$
הוועידה לעסקים קטנים ספטמבר 2010

ראשי ארגוני העסקים הקטנים: שבענו מהבטחות

נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, יהודה אלחדיף, בוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט" וגוגל בשיתוף להב: "שר האוצר בירך אותנו לשנה כלכלית טובה, אבל כל שאר המילים וההבטחות שלו מוטלות בספק". יהודה טלמון נשיא להב: רק 0.03% מתקציב המדינה מוקדש לעסקים קטנים

מיקי פלד 12:2213.09.10

"שר האוצר בירך אותנו לשנה כלכלית טובה, אבל כל שאר המילים וההבטחות שלו מוטלות בספק", כך אמר נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, יהודה אלחדיף, בוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט" וגוגל בשיתוף לה"ב.

 

נשיא להב, עו"ד יהודה טלמון, הסכים ואמר כי "היחס של המדינה למגזר

הזה בא לידי ביטוי בתקציב המדינה. והנה, בתקציב הנוכחי יש רק 100 מיליון שקל, 0.03% מתקציב המדינה, שמיועד למגזר העסקים הקטנים באמצעות סוכנות במשרד התמ"ת. למעשה, זה אומר שאין התייחסות למגזר". אלחדיף התייחס להצהרתו של שר האוצר, יובל שטייניץ, כי הוא מבטיח אפליה מתקנת לעסקים קטנים במכרזי ממשלה וסיפר כי "הייתי בכנס דומה כשאהוד אולמרט היה שר התמ"ת והוא התחייב ש-15% מהמכרזים הממשלתיים ייועדו לעסקים קטנים, אבל כלום לא קרה".

 

מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד התמ"ת, רן קויתי, אמר בתגובה כי "אנחנו במהלך בנייה של תוכנית אסטרטגית למגזר העסקים קטנים והבינוניים, שיבדוק מהן המצוקות העיקריות, ומה הפתרונות שיתנו את התמורה הטובה ביותר לעלות".

 

טלמון הוסיף כי "הכשל הראשון ביחס לעסקים הקטנים והבינוניים זה היעדר רשת הבטחון הסוציאלי למגזר, שרובו מורכב מעצמאים. אנחנו קודם כל עובדים שלקחנו על עצמנו את האחריות והסיכון שבהקמת עסק. יש פה מצב אבסורדי. למה המאבק בדמי אבטל לעצמאים צריך לחגוג חצי יובל שנים ללא שבא לפתרון? בנוסף למה המדינה לא תורמת את חלקה בעידוד חיסכון פנסיוני לעצמאים, כפי שהיא רוצה לעשות בחוק פנסיה חובה". ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו), ראש השדולה לעסקים קטנים בכנסת, אמר כי "הגיע הזמן שמשרד האוצר יביא רפורמה לעסקים הקטנים והבינוניים, כפי שהיה במדינות אחרות. הגיע הזמן שתוגש לשלוחן הכנסת הצעת חוק לעסקים קטנים ובינוניים, כי הם אלו שאחראים על הצמיחה הכלכלית של המשק. הגיע גם הזמן שתקום נציבות שתבדוק מה ההשלכות של כל חוק על העסקים הקטנים והבינוניים. אני מוכן להרים את הכפפה ולקדם חוק להקמת הנציבות".

 

רו"ח ראובן שיף ממשרד רו"ח שיף, הזנפרץ ושות', אמר כי "אחד הנושאים שייפגעו הכי הרבה בעסקים הקטנים זה הנושא של הדיווח המקוון. זו יצירה שהחלה בגלל חשבוניות פיקטיביות, אלא שבאוצר הגו תיזה שאין בינה לבין המציאות שום קשר. הם באו לשר האוצר ואמרו שהם יכולים להביא מקור תקציבי של 6 מיליארד שקל. לא מני ולא מקצתי. מאז שהתחיל המהלך הזה רשות המסים מקבלת מאגר של 8 מיליון חשבוניות בחודש ומרוב עצים לא רואים את היער. עכשיו ב-2011 מתכננים עוד גזירה שכל חודש או רבעון העסק הקטן ידווח על העובדים שלו. רשות המסים לא צריכה את הדיווח הזה והביטוח הלאומי ביקש ממשרד האוצר להיות לו קבלן משנה. שני הדברים האלה רק ייצרו עומד ועלויות נוספות על העסקים הקטנים". טלמון טען, כי "טיפול כולל במגזר יכול לבוא רק ממשרד רה"מ. זה צריך לבוא מלמעלה. רק זה יכול להביא לשינוי הנדרש – שינוי בחקיקה, מכרזים, מע"מ על-בסיס מזומן ועוד".

 

אלחדיף התייחס לבעיה נוספת של העסקים הקטנים היצרניים - המחסור בכוח-אדם. "אחת הבעיות המרכזיות של העסקים הקטנים היצרניים זה שאין עתודה לכח-האדם שעובדים אצלנו. אין יותר חינוך טכנולוגי כי האמהות שולחות את הילדים למשפטים או הנדסה ולא לנגרות או לעיבוד שבבים, ואנחנו עומדים מול שוקת ריקה. אנחנו חוששים לפטר עובד שסרח כי אין עובד אחר. אנחנו מביאים מכונה שעולה מיליוני דולרים ומי שמפעיל אותה זה נער שהעיפו אותו מבית הספר. למה אין חינוך טכנולוגי?". קויתי ענה לו, כי "יש בתי ספר מקצועיים שממומנים בין השאר על-ידי התמ"ת ואנחנו מכשירים עובדים. הבנו שיש בעיות בענפים מסוימים ונצטרך לראות איך פותרים את זה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x