אלקטרה צריכה: המכירות באינטרנט זינקו ב-312% ברבעון
החברה שבשליטת אלקו של האחים זלקינד סיכמה את הרבעון השני של 2020 עם צמיחה של 4.2% בהכנסות ל-745 מיליון שקל; המכירות בחנויות הזהות נחלשו ב-10.3% ברקע סגירת החנויות, אך השהות הממושכת בבתים הגדילה את רכישת מוצרי החשמל ואת הביקוש למזגנים
מגפת הקורונה היטיבה עם חברות מוצרי החשמל, ובכללן אלקטרה מוצרי צריכה (אמ"צ), כשהשהות הממושכת בבית הגדילה את רכישת מוצרי החשמל לבית ואת הביקוש למזגנים.
- וואן טכנולוגיות תשוב לחלק דיבידנד; רשמה עלייה בהכנסות לצד ירידה ברווח
- למרות הקורונה: פרטנר רשמה רווח של 7 מיליון שקל ויציבות בהכנסות
- ברקע מכירתה לסלקום ולמרות הקורונה: גולן טלקום הציגה צמיחה בהכנסות
אלקטרה מוצרי צריכה פירסמה הבוקר (ג') את דוחות הרבעון השני של 2020, שהראו זינוק של 312% במכירות באתר הסחר, לצד ירידה של 10.3% במכירות בחנויות הזהות בעקבות סגירת החנויות.
החברה צופה כי בסוף השנה מכירות האונליין ישלשו את עצמן ביחס לשנה קודמת ויעמדו על 200-150 מיליון שקל. במקביל לפרסום הדוחות הודיעה החברה, שבניהול צביקה שווימר ובשליטת אלקו של משפחת זלקינד, על חלוקת דיבידנד של 30 מיליון שקל.
הכנסות אמ"צ צמחו ב-4.2% ביחס לרבעון השני אשתקד והסתכמו ב-745 מיליון שקל. העלייה נבעה משיפור במחזור המכירות של מגזר קמעונאות החשמל ומגזר התקשורת הסלולרית, בקיזוז ירידה במחזור המכירות של מגזר מוצרי הצריכה.
הרווח התפעולי של החברה זינק ב-41% ל-61 מיליון שקל, הודות לעלייה במכירות ולשיפור של 8.5% ברווח הגולמי שעמד על כ-194 מיליון שקל בסוף הרבעון. ה-EBITDA טיפס ב-31% ל-94 מיליון שקל והחברה סיימה את הרבעון עם רווח נקי של 35 מיליון שקל – קפיצה של 35% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. לשיפור ברווח הנקי תרמו גם ירידה בהוצאות מימון בעיקר בגין ירידה בהוצאות מימון במגזר תקשורת סלולרית.
החברה הציגה שיפור בתחומי הליבה ברבעון השני, למרות סגירת החנויות בחודש אפריל למשך שבועיים בשל הגבלות הקורונה.
ההכנסות במגזר קמעונאות החשמל, בו פועלת החברה עם הרשתות מחסני חשמל ושקם אלקטריק, עלו ב-3.9% ל-331 מיליון שקל, אך סגירת החנויות למשך שבועיים בשל מגפת הקורונה פגעה משמעותית במכירות למ"ר בחנויות הזהות ואלה ירדו ברבעון השני ב-10% ל-2,968 שקל בממוצע חודשי, לעומת מכירות של 3,307 שקל למ"ר ברבעון המקביל.
מה שסייע לחברה לצלוח את סגירת החנויות בתקופת הקורונה היה אתר מכירות האונליין שלה, שמכירותיו זינקו ברבעון ל-60.5 מיליון שקל לעומת 14.7 מיליון שקל אשתקד. הרווח המגזרי עלה בכ-66% ל-17.3 מיליון שקל.
במגזר מוצרי הצריכה החשמליים, בו עוסקת אמ"צ בייבוא ושיווק מוצרי צריכה לבנים ומזגנים, ירדו המכירות ב-1.2% ל-310.7 מיליון שקל. מדובר בירידה חשבונאית שכן החברה העבירה את יבוא מוצרי המותג אלקטרה ממגזר מוצרי הצריכה החשמליים למגזר קמעונאות חשמל. בנטרול ההעברה בין המגזרים, עלו המכירות במגזר מוצרי הצריכה ב-1.9% ברבעון. העלייה בהכנסות נבעה מעלייה במכירות המזגנים. הרווח המגזרי זינק ב-168% ועמד על 28 מיליון שקל. הרווח במגזר הושפע לטובה מהרווח הגולמי ומירידה של 3.3 מיליון שקל בהוצאות המכירה והשיווק בעקבות ירידה בהוצאות הפרסום ברבעון.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון השני של שנת 2020 ירד ל-67 מיליון שקל לעומת 112 מיליון שקל אשתקד כתוצאה משינוי תנאי תשלום לספקים בשנה שעברה, שהתקזז בחלקו בשיפור בתוצאות החברה לעומת שנה שעברה.