעשויה לאפשר להם להיפרע מנכסי החברה שאינם משועבדים להם, בעדיפות על מחזיקי אגרות החוב, כדי למנוע מימוש שעבודים על ידי הנושים המובטחים האמורים".

 

החוב של קבוצת דלק לבנקים הנושים עומד על 1.8 מיליארד שקל, ובניגוד למחזיקי האג"ח הם מחזיקים בשיעבוד על 40% ממניות דלק קידוחים ובמלוא מניות איתקה. הנציגות למעשה מציעה לבנקים - ניתן לכם את העדיפות שמגיעה לכם, אבל בואו נזיז את תשובה הצידה ונסתדר בינינו. 

 

הצעד המתוחכם משאיר את תשובה בבעיה לא פשוטה. עם זאת, למרות התוספת, הבנקים מתעקשים כי לא ימתינו למחזיקי האג"ח. בשיחה עם כלכליסט טען נציג בכיר של הבנקים הנושים כי הם יפעלו מהר וימכרו את הנכסים שבידיהם, כך שמחזיקי האג"ח יפסידו מצעד כזה.

 

"מחזיקי האג"ח של דלק צריכים לדעת את התמונה המלאה: להערכתי, מרבית הבנקים ירוצו לממש את השעבודים שיש להם בהלוואות שהעניקו לחברה, מיד כשיתברר שכיוון המחזיקים היא הליכה לבית המשפט", אמר אותו נציג.

 

הוא הוסיף: "הנציגות הבינה שיש מחזיקי אג"ח שחוששים להצביע בעד פירעון מיידי משום שהבנקים ימהרו לממש נכסים ואז המחזיקים ישארו עם הרבה פחות נכסים לממש ולהחזיר את החוב. זו הסיבה לתוספת. הם חושבים שאם יתנו בטחונות לבנקים ירגיעו את העסק.

 

"נכון שחלק מהבנקים לא רוצה להיות מואשם שהפיל את החברה והקומות שלה, כי זו תהיה פגיעה לא פשוטה בחובות של מיליארדים. אבל ברגע שמפילים את הכל, כל אחד מסתכל על עצמו בצורה אגואיסטית. אז הבנק אומר או שאממש מיד או שיתחילו לדבר אתי על בטחונות נוספים שהמחזיקים רוצים לתת לי באישור של בית משפט. קבוצת דלק כל כך מסובכת היום מבחינת שיעבודים ובטחונות. פלונטר גדול. כך שההערכה שלי היא שלמרות הנסיונות, חלק לא מבוטל מהנושים המובטחים יילכו לממש את הבטחונות שלהם. זה לא חברה רגילה או חברה שלמחזיקים יש נסיון בהתמודדות איתה".

x