היורו והפאונד נחלשים עקב הזינוק בתחלואה; הדולר צובר מומנטום לקראת הבחירות
ממשלת צרפת נוטה לכיוון סגר מלא על מנת לצמצם משמעותית את שיעור התחלואה - היורו ביום 3 רצוף של ירידות, מאבד 0.6% ל-1.17 דולרים, הפאונד נסוג ב-0.8% ל-1.29 דולרים; אנליסט: "הקפיצה בתחלואה בהחלט מהווה דאגה למגמה במטבע הגוש"; בחזית השקל, עליות מול היורו והפאונד לצד היחלשות מול הדולר
- השקל והדולר בנסיגה יומית; אופטימיות להסכם סחר חדש מקפיצה את הפאונד
- אוקטובר רע לדולר - שוב מתחת ל-3.4 שקלים; לאחר חודש, היורו פחות מ-4 שקלים
- הדולר מוחק את רוב העליות מספטמבר: חזר ל-3.4 שקלים
"הקפיצה בתחלואה בהחלט מהווה דאגה למגמה במטבע הגוש", כך לדברי ג'ונישי אישיקווה Junichi Ishikawa, אסטרטג במט"ח הבכיר ב-IG Securities שבטוקיו. יחד עם זאת, הוסיף אישיקווה כי הוא אינו מצפה שהדולר ימשיך לטפס משמעותית מול המטבעות העיקריים בעולם, "מכיוון והמשקיעים כלל אינם בטוחים מה יהיו תוצאות הבחירות בארה"ב וכיצד יגיבו השווקים לאחר מכן".
היורו ביום שלישי רצוף של ירידות, מאבד 0.6% ל-1.17 דולרים, הפאונד נסוג ב-0.8% ל-1.29 דולרים. הדולר בתנועות קלות מול מטבעות אסיה - מטפס מעט מול היואן הסיני ונחלש קלות מול הין היפני. מול הדולר האוסטרלי מתחזק הדולר האמריקאי.
מבחינת השקל, מגמה מעורבת היום - מטפס מול היורו והפאונד, אך נחלש מול הדולר שעולה ב-0.4% ל-3.39 שקלים. היורו יורד ב-0.4% ל-3.98 שקלים, הפאונד מוחק 0.4% ל-4.39 שקלים.
וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המסחר במט"ח בבנק ההשקעות השוויצרי הפרטי לומברד אודייה, צופה התחזקות משמעותית בשקל: "ערך הדולר יגיע בתוך 12 חודשים לשיעור של מתחת ל- 3.30 שקלים. זאת למרות שהתפרצות מחודשת של המגפה בישראל והסגר בחודש האחרון הובילו את שער הדולר לשיעור של קרוב ל- 3.50 שקלים".
מומחי הבנק מציינים כי כדי לקבל תמונה רחבה על השקל לטווח הארוך, "יש לשים לב לביצועי מניות טכנולוגיות ומרווחי האג"ח האמריקאי. ביצועים נמוכים של המניות הטכנולוגיות ו/או עלייה משמעותית במרווחי האג"ח צפויים להחליש משמעותית את השקל ביחס לדולר. סיכון משמעותי שרואים בבנק לערך השקל ביחס לדולר הוא שבנק ישראל יפעיל מדיניות מט"ח קפדנית תוך התערבות בשוק והשפעה משמעותית על שער השקל ביחס לדולר".