כרטיס חבר - אאוט, 30 שניות לחטוף מוצרים מהחנות - אין
עסקים קטנים מוצאים דרכים יצירתיות לעידוד נאמנות לקוחות: דייט עם המייסד, הזדמנות להמציא סנדוויץ' שייכנס לתפריט או הזדמנות להחטיף אגרוף בבטן לבעלים בביקור ה-50 בחנות
הטבה משעממת לעידוד נאמנות לקוחות: קופון הנחה של 10%. הטבה לא משעממת לעידוד נאמנות לקוחות: 30 שניות לחטוף כמה שיותר מוצרים מהחנות.
האפשרות השנייה אינה בדיחה, זו ההטבה שהציעה FoBoGro, חנות נוחות מוושינגטון ללקוחות נאמנים. בריאן סמית (22) זכה בהטבה וניצל אותה כדי לפשוט על מקרר הבירות ומעבר החטיפים. לדבריו, זה עוד כלום. "משתתף אחר יצא מהחנות עם שבעה מארזים של 24 בקבוקי בירה".
ב-CNBC מדווחים כי זהו העולם החדש של הטבות לעידוד נאמנות לקוחות שמציעים עסקים קטנים. אם עד כה רק חברות גדולות כמו חברות תעופה, בתי מלון וחנויות כלבו היו בעלות המשאבים להציע הטבות נרחבות ללקוחות נאמנים, בעוד שהחברות הקטנות נותרו עם פתרונות מימי האבן כמו כרטיסיות ניקוב, שמעניקות כוס קפה חמישית חינם. כעת, העסקים הקטנים, ולא רק רשתות כמו סטארבקס, מצליחים למצוא דרכים יצירתיות להלהיב את הלקוחות לחזור שוב ושוב. כמו כן, שירותי הטבות נאמנות דיגיטליות שמספקות חברות צד שלישי כמו בלי (Belly), פרקה ואפילו גרופון, גם חברות קטנות כמו FoBoGro יכולות להשיק תכניות הטבות מורכבות שיתחרו באלה של ענקיות כמו סייפווי. חברת בלי לדוגמה, מעבר לכך שהיא מספקת לחברות תכנית הטבות היא גם מייעצת להן על ההטבות עצמן לפי מה שעבד בעבר.
דבלין קיטינג מייסד FoBoGro, ניסה בעבר תכנית הטבות שהעניקה הנחות ללקוחות, אבל היא לא זכתה להצלחה. כעת הוא חבר לתכנית ההטבות שמציעה חברת בלי, שכוללת טאבלט מרשים שהלקוחות משתמשים בו בכל ביקור בחנות ומעניק להם 5 נקודות לביקור, ומעדכן אותם כשהם הם יכולים להמיר את הנקודות בהטבות. "ההטבות בולטות מול העיניים של הלקוחות, והם מתעניינים כיצד אפשר לזכות בהן", מספר קיטינג על השינוי שנלווה לתכנית החדשה. ההטבות החדשות הן פרי מוחו הקודח של קיטינג וכוללות את הפשיטה על החנות ב-30 שניות, דייט עם המייסד השותף קריס הארט תמורת 250 נקודות, והזדמנות להמציא סנדוויץ' שייכנס לתפריט במשך שבוע עבור 500 נקודות.
אף שאיש עדיין לא ביקש לנצל את הדייט עם הארט, הנקודה לדבריו קיטינג היא להעניק ללקוחות נושא שיחה, שכן ההטבות הללו ייחודיות רק לחנות ולא לשום עסק אחר. "אם אנחנו רוצים לבלוט, עלינו להיות יותר טובים בזה מהרשתות הגדולות. עלינו להפוך את זה לכיף", הוא מסביר. לעומת הדייט, אופציית הסנדוויץ' כבר נוצלה, ולא תמיד לטובה. "הסנדוויץ' האחרון שנבחר היה ממש נוראי אבל הכנסנו אותו לתפריט, והוא נמכר", מספר קיטינג. "אני מניח שהבחור שהמציא אותו אמר לחברים שלו ללכת לקנות אותו".
לטענת המומחים, המדיניות החדשה שבה נוקטות החברות הקטנות מבוססות על היתרון הגדול ביותר שלהם – אישיות. אליקאט קומיקס לדוגמה משיקגו, מאפשרת ללקוחות שביקרו במקום 50 פעם את ההזדמנות להחטיף לבעלים אגרוף בבטן, ואילו בבייגלסמית' בניו יורק מאפשרים ללקוחות שצברו 7,500 נקודות להילחם בקרב הורדת ידיים עם הבעלים תמורת אחוזים מהחנות. לא נראה שביו.אס.איירוויז ינקטו בגישה דומה בזמן הקרוב.