$
עסקים קטנים ובינוניים ישן

כיצד להפוך תחביב לעסק

כיצד נחליט האם החלום להפוך את התחביב לעסק דינו להתגשם? מספר צעדים מעשיים לכל מי ששוקל להוציא את התחביב מהארון

יניב שלו 10:5529.10.12

לכולנו יש תחביבים ואין ספק שהמצב האופטימאלי הוא כאשר התחביב הוא גם המקצוע המפרנס אותנו. בחינה של המציאות, עם זאת, מראה שרובנו לא עושים את המעבר ולא יוזמים הקמת עסק המתבסס על התחביב. בחינה מעמיקה יותר תראה, מן הסתם, כי רוב האנשים שאינם מבצעים את המעבר, חוששים ממנו ומהשלכותיה של הקמת עסק המתבסס על התחביב.

במאמר זה נעסוק באפשרות קורצת זו ונבחן מספר צעדים אופרטיביים, שיכולים לעזור לכל מי ששוקל הקמת עסק המתבססת על התחביב הפרטי שלו. צעדים אלה יוכלו להבהיר לנו האם דינו של החלום להפוך את התחביב לעסק להישאר חלום או שאכן נוכל לממשו.

 

הקמת עסק. האם התחביב יכול לפרנס אותנו? הקמת עסק. האם התחביב יכול לפרנס אותנו? צילום: תומי הרפז

 

המאמר יגע בנקודות הבאות:

• הגדרת העיסוק המרכזי של העסק העתידי

• הכנת שאלון אישי, שיסייע לנו להבהיר את מאפייניו של העסק ויסייע לנו בגיבוש ההחלטה

• ביצוע אבחון עסקי, שיעמיד לרשותנו מידע מוצק וייבחן את הסיכויים והסיכונים הכרוכים בצעד של הקמת עסק.

 

 


 

הפיכת התחביב לעיסוק המרכזי

 

לפני שיוצאים בהצהרות על הקמת עסק, חשוב מאוד לבחון את המשמעויות המרכזיות של הקמת עסק ולהגדיר את כל המאפיינים של עסק כזה. מהו התחום בו יעסוק העסק? איזה מוצרים ימכור העסק? איזה שירותים ברצוננו להציע במסגרת העסק? האם מדובר בעסק "בעולם האמיתי" או אולי בחנות וירטואלית ברשת האינטרנט? מענה על כל השאלות הללו הוא הכרחי במטרה לגבש את הרעיון המרכזי שמאחורי הקמת עסק.

 

כתיבת שאלון עצמי אודות הקמת עסק

 

השלב השני שנדרש מכל אדם ששוקל הקמת עסק הוא להתחיל ו"לפרוט לפרוטות" את חלום העסק. האם עומד לרשותי הסכום הדרוש לשם הקמת עסק? האם אוכל לשלב את ניהול העסק עם עבודתי הנוכחית? האם עלי להתפטר מעבודתי? כמה זמן יידרש ממני, מדי יום, לצורך ניהול העסק? האם אני מתאים לניהול עסק? האם יש באמת שוק למוצר שאני מבקש לספק? כל השאלות הללו, בכל התחומים החשובים לצורך הקמת עסק, כגון כספים, ניהול ועוד, יסייעו לנו להמשיך בתהליך הגיבוש של ההחלטה.

 

ביצוע אבחון עסקי

 

לאחר שצלחנו בהצלחה את שני השלבים הראשונים ונראה לנו שהחלום של הקמת עסק המתבסס על התחביב שלנו הוא מעשי, הגיע הזמן לבחון לעומק את כל ההיבטים של הקמת עסק. לשם כך יש צורך לבצע אבחון עסקי, שיעמיד לרשותנו בסיס ידע מוצק לגבי העסק המתוכנן. אבחון עסקי יבחן את המודל העסקי ומודל הרווחים שלנו, את קהל היעד הפוטנציאלי, את מצב השוק האמיתי, יעריך את העלויות הכרוכות בעסק, הסיכונים שבו ועוד. בסיכומו של אבחון עסקי יעמוד לרשותנו דו"ח מקיף ומקצועי שיאפשר לנו לקבל החלטה מבוססת ועניינית על הקמת העסק החדש שלנו.

 

לסיכום, הקמת עסק על בסיס התחביב שלנו היא צעד מעשי אך יש להקדים לה בדיקות שונות, שיגדילו את סיכויי ההצלחה שלנו ויעזרו לנו לקבל את הכלים החשובים הדרושים לשם הצלחת המיזם הפרטי שלנו.

 

הכותב הינו יועץ בכיר בחברת Duoble Check.

המאמר פונה לגברים ולנשים כאחד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x