$
שווקי חו"ל

חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק נכנסה להליכי פשיטת רגל

מדובר בחברה השנייה בקבוצה בבעלות המיליארדר ריצ'רד ברנסון, אחרי וירג'ין אוסטרליה, שמכריזה על פשיטת רגל בעקבות פגעי הקורונה; היא הגישה בקשה על כך בבית משפט בניו יורק, והדבר עשוי להגן על נכסיה מפני נושים במדינת המקור שלה - בריטניה; מהחברה נמסר כי "אנו צופים שתכנית שינוי מבנה ההון תיכנס לתוקף בספטמבר - בטוחים בהצלחתה"

שירות כלכליסט 23:4004.08.20

חברת התעופה וירג'ין אטלנטיק של המיליארדר הבריטי ריצ'רד ברנסון הגישה היום (ג') לבית המשפט בניו יורק בקשה להגנה מפני נושים. בכך הפכה לחברה האחרונה בשורת חברות תעופה שנאלצו לנקוט בצעד זה בעקבות פגעי נגיף הקורונה, והשנייה בקבוצת וירג'ין, אחרי וירג'ין אוסטרליה, שפושטת רגל.

 

 

 

החברה שיושבת בלונדון וש-49% ממנה מוחזקים על ידי דלתא איירליינס, משרתת נוסעים בקווים בינלאומיים ארוכים. היא נאלצה להשעות את כל הטיסות באפריל בשל התפרצות הנגיף, וחידשה אותן בחודש שעבר.

 

 

וירג'ין אטלנטיק וירג'ין אטלנטיק צילום: ויקיפדיה

 

הבקשה במסגרת סעיף 15 (Chapter 15) היא סוג של פשיטת רגל עבור חברות הפועלות בכמה מדינות, ולמעשה מאפשרת לחברות שעוברות הליך זה במדינת הבסיס שלהן, גם לנהל הליך בארה"ב. בכך תוכל להגן על נכסיה שם מפני נושים בבריטניה.

 

וירג'ין אטלנטיק הכריזה ביולי על חבילת סיוע עצמית בסך 1.6 מיליארד דולר, אך לא הגיע לסיכומים סופיים בעניין. כן ביקשה ללא הצלחה סיוע ממשלת בריטניה, כשברנסון אף מציע את האי הפרטי שלו כעירבון. עוד קודם לכן, בחודש מאי, הכריזה כי תפטר 3,000 עובדים ותסגור את פעילותה בנמל התעופה גטוויק בלונדון ותעביר אותה להית'רו.

 

החברה מסרה היום בשימוע בבית משפט בלונדון שתתרוקן ממזומנים בספטמבר. הבקשה שהוגשה בארה"ב קשורה לשימוע זה, בו אישר בית המשפט לקיים פגישת נושים להצבעה על תוכנית לארגון מחדש.

 

מנכ"ל דלתא איירליינס, אד בסטיאן, אמר לאחרונה שהחברה בראשותו לא תזרים מזומנים להצלת וירג'ין אטלנטיק מפשיטת רגל. לפי החוקים בבריטניה, דלתא או כל חברה זרה אחרת לא יוכלו להגדיל את הנתח שלהן בווירג'ין.

 

מוירג'ין אטלנטיק נמסר כי "על מנת לקדם את שינוי מבנה ההון של חברת התעופה, שהינה ישות פרטית ונזילה, תהליך שינוי מבנה ההון טעון אישור לפי סעיף 26A של חוק החברות האנגלי מ-2006, הדורש קבלת אישורם של הנושים הרלוונטיים לפני ביצוע התהליך. מאחר ורוב בעלי השליטה כבר אישרו את התהליך, אנו צופים שתכנית שינוי מבנה ההון תיכנס לתוקף בספטמבר. אנו בטוחים בתכנית ובהצלחתה".

 

 

x