האם אתה מתאים להיות עצמאי?
איזה תכונות מאפיינות בעלי עסקים מצליחים ומה הצעדים שאסור לוותר עליהם לפני פתיחת עסק משלך
מדי חודש נפתחים בישראל עשרות עסקים חדשים. עם זאת, רבים מעסקים אלה, כך מוכיחים הנתונים, ייסגרו כבר בשנתיים הראשונות לפעילותם. הסיבות לכישלון הן שונות: תכנון ואומדן לקויים של ההוצאות הכרוכות בהקמת עסק מול ההכנסות הצפויות, אי-ביצוע של בדיקת כדאיות לפני פתיחת עסק חדש, הוצאות מיותרות שאינן הכרחיות ועוד. עסקים אחרים, לעומת זאת, יפרחו וישגשגו בזכות ניהול נכון, מזעור סיכוים, תכנון מדוקדק מראש ועוד.
- ההזדמנות האחרונה של עצמאים ליהנות מהטבות מס
- נמאס מהבוס? כך תהפכו לעצמאים
- קצבת הפנסיה שמצפה לציבור העצמאים: 5,000 שקל בחודש
ההבדל בין הצלחה בפתיחת עסק לבין כשלון, תלוי בגורמים רבים, כגון: מידת השקעת הזמן והמאמץ בעסק, היכולת הכלכלית שלך ואף גורמים אישיותיים, כגון אופייך.
במאמר זה נעסוק בשני נושאים מרכזיים:
1. נבדוק מהם הדברים החשובים ביותר שצריך לעשות לפני פתיחת עסק
2. נבחן את התכונות המאפיינות בעלי עסקים מצליחים
מה חשוב לעשות לפני פתיחת עסק?
לאנשים רבים יש רעיונות שנראים, על הנייר, כרעיונות מפתים מאוד לעסקים חדשים. המציאות, עם זאת, מוכיחה כי בדרך אל ההצלחה העסקית והכלכלית, יש גורמים רבים נוספים שעליך להביא בחשבון, מלבד רעיון טוב.
השלב החשוב ביותר לפני פתיחת עסק הוא בדיקת כדאיות. בדיקת כדאיות היא בדיקה מקיפה ומקצועית, שצריכה לכלול את כל ההיבטים הכרוכים בעסק החדש - ההשקעה הנדרשת, מיקום העסק, מאפייני השוק בו פועל העסק, הסיכונים של פתיחת עסק, ההוצאות הצפויות ועוד.
בדיקת כדאיות מקיפה תאפשר לך לקבל החלטה מושכלת, על בסיס מידע ודאי, מקיף ומקצועי, שיכול לחסוך לך משאבים רבים ועוגמת נפש, בשל השקעה בעסק שאינו כדאי מבחינה עסקית וכלכלית. לאחר בדיקת כדאיות, תוכל להתקדם בתהליך, אל שלבים חשובים, כגון ניסוח תוכנית עסקית, בניית תוכנית השקעות וכל השלבים הנוספים הנחוצים לפני פתיחת עסק.
איזה תכונות מאפיינות בעלי עסקים מצליחים?
בעלי עסקים מצליחים זקוקים למספר תכונות, לפני שהם מקבלים החלטה על פתיחת עסק:
• השקעה של עבודה רבה וזמן - יציאה לדרך עצמאית יכולה להיות מתגמלת ביותר מבחינה נפשית וכלכלית אך דורשת גם השקעה של שעות עבודה מרובות ומאמץ. אם ברצונך להקים עסק אך אינך מוכן להתחייב להשקעה הנדרשת, המלצתנו היא לשקול את הרעיון מחדש. חשוב לדעת שהשקעה מרובה נדרשת גם בעסקים קטנים ובינוניים ולא רק בעסקים גדולים.
• יכולת תכנון לטווח ארוך - פתיחת עסק היא מסע לטווח ארוך, שמשלב גם מרכיב משמעותי של חוסר-ודאות. לעולם אינך יכול לדעת בדיוק כיצד יתפתח העסק. עם זאת, תכנון מראש לטווח ארוך בעזרת אנשי מקצוע המתמחים בסיוע לעסקים חדשים, יגדיל את הסיכויים, יצמצם את הסיכונים ויאפשר לך להשקיע בעסק שסיכויי ההצלחה שלו גדולים משמעותית.
• חשיבה אופטימית - כל עסק נתקל בקשיים ובעיות. חשיבה אופטימית תעמוד לימינך ותסייע לך להתגבר עליהם.
• אומץ - פתיחת עסק היא צעד משמעותי הדורש אומץ וכך גם החלטות שונות שתידרש לבצע כבעל עסק. גיוס האומץ הנדרש (יחד עם שיקול דעת כמובן) יסייע לך להגיע להצלחה.
• תקשורת בין אישית - בעלי עסקים חייבים לדעת לעבוד עם אנשים, יהיו אלה ספקים, עובדים או לקוחות. תקשורת בין אישית טובה תסייע לך לטפח מערכת יחסים טובה בתוך העסק ומחוץ לו ותעזור לך מאוד להגשים את יעדיך.
לסיכום, אם אתה מאמין שנועדת להיות בעל עסק וניחנת בתכונות המתאימות, בצע את כל הצעדים הדרושים, תוך קבלת סיוע של אנשי מקצוע שיעזרו לך לבצע בדיקת כדאיות של הרעיון שלך לפני פתיחת עסק, יקטינו את הסיכונים הכרוכים ויגדילו את סיכויי ההצלחה שלך.
הכותב הוא יועץ בכיר בחברת Double Check.
המאמר פונה לנשים ולגברים כאחד.