"כדי להקים עסק לא צריך דבר מלבד החלום שלך"
הילה אוביל-ברנר, היזמת שהקימה את חברת ווייטסמוק וגייסה 18 מיליון דולר: "חיי היזמות רצופים קשיים 95% מהזמן, אבל אין הרגשה טובה יותר מלראות מיליוני אנשים משתמשים במשהו שיצרת"
- ריצ'רד ברנסון מסביר לילדה בת 12 איך מקימים עסק
- רוצה להקים עסק? 10 התכונות המשותפות ליזמים מצליחים
- יזמים ממאדים יזמיות מנגה - האם יש תחומים אופייניים ליזמות נשים?
ה"לא", הזה, כך היא סיפרה היום בכנס נשים בעסקים של אתר גולדה, היה אחד מני רבים ששמעה בתחילת הדרך, מצד המשפחה, החברות ומשקיעים. לימים, לאחר שכבר גייסה 18 מיליון דולר לעסק שלה, והיו לתוכנה שפיתחה מיליוני משתמשים, פגשה אוביל-ברנר את אותה שותפה בכנס מקצועי. היא שאלה אותה אם היא זוכרת אותה והשותפה ענתה "כן, כמובן, איך ידעתי שזה יעבוד!".
את ה"לא" שאנשים אומרים בתחילת הדרך הם שוכחים, אומרת אוביל-ברנר, אבל את ההצלחה הם זוכרים. לכן, ליזמיות בתחילת דרכן, היא ממליצה לא להקשיב לתגובות השליליות מסוג זה, כי הן לא מובילות לפעולה.
אוביל-ברנר, אשר הקימה את ווייטסמוק, המספקת תוכנה שמתקנת שגיאות כתיב על גבי כל התוכנות שבהן המשתמש עושה שימוש, את Keydownload וכן את המיזם החברתי 'יזמיות' שנועד לנשים יזמיות בתחומי ההייטק והביוטק, אומרת שאין זמן טוב להקים עסק. תמיד יש תירוצים כמו 'עסק אפשר להקים רק כשצעירים, רק כשאין ילדים או עכשיו יש לי משכנתא'. היא מאמינה שיזמות יכולה לקרות בכל שלב בחיים ומספרת שגייסה כסף לסטארט-אפ שלה גם כאשר הייתה בהריון מתקדם. בהזדמנות אחרת סיפרה שכאשר הייתה בחודש התשיעי להריונה ונפגשה עם משקיע פוטנציאלי הוא שאל אותה "את צריכה כוס מים?" היא ענתה, "לא, אני צריכה 2 מיליון דולר". אמרה, וקיבלה.
למרות שגייסה בסופו של דבר סכום כסף גדול עבור הסטארט-אפ שלה, אוביל-ברנר מתעקשת שזה לא נכון שבלי כסף גדול אי אפשר להקים עסק. לדבריה, היא גייסה את הסכום בשלבים ובהדרגתיות. "צריך כסף כדי להתחיל, אבל זה יכול להיות כסף קטן", היא אומרת.
טיפ נוסף שנותנת אוביל-ברנר ליזמים הוא שאף אחד לא ילמד אתכם להיות יזמים, כי "אף אחד לא מכיר את העסק שלך יותר טוב ממך". היא גם מספרת בגאווה שהיא לא למדה מנהל עסקים, שלדעתה כדי להקים עסק לא צריך שום דבר חוץ מהחלום שלך. לדבריה, "עסק שיש לו חלום, נשמה ולב הוא עסק שיצליח".
"יזמות זה לא נכון לכולם. אבל מי שזה מקנן בה לעולם לא תהיה מאושרת אם היא לא תגשים את זה". לדבריה, 95% מחיי היזמות רצופים קשיים, אבל ה-5% הנותרים שווים את המאמץ, "אין הרגשה טובה יותר מלראות מיליוני אנשים משתמשים במשהו שיצרת".