באפט למשקיעים: "לעולם אל תהמרו נגד אמריקה"
המשקיע האגדי במכתבו השנתי: "למרות כמה הפרעות חמורות, כלכלת ארצנו התקדמה והפכה לעוצרת נשימה"; הרווח הנקי של ברקשייר האת'וויי בראשות באפט זינק ב-23% ברבעון הרביעי ל-35.8 מיליארד דולר; הרווח התפעולי עלה ב-14% ל-5 מיליארד דולר בזכות מניות כגון אפל, שסייעו לקזז את נזקי הקורונה לעסקי הרכבות והביטוח
חברת ברקשייר האת'וויי בראשותו של וורן באפט פרסמה היום (שבת) את דו"חותיה לרבעון הרביעי של שנת 2020, וכן את מכתבו של באפט למשקיעים - שהמוטו שלו הפעם הוא "לעולם אל תהמרו נגד אמריקה". לפי הדו"ח, הרווח הנקי של החברה עלה ב-23% לעומת הרבעון המקביל, והסתכם ב-35.84 מיליארד דולר. ברבעון השלישי דיווחה החברה על רווח של 30.13 מיליארד דולר.
- טיפה פחות טים קוק: ברקשייר צמצמה ב-6% את אחזקותיה באפל
- עוד 13 מיליארדרים בפרויקט הצדקה של באפט וגייטס
- באפט ממשיך למכור מניות של וולס פארגו: צמצם האחזקה ל-3.3%
בנוסף דיווחה החברה על עלייה של 14% ברווח התפעולי ברבעון האחרון, לאחר שהאחזקה במניות כמו זו של אפל הובילה לרווח כולל גבוה יותר. לפי הדיווח, הרווח התפעולי ברבעון הרביעי טיפס ל-5.02 מיליארד דולר מ-4.42 מיליארד דולר בתקופה המקבילה שנה קודם לכן.
יש לציין כי לאחרונה צמצמה ברקשייר את אחזקתה במניית אפל ב-6%, אך עדיין מדובר באחזקה הגדולה ביותר שלה -887 מיליון מניות בשווי של מעל 118 מיליארד דולר.
פטריוטיזם אמריקאי
"האורקל מאומהה" כותב למשקיעים בנוגע לארה"ב כי "ב-232 שנות קיומה, לא היתה קיימת חממה לפוטנציאל האנושי כמו אמריקה. למרות כמה הפרעות חמורות, כלכלת ארצנו התקדמה והפכה לעוצרת נשימה. מסקנתנו הברורה היא: לעולם אל תהמרו נגד אמריקה".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עוד ציין בהמשך לכך כי "סיפורי הצלחה כרוכים בתולדות ארה"ב. מאז נוסדה מדינתנו, אינדיבידואלים בעלי חזון, שאיפה ולעתים אפילו עם סכום פעוט בלבד של הון הצליחו מעל ומעבר לחלומותיהם על ידי כך שיצרו משהו חדש או שיפרו את חוויית המשתמש במוצר ישן".
כדי להדגיש את הקשר של החברה לארה"ב שיתף באפט כי בבעלות הקונגלומרט הכמות הגדולה ביותר של נכסים אמריקאיים (נדל"ן, מפעלים וציוד) במונחים של שווי מאשר כל חברה אחרת במדינה. לפי באפט השווי של אותם נכסים עומד על 154 מיליארד דולר, בעוד ש- AT&T, השנייה ברשימה, מחזיקה בנכסים אמריקאיים בשווי 127 מיליארד דולר.
המכתב השנתי שמפרסם באפט (90) הוא מסורת בה הוא דבק כבר שישה עשורים, והפעם הוא מציע מבט רענן על השוק לאחר ההתאוששות ההיסטורית הודות לתמריצים חסרי תקדים מהשפל שנגרם בשל הקורונה.
על רקע ההתאוששות בשווקים רכש באפט אחזקה משמעותית בחברת שברון, וכן הוסיף מניות של וריזון ושל חברות תרופות. אפל מייצגת כאמור את ההשקעה הגדולה ביותר של החברה במניות, והיא סייעה לקזז את הנזק שגרמה המגפה לעסקי הרכבות והביטוח של ברקשייר ב-2020.
ברבעון השלישי של השנה שעברה ביצעה ברקשייר רכישה חוזרת של מניות בשווי 9 מיליארד דולר, כך שכלל הרכישות החוזרות בתשעת החודשים הראשונים של 2020 עומדות על 15.7 מיליארד דולר – שנת שיא לרכשות חוזרות.
הקונגלומרט עדיין יושב על ערימות עצומות של מזומן – מעל 145 מיליארד דולר בסוף הרבעון השלישי. ביולי השתמשה החברה בחלק קטן מהיתרות כשרכשה את נכסי העברת הגז הטבעי והאחסון של דומיניון אנרג'י.
בסופו של המכתב נזכר באפט כיצד בוטלה בשנה שעברה בפגישה השנתית המסורתית של בעלי המניות באומהה בגלל הקורונה, ומציין כי השנה לראשונה הפגישה השנתית תתקיים בלוס אנג'לס ובאפט וסגנו צ'רלי מאנגר יישבו יחד על הבמה ובמשך שלוש וחצי שעות יענו על שאלות בעלי המניות. "התגעגעתי אליו בשנה שעברה, וחשוב יותר - אתם התגעגעתם אליו", כתב באפט על סגנו בן ה-97. הפגישה תשודר בסטרימינג ביאהו וב-CNBC.