$
בורסת ת"א

כך הפך מנכ"ל אלטשולר שחם גמל לאחד המנהלים העשירים במשק

עלות שכרו של יאיר לוינשטיין, מנכ"ל חברת הגמל של בית ההשקעות, אינה הגבוהה ביותר בחברה; עם זאת, שווי אחזקותיו של לוינשטיין במניות החברה גבוה מ-493 מיליון שקל, אחרי זינוק של 184% מאז ההנפקה לפני שנה וחצי - וכעת הוא צפוי לקבל גם דיבידנד

חזי שטרנליכט 14:4626.11.20

מי צריך שכר בכירים? יאיר לוינשטיין, מנכ"ל אלטשולר שחם גמל ופנסיה, הפך לאחד המנהלים העשירים במשק.  

עלות שכרו של לוינשטיין עמדה אמנם על 1.93 מיליון שקל ב־2019, פחות מענת כנפו־תבור, מנהלת קרן הפנסיה וסמנכ"לית התפעול שעלות שכרה עמדה על 2.69 מיליון שקל. אבל עיקר הונו על הנייר, בא בזכות האחזקה שלו (14.4%) במניות החברה, ששווייה עומד על יותר מ־493 מיליון שקל. 

 

יאיר לוינשטיין על רקע הבורסה בתל אביב יאיר לוינשטיין על רקע הבורסה בתל אביב צילום: יח"צ

 

 

מאז תום יום המסחר הראשון של המניות בבורסה, ביולי 2019, נסק שווי אחזקתו של לוינשטיין ב־184%.

 

חברת הגמל של אלטשולר שחם פירסמה אתמול את דוחות הרבעון השלישי, שבהם רשמה זינוק חד של 82% ברווח הנקי ועלייה של 112% במספר העמיתים בקרנות הפנסיה המנוהלת על ידה, למרות משבר הקורונה שהזניק את שיעור האבטלה במשק.

 

במקביל לפרסום הדוחות הודיעה החברה על חלוקת דיבידנד של 29 מיליון שקל, כאשר לפי שיעור החזקותיו בחברה - הנתח של לוינשטיין בדיבידנד זה יעמוד על כ־4.18 מיליון שקל, ולסכום זה יש להוסיף יש עוד 15.6 מיליון שקל, שאותם גזר לוינשטיין ממכירת מניות בהנפקה בחודש יולי אשתקד.

 

הזינוק במספר העמיתים בתחום הפנסיה היה מנוע שדחף את אלטשולר שחם גמל ופנסיה לצמיחה משמעותית בתקופה המדווחת. מתחילת 2020 צמח שווי הנכסים המנוהלים בקרנות הפנסיה שלה מ־7.8 מיליארד שקל ל־14 מיליארד שקל, הזינוק החד ביותר בקרב בתי ההשקעות וחברות הביטוח שהעלה אותה שלב אחד למקום השישי מבחינת שווי הנכסים המנוהלים בענף הפנסיה.

 

לאחר מועד הדיווח, לפי אלטשולר שחם, פעילות הפנסיה תפסה את המקום הראשון בצבירות נטו של 909 מיליון שקל באוקטובר. בתחום הגמל החברה מובילה את הענף במונחי שווי הנכסים המנוהלים על ידה, כשהנתח שלה בכלל הנכסים עמד על 24% בסוף הרבעון השלישי, לעומת 20.5% בסוף 2019 ושל 16.5% בסוף 2018.

 

מניית אלטשולר שחם גמל ופנסיה עלתה ביותר מ־71% מתחילת השנה, לשווי שוק של יותר מ־3.4 מיליארד שקל, שממקם אותה במקום השלישי אחרי חברות הביטוח הראל והפניקס במדד ת"א־ביטוח פלוס של הבורסה. בכך היא עוקפת את מגדל ומנורה שנסחרות סביב שווי שוק של 3.34 מיליארד שקל וגם את כלל ביטוח שנסחרת בשווי של 3 מיליארד שקל. נתוני קצב הצמיחה בפנסיה שרשמה החברה מרשימים לנוכח האבטלה במשק והעובדה שחלקים גדולים מכוח העבודה במשק עדיין נמצאים בחל"ת, תקופה שבה המעסיקים -לא מפרישים להם הפרשות פנסיוניות.

 

נכון לסוף הרבעון השלישי בקרנות הפנסיה של אלטשולר שחם היו 189 אלף עמיתים, עלייה של יותר מ־112% לעומת הרבעון המקביל, ושל יותר מ־62% מסוף 2019, ומספר העמיתים הכולל עמד בסוף ספטמבר על 2.5 מיליון עמיתים, עלייה של חצי מיליון איש לעומת הרבעון המקביל.

 

אחד ממנועי הצמיחה המשמעותיים של פעילות הפנסיה נובעת מבחירת קרן הפנסיה שלה כאחת מארבע קרנות ברירת המחדל על ידי רשות שוק ההון באוקטובר 2018, עוד לפני הנפקת החברה בקיץ שלאחר. קרנות אלה שנועדו להגביר את החיסכון הפנסיוני בציבור נבחרו במכרז של האוצר והן מציעות דמי ניהול נמוכים למשך תקופה של עשר שנים. שלושת הגופים הנוספים שנכללו במודל הזה הם בתי ההשקעות מיטב דש, פסגות והלמן אלדובי.

 

 

x