לא מוותר: אלשטיין ערער על החלטת המחוזי לאשר מכירת דסק"ש לנחמיאס
הצדדים יגישו לבית המשפט העליון את תגובתם עד 15 בדצמבר; נחמיאס ומגה אור הציעו 950 מיליון שקל עבור 70.4% ממניות דסק"ש, ו-164 מיליון שקל עבור 12% מניות נוספות של הקבוצה שאינן משועבדות; אלשטיין הציע יותר, אבל לא הצליח לקבל תמיכה של יותר מ-10% מכל אחת משלוש סדרות האג"ח
אדוארדו אלשטיין וקרן דולפין הגישו הערב ערעור לבית המשפט העליון על החלטת בית המשפט המחוזי לאשר את מכירת השליטה בדסק"ש לקבוצה בראשות מגה אור וצחי נחמיאס.
- יורם טורבוביץ' מונה ליו"ר החדש של דסק"ש
- המאבק הוכרע: מגה אור וצחי נחמיאס רוכשים את דסק"ש
- רמי לוי מצטרף לנחמיאס ברכישת השליטה בדסק"ש
ההחלטה במחוזי תל אביב התקבלה לפני עשרה ימים על ידי השופט חגי ברנר.
שופטת העליון ענת ברון זימנה את בעלי התפקידים של מחזיקי האג"ח - אופיר נאור, רענן קליר ואלון בנימיני - וכן את נציגי מגה אור ודסק"ש להגיש את תגובתם לבית המשפט עד 15 בדצמבר. גם כונס הנכסים הראשי התבקש להעביר את תגובתו.
יצוין כי אלשטיין החליף את עורכי הדין שלו ומיוצג בידי עוה"ד אבי וינרוט, אריק מגידיש ונתנאל לאופר. בהליך במחוזי הוא יוצג בידי יוסי בנקל.
נחמיאס ומגה אור הציעו 950 מיליון שקל עבור 70.4% ממניות דסק"ש שמחזיקה בשליטה בסלקום, נכסים ובניין ואלרון, ו-164 מיליון שקל עבור 12% מניות נוספות של הקבוצה שאינן משועבדות.
אלשטיין הציע יותר, אבל לא הצליח לקבל תמיכה של יותר מ-10% מכל אחת משלוש סדרות האג"ח, ונתקל בעוינות משמעותית מצד גופים רבים שהחזיקו בחוב וביקשו לבצע שינוי בהנהגת דסק"ש, גם בשל אחזקות נוספות שלהם בקבוצה, ובעיקר משום שלא אהבו את הממשל התאגידי והניהול בתקופת אלשטיין.
אלשטיין רכש את השליטה בדסק"ש ב-2014 יחד עם מוטי בן-משה ממנו נפרד מאוחר יותר, במהלך שבו נטלו הנושים את החברה מידי נוחי דנקנר, בעל השליטה הקודם. אלשטיין מגיע לאותה סיטואציה אחרי השקעת ענק של 2.5-3 מיליארד שקל בחברה.