$
עסקים קטנים ובינוניים ישן

התאחדות התעשיינים: רבעון תשיעי ברציפות - נסיגה בפעילות המפעלים הקטנים והבינוניים

הדבר בה לידי ביטוי בנסיגה ביצוא, בפיטורי עובדים, בתפוקת המפעלים וברמת ההשקעות. יו"ר האגף בהתאחדות התעשיינים: "הפעילות של עשרות מפעלים, ניצבת בפני סכנה ממשית"

הדר קנה 11:3528.05.13
נתונים מדאיגים באשר למצבה של התעשייה הקטנה והבינונית בישראל: זה הרבעון ה-9 ברציפות שמגמת הנסיגה בפעילות המפעלים הקטנים והבינוניים נמשכת. כך עולה ממדד המפעלים הקטנים והבינוניים של מחלקת המחקר בהתאחדות התעשיינים.

 

הנסיגה בפעילות באה לידי ביטוי בנסיגה ביצוא, בפיטורי עובדים, בתפוקת המפעלים וברמת ההשקעות. מדד זה מבוסס על שקלול הדיווחים והתחזיות של 72 מפעלים תעשייתיים קטנים ובינוניים (עד 100 עובדים), אל מול 108 מפעלים גדולים (המעסיקים 100 עובדים ומעלה).

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: דוד הכהן

 

יו"ר האגף לתעשייה קטנה ובינונית בהתאחדות התעשיינים ומנכ"ל קבוצת 'ביסקול', ליאור לוי, הסביר כי הפרמטר שלגביו המפעלים הקטנים והבינוניים פסימיים במיוחד הוא היצוא, בו נרשמת נסיגה החדה ביותר בהשוואה ליתר הפרמטרים, הן ברבעון הראשון של השנה והן בצפי לרבעון השני של שנת 2013. "הנסיגה החדה ביותר נרשמה בתחום היצוא והמשמעות היא שהפעילות של עשרות מפעלים, ניצבת בפני סכנה ממשית. היצוא של המפעלים הקטנים מהווה רק 20% ממכירותיהם, בעוד שבמפעלים הגדולים, היצוא מהווה כ- 50% מהמכירות, כך שכל נסיגה נוספת ביצוא של מפעלים קטנים מקשה על קיומם".

 

על מנת להתמודד עם מגמת צמצום היקפי היצוא בקרב המפעלים הקטנים והבינוניים, לוי קורא לממשלה "לתקצב באופן משמעותי ומיידי את הקרן לעידוד השיווק לחו"ל (קרן הממשלתית במשרד הכלכלה המעניקה עזרה פיננסית למפעלים הקטנים והבינוניים, בהוצאות השיווק לחו"ל), אשר הינה הכלי היחידי לעידוד היצוא בישראל, בסכומים שיענו על הביקוש ולא פחות מ- 200 מיליון שקלים. לצערי תקציב הקרן ב- 2012 עמד על 26 מיליון שקל בלבד, בעוד היקף הביקושים היה כמעט פי עשרה- 250 מיליון שקלים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x