$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

מנכ"ל קבוצת גולף רביב ברוקמאייר ביקש לסיים את תפקידו

לאחר ארבע שנים מאתגרות, הודיע ברוקמאייר על כוונתו לפרוש לקראת ראש השנה; מנכ"ל קבוצת האופנה אישר את הדברים ומסר: "אהיה מחויב לחברה עד למציאת מחליף"; בחודשים האחרונים התגלע סכסוך חריף בין גולף והחברה האם כלל תעשיות, לבין החברה הבת עדיקה; גולף ביטלה את הערבות הבנקאית שהעמידה לעדיקה ערב הנפקתה ובעקבות כך התפטרו כל בכירי עדיקה, כשבראשם המייסד דדי שוורצברג

אורנה יפת 20:0518.06.20
רביב ברוקמאייר, מנכ"ל קבוצת גולף, ביקש לסיים את תפקידו בחברה: ל"כלכליסט" נודע כי ברוקמאייר ביקש לסיים את התפקידו כבר במרץ 2020, עם פרסום הדו"חות השנתיים של החברה, אך בשל משבר הקורונה ביקש דירקטוריון החברה מברוקמאייר להישאר בתפקיד עד לסיום המשבר ומציאת מחליף. ברוקמאייר יסיים את תפקידו לקראת ראש השנה 2020.

 

ברוקמאייר מסר בתגובה: "אכן לאחר ארבע שנים מוצלחות פניתי לאבי פישר יו"ר כלל תעשיות, וביקשתי לסיים את דרכי בחברה בצורה מסודרת. אנו מתדיינים בעניין בצורה מכובדת. אני צפוי לסיים את תפקידי עם דיווח תוצאות הרבעון הראשון לשנת 2020 ובכל מקרה אהיה מחויב לחברה בתקופה המתבקשת עד למציאת המחליף המיועד".

 

 

מנכ"ל גולף הפורש, רביב ברוקמאייר מנכ"ל גולף הפורש, רביב ברוקמאייר צילום: ענבל מרמרי

 

 

אי אפשר להתעלם מהעובדה כי בחודשים האחרונים התגלע סכסוך חריף בין קבוצת גולף והחברה האם כלל תעשיות, לבין החברה הבת עדיקה. הסכסוך נחשף לאחר שגולף ביטלה את הערבות הבנקאית שהעמידה לעדיקה ערב הנפקתה בבורסה, ונמשך עם התפטרות כל בכירי חברת עדיקה ומייסד החברה דדי שוורצברג.

 

ברוקמאייר גויס לתפקיד מנכ"ל קבוצת גולף ביוני 2016 לאחר עזיבתו של המנכ"ל הקודם אלי מיזרוח. במהלך כהונתו ביצעה הנהלת החברה תוכנית התייעלות לשיפור מצבה של קבוצת גולף שסובלת ממשבר ממושך רב שנים.

 

ברוקמאייר נכנס לחברה בתקופה מאתגרת והתמודד בשוק שנמצא במשבר קשה עוד קודם המשבר, שהקורונה העצימה אותו עוד יותר. ב-12 החודשים האחרונים צנחה המניה ב-26.6%, בדומה לרבות מחברות האופנה המקומיות שנפלו בעת המשבר, וכיום גולף נסחרת בשווי של 67.5 מיליון שקל בלבד.

 

גולף סיימה את שנת 2019 עם רווח תפעולי של כ-32 מיליון שקל לעומת 16.9 מיליון בשנה קודמת. ללא השפעת תקן 16 ירד הרווח התפעולי השנתי של גולף ל-14.5 מיליון שקל. במהלך תקופת כהונתו של ברוקמאייר סגרה החברה כ-35 חנויות מדממות וחיסלה מספר מותגים מפסידים בהם: בלובירד, מקס מורטי, וטופ מן.

 

החברה נאלצה להתמודד עם סגירת חנות הדגל שלה בהדר יוסף שמכירותיה היוו כ-4% מסף פעילות החברה והייתה משמעותית לרווח התפעולי של גולף. במקומה נפתחה חנות דגל חלופית בקונספט חדשני ברחוב הלח"י בבני ברק וכמוה הושקו גם בחוצות המפרץ ובאשדוד.

 

במהלך כהונתו הקימה החברה, באמצעות החברה הבת עדיקה, אתר סחר מקוון - גולף אנד קו. עדיקה, שנרכשה בתקופת כהונתו של מיזרוח, מהווה את פלטפורמת האיקומרס של קבוצת גולף והיא החברה שמהווה את מנוע הצמיחה של הקבוצה כולה.

 

במשבר הקורונה, לקח ברוקמאייר חלק בהנהלת התאגדות רשתות האופנה והמסחר שפעלה מול הממשלה לקבלת תמריצים ומענקים מהמדינה, לאור המשבר שפקד את המשק בכלל וענף רשתות המסחר בפרט.

 

דובר חברת גולף סירב להגיב לידיעה.

x