$
הוועידה המרכזית לחיסכון פנסיוני 2011

קרנית פלוג: "אם גיל הפרישה לא יעלה הקצבאות יהיו נמוכות יותר, או שהמסים יעלו"

המשנה לנגיד בנק ישראל בוועידה המרכזית לחיסכון פנסיוני של כלכליסט: "כמעט כל המדינות פועלות להשוואה בגילאי הפרישה של נשים וגברים"

תומר אביטל 13:5917.11.11

"הסיבה העיקרית להעלאת גיל הפרישה היא שתוחלת החיים עולה גם לנשים ולגם לגברים. אישה צפויה בממוצע לחיות 24 שנים אחרי הפרישה בגיל 62. גבר יחיה רק 16 שנים לאחר פרישתו בגיל 67". כך אמרה המשנה לנגיד בנק ישראל, קרנית פלוג, שהגנה בוועידת "כלכליסט" על המלצות הוועדה הציבורית שבה היתה חברה להעלאת גיל הפרישה של נשים מ-62 ל-64 ונתקלה במשוכות בכנסת.

 

פלוג הציגה בוועידה השוואה עולמית של גיל הפרישה לנשים, וציינה כי "כמעט כל המדינות פועלות להשוואה בגילאי הפרישה של נשים וגברים. בחלק מהן הגיל צפוי להיות 67. חוץ מישראל יש רק 3 מדינות בהן לא נחקקו חוקים להשוואת הגיל- טורקיה, שבדיה ושוויץ".

 

לדבריה, "אם לא נשנה את הגיל או שהקצבאות יהיו נמוכות יותר או שהמיסים יעלו. יצטרכו לממן את הפערים האקטואריים".

  

 


 

לפי חישובים שהציגה פלוג, "העלאת גיל הפרישה העלתה את שיעורי ההשתתפות של נשים, הן בעלות השכלה נמוכה, בינונית וגבוהה. השיעור השתפר ב-9% בעקבות החוק מ-2004 (שהעלה את גיל הפרישה לנשים מ-60 ל-62. ת.א), ולא מצאנו עלייה בשיעורי האבטלה של נשים בגילאי 61. גם לא מצאנו שהייתה התייאשות מחיפוש עבודה".

 

פלוג הדגישה, כי "צריך ללוות את המהלך בכלים משלימים, תמריצים להעסקת נשים מבוגרות, הגברת חוקי אכיפה ואיסור אפליה לאי העסקה על רקע גיל, קרנות למקצועות שוחקים ומתן הכשרות. אנו רואים שהעלאת גיל הפרישה גורמת לגידול בתעסוקה של נשים מבוגרות. הדבר נכון גם לגבי גברים", הוסיפה.

 

"צריך להעלות באופן מהיר את הגיל ל-64, ואחרי זאת באופן הדרגתי ואיטי יותר ל-67", סיכמה פלוג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x