הכפישו את שמכם ברשת? יש מה לעשות
לא תמיד השיח האינטרנטי על מותג או עסק מסוים מורכב מחוות דעת חיוביות. לעתים יש צורך לפתוח בהליכי ניקוי וניהול מוניטין ברשת
אין כל ספק כי רשת האינטרנט מהווה פלטפורמה שיווקית ראשונה במעלה, המסייעת לבעלי עסקים רבים ליצור לעצמם שם ומוניטין חיובי בקרב קהל הצרכנים. אך לא תמיד השיח האינטרנטי על מותג או עסק מסוים מורכב מחוות דעת חיוביות ולעתים יש צורך לפתוח בהליכי ניקוי וניהול מוניטין ברשת.
- עשרת הדיברות לפרסום בעידן הדיגיטלי
- לייק? האם כדאי לעסקים קטנים להיות נוכחים בפייסבוק
- רוצים למכור באינטרנט? מה יגרום ללקוחות שלכם לחזור
אם בעבר בעלי עסקים רבים השקיעו משאבים עצומים בפרסום באמצעות המדיה הכתובה או המדיה המצולמת כיום, יותר ויותר בעלי עסקים, קטנים כגדולים, משקיעים רבות בפרסום דיגיטלי, אם באמצעות שירותי קידום אתרים ואם באמצעות תחזוקת פרופילים במדיה החברתית.
המטרה מאחורי הצעדים הללו הינה ברורה - רשת האינטרנט הפכה לחלק כה גדול מחיי היומיום של הציבור הרחב, עד שבעל עסק שאינו דואג לייצר לעצמו נוכחות אינטרנטית כזו או אחרת, פשוט אינו קיים בעיניי הציבור.
אולם, לעתים רבות נתקל דווקא בפרסומים שליליים על אדם, עסק או ארגון כלשהו, כגון חוות דעת שליליות של לקוחות, אזכור בפסקי דין משפטיים או פרסומים שליליים שפורסמו במזיד ובכוונה להרע מצד המתחרים הבולטים של העסק. לא תמיד מדובר באזכורים בעלי ביסוס או אחיזה ממשית במציאות, אך כך או כך מדובר בכתם שיש להסירו ולמזלנו ישנן לא מעט דרכים יעילות לעשות זאת.
מקרים המצריכים ניהול וניקוי מוניטין ברשת
בין המצבים המצריכים ניקוי מוניטין רשתי ניתן למנות:
• פסקי דין משפטיים - כיום, יש לא מעט אתרי אינטרנט המאגדים בתוכם מאגר רחב במיוחד של פסקי דין משפטיים. למעשה, כל תביעה קטנה כגדולה שהגיעה לכדי פסק דין עולה בשלב כלשהו למאגר פסקי הדין ברשת.
• כתבות תוכן באתרים סמכותיים - אזכור שלילי של עסק כלשהו באתרים סמכותיים וגדולים.
• חוות דעת גולשים - בימינו, יש לא מעט פורומים בנושאי צרכנות, המאפשרים לקהל הרחב לפרסם חוות דעת חיוביות או שליליות על עסק כלשהו.
• פרסומים בכוונת זדון - לעתים, מתחריו של בית עסק מסוים, יבחרו להכפיש את שמו ברשת האינטרנט, על מנת להאדיר את שמם.
• קבוצות חברתיות של "שונאים" – אין זה נדיר במיוחד להיתקל בהתאגדויות חברתיות של צרכנים כנגד מותג מסוים. לרוב, קבוצת הצרכנים תפתח עמוד פייסבוק ייעודי ובו תפרוש את משנתה כנגד המותג או בית העסק.
אז מה ניתן לעשות?
להלן הפתרונות האפשריים לטיפול בכל אחד ואחד מסוגי הפרסומים השליליים שמנינו מעלה:
• פנייה אל מנהלי האתר המפרסם – לעתים, פנייה ישירה אל מנהלי האתר בו פורסמה התגובה השלילית בבקשה להסירה, עשויה להספיק.
• פתיחת פרופילים ברשתות חברתיות – אפשרות מועילה נוספת לדחיקת הפרסומים השליליים אחורה בתוצאות החיפוש, הינה פתיחת פרופילים בשפה העברית ברשתות חברתיות חזקות כגון פייסבוק, יוטיוב וטוויטר. ההיגיון מאחורי צעד זה הינו פשוט - גוגל תמיד תעדיף להציג לגולש תוצאות רלוונטיות מתוך אתרים סמכותיים וחזקים כגון הרשתות החברתיות הללו, תוך כדי דחיקה לשוליים של תוצאות מאתרים אחרים וסמכותיים פחות.
• פרסום כתבות חיוביות במגוון אתרי תוכן - ככל שתקפידו לפרסם כתבות בעלות אופי חיובי במגוון אתרי שיתוף תוכן חינמיים, כך תוסיפו לדחוק את התוצאות השליליות אחורה בתוצאות החיפוש.
• יצירת שיח חיובי - דרך מועילה להילחם באמצעותה בחוות דעת שליליות ברשת, הינה יצירת שיח חיובי מצד הגולשים. ניתן להשיג מטרה זו באמצעות יציאה במבצעים ובהטבות מסוימות או באמצעות פנייה אישית אל קהל הלקוחות הקבוע של העסק, בבקשה שיפרסמו תגובות חיוביות.
• פנייה אל חברת המתמחה בניקוי ובניהול מוניטין ברשת – כיום, יש לא מעט חברות שיווק המתמחות בניהול ובניקוי מוניטין.
ניקוי מוניטין יעיל – המקרה של אייל גולן
כולנו זוכרים את הכותרות המסעירות, עת הרשת רעשה וגעשה כשהתפוצצה לראשונה פרשיית אייל גולן והנערות הקטינות. אולם, מהר מאוד אותן הכתבות והתגובות השליליות על גולן נדחקו אחורה בתוצאות החיפוש, והוחלפו על ידי ידיעות חדשות וחיוביות הקשורות לשמו של גולן.
זוהי דוגמא מצוינת ליחסי ציבור חיוביים ולשימוש בכלים לשם יצירת שיח חיובי, כגון פרסום ידיעות חדשות באתרים סמכותיים ובעלי מוניטין הן בעיני הציבור והן בעיני גוגל עצמה.
אין ספק כי אף אחד מאיתנו אינו מעוניין להתעורר בוקר אחד ולראות את שמו נקשר לאזכורים שליליים ברשת האינטרנט. אולם, על אף אי הנעימות המתלווה לאזכורים השליליים הללו, ניתן בהחלט להילחם בהם ולהחליפם באזכורים בעלי אופי חיובי.
הכותבים הינם מומחי שיווק דיגיטלי – zap group