$
הוועידה לעסקים קטנים ספטמבר 2010

מנכ"ל להב: בעל עסק מצליח להתקיים למרות הרגולציה

מוטי שפירא בכנס "כלכליסט": "ישראל נמצאת בתהליך מאוד מסוכן של יתר רגולציה". עוד נטען בפאנל כי עודף רגולציה במדינה מונעת מעסקים קטנים לשגשג וראשי העיריות מתקשים לעזור להם. מוטי ששון, ראש עיריית חולון: "יש פקידים חכמולוגים בירושלים"

הדר קנה 13:5513.09.10

"עצמאי המשתכר 60 אלף שקל בחודש משלם מס של 67.8%", כך אמר עו"ד דוד זלמנוביץ שהנחה פאנל בנושא רגולציה והעסק הבינוני במסגרת הוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט" וגוגל בשיתוף להב. 

 

בפאנל השתתפו עוד מוטי ששון, ראש עיריית חולון, איציק רוכברגר ראש עיריית

רמת השרון, ומוטי שפירא מנכ"ל להב. הפאנל עסק בעודף הרגולציה בו נתקל העסק הקטן ובינוני. לטענת חברי הפנאל עודף רגולציה במדינה מונעת מעסקים קטנים לשגשג וראשי העיריות מתקשים לעזור להם.

 

את דברי זלמנוביץ חיזק רו"ח יהושע מיניביצקי, שותף בשיף הזנפרץ ושות רואי חשבון, שאמר: "אדם בעל עסק משלם מס שכולל מס הכנסה, ביטוח לאומי, קרן פנסיה, קרן השתלמות, חסכון פיצויי פיטורין, הוצאות עסקיות וכד'. בעל עסק בינוני מגיע הבייתה עם כמעט 30% נטו מה60 אלף שהרוויח".  לדבריו, "עצמאים אלו באים לרואי החשבון ואומרים להם שהם לא מצליחים לגמור את החודש. מי שמסתכל מבחוץ חושב וודאי שהם מיליונרים, אבל זה לא נכון. מרוב ההוצאות בקושי ניתן לחיות גם מעסק בינוני מצליח". זלמנוביץ סיפר כי 54% מהעסקים לא מקיימים את החוק של רישוי עסקים כי הוא מאוד מסורבל.

 

על כך ענה רוכברגר ואמר: "האינטרס שלנו כעירייה שיהיו עסקים. אנחנו רוצים שתהיה תנועה בעיר. אם המדינה הייתה נותנת כלים לאדם שאחראי על רישוי עסקים להקל היה אפשר להקל עם העסקים. אי אפשר לנהל מדינה עם כל הגורמים שצריך לפנות אליהם וכל הוועדות שמקימים. היום על כל דבר מקימים את ועדת המיליון - למה מיליון? כי בוועדה יושבים אחד ועוד שישה אפסים. אי אפשר לנהל כך את המדינה".

  

ראש עיריית חולון, מוטי ששון, נתן דוגמה לעודף רגולציה :"אתם יודעים מה חושבים ראשי ערים על רגולציה? הנה: הקימו תאגידי מים מחוץ לרשיות המקומיות ואף אחד לא מתייעץ איתנו. יש פקידים חכמולוגים בירושלים הם יודעים את התורה והם החליטו לעשות תאגידי מים בלי הרשויות המקומיות. פשוט לקחו מאיתנו את המים והעבירו ליזמים. שמו לי פקיד של משרד הפנים שקובע לתאגיד אם יפתח רחוב כזה או אחר. זה חוסר יעילות ושלומיאליות. לא יכול להיות שתאגיד של מים יפתח רחוב בלי לתאם עם ראש העיר וזה גם מה שקורה. התושבים מתלוננים כל כמה שבועות מישהו אחר פותח את הכביש במקום לבוא ולהגיד לפקיד – הכסף אינו שלכם אלא של התושבים ולכן תנו לנו- לעירייה לנהל את התושבים".

  

מוטי שפירא, מנכ"ל להב, יצא אף הוא נגד הרגולציה. "ישראל נמצאת בתהליך מאוד מסוכן של יתר רגולציה", אמר. "זה נובע מהסיבה שגם בשירות הציבורי והממשלתי יש מנגון עצמי הגנת יתר עצמי. תזכרו מה קרה עם פרשת רמדיה - הלכו עם האשמות אישיות לפקידים של משרד הבריאות. לכן עכשיו הפקידים מכבידים עם כולם - יבואנים, מפקחים וכד' כדי של יקרה שוב. מטרת הרגולציה להגן על הציבור, אך היא מכבידה".

 

עוד אמר מנכ"ל להב, כי בעל עסק מתקיים מהעסק למרות הרגולציה, באמצעות מאכרים, או פרוטקציה. והמערכת נמצאת בסחרחורת. למרות כל המכשולים הישראלים מקימים עסקים. אבל אם הרגולציה הייתה יותר מפוקחת ישראל הייתה קופצת ברווחים מהעסקים אלו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x