עשרת הדיברות לפרסום בעידן הדיגיטלי
הקימו נוכחות דיגיטלית המותאמת להרגלי הגלישה, חזקו את הנוכחות על ידי הופעה ברשתות חברתיות ונהלו את הקשר עם הלקוחות: כך תנצלו את האפשרויות שמציע העידן הדיגיטלי לקידום העסק שלכם
פרסום בעידן הדיגיטלי פותח המון אפשרויות חדשות לקידום העסק, המותאמות לגובה התקציב ולתוצאה הרצויה . יחד עם זאת, כדי לייצר פרסום שהוא אפקטיבי ולמצות בצורה טובה את הפוטנציאל העסקי אנחנו כמנהלי עסקים צריכים להתמודד עם עולם חדש ומתפתח ועם מורכבות חדשה שהוא מייצר לנו .
כולנו יודעים לומר שצריך להקים אתר לעסק ושצריך לקדם אותו ברשת . אבל מה בעצם צריך לעשות כדי שזה יקרה ? ולמה חשוב לשים לב ?
הנה רשימת עשרת הדברים שצריך לקחת בחשבון בבואנו לייצר פרסום דיגיטלי לעסק:
1. הקמת נוכחות דיגיטלית המותאמת להרגלי הגלישה - הדבר הראשון שצריך לטפל בו הוא להקים את הנוכחות של העסק ברשת. זה אומר לדאוג לבנות אתר עם גורם מקצועי שמבין עניין ולוודא שקורים כמה דברים חשובים:
א. שהאתר מותאם לכל סוגי המכשירים מהם גולשים. כלומר, מותאם ל- desktop (המחשב השולחני) , מותאם לגלישה מהמכשירים הניידים ורצוי גם התאמה לגלישה מ"טאבלט" .
ב. שהאתר קריא ל"גוגל" ושניתן לבצע בו פעולות לקידום של האתר ברשת.
ג. שניתן לערוך ולהוסיף תכנים לאתר בקלות, עדיף באמצעות ממשק דרכו אתם יכולים לעשות זאת בעצמכם.
2. חיזוק הנוכחות על ידי הופעה ברשתות חברתיות - אמנם לא מתאים לכל עסק ולא ברור עד כמה תועלת ישירה אפשר להפיק מכך. עדיין, ההמלצה הכי טובה היא פשוט להיות שם. גם בשביל התדמית וגם כדי לתמוך את קידום האתר שלכם ברשת .
3. שילוב כלים המעודדים פניה לעסק - יש לא מעט כלים שניתן לשלב באתר המעודדים גולשים לפנות אליכם. החל מכלים בסיסיים של טופס למילוי פרטים, אפשרות לחיוג חינם לעסק, הצגת קופונים ודרך כלים מתקדמים יותר כמו משלוח פרטי העסק לנייד של הגולש, ניווט לבית העסק, מערכות להזמנת תור או לקביעת פגישה, או הזמנת שולחן למסעדות.
4. כתיבת בלוגים וניהול פורומים - דרך נהדרת לייצר עבור העסק תדמית של מקצוען בתחום ולא חשוב באיזה תחום מדובר. כתיבת תכנים מקצועיים ברשת דרך בלוגים ומענה לתגובות גולשים ברשת דרך פורומים זה כלי למצב אתכם כאוטוריטה מקצועית. אם מציעים לכם מקום כזה תשקלו ברצינות.
5. קידום אורגני ברשת - כאן אנחנו מדברים על הרצון שלנו כעסק להיות כמה שיותר גבוה בתוצאות החיפוש ב"גוגל" ומה שבטוח מעל למתחרים. אין ספק שזה נושא משמעותי רק חשוב ביותר לעשות את זה בדרך נכונה ועם מקצוענים בתחום, כאלו שיש להם ניסיון ושעובדים בשיטות מקובלות על מנת לקדם את העסק שלכם בתוצאות. המחיר של ענישה על ידי גוגל על קידום לא תקין הוא מחיר כבד מאוד שמתבטא בנפילה במיקומים עד כדי צורך להקים אתר חדש ולהתחיל הכל מאפס.
6. קמפיין ממומן - זו הדרך המשלימה לקידום אורגני ברשת והיא הדרך הבטוחה יותר. קמפיינים ממומנים ניתן להעלות ב"גוגל" לפי ביטויים שאתם מעוניינים להופיע בהם וניתן גם ב"פייסבוק" לפי פילוח של קהלי מטרה שאתם חפצים בהם. בשני המקרים תשלמו לפי קליקים שקיבלתם בפועל. האתגר הוא איך הופכים את הקליקים האלה לפעולות אמתיות שגולש יבצע מולכם .
7. הופעה באינדקסים ברשת - יש לא מעט אינדקסים ברשת שמאפשרים לעסק הופעה בסיסית אפילו בחינם ומאפשרים קידום תמורת תשלום. נצלו כל אפשרות כזאת להופעה באינדקסים, היות והם בעלי נפח חיפוש משמעותי ומקודמים בעצמם טוב ברשת זה רק יתמוך את ההופעה שלכם.
8. פרסום באתרים מתמחים - אפשר למצוא הרבה מאוד אתרים ברשת המתמחים בתחום פעילות מסוים ויכול להיות שזהו בדיוק התחום שלכם, לדוגמא: רפואה, עיצוב, מסעדות, עריכת דין, או אירועים. בדרך כלל אתרים אלו כוללים תוכן מקצועי לגולש וכלים מיוחדים הרלוונטיים לעולם התוכן הזה זאת לצד אפשרויות שונות לפרסום העסק שלכם. היתרון המרכזי בפרסום באתרים אלו הוא במיקוד ובפניה בדיוק לקהל המטרה שאתם מחפשים .
9. ניהול הקשר עם הלקוחות – מאז ומתמיד חיזוק הקשר עם הלקוח היה עניין חשוב ובעידן הדיגיטלי יש לנו יותר כלים לעשות זאת. המונח הרשמי הוא הקמת "מועדון לקוחות לעסק". נשמע מורכב אבל זה יכול להתחיל בצורה פשוטה על ידי איסוף של מידע בסיסי על הלקוחות שלכם: שם איש קשר, פרטי התקשרות וכתובת מייל. קודם כל כדי שתוכלו ליצור קשר עם הלקוח. מכאן אפשר לחשוב על הרחבת הפעילות למועדון מקצועי יותר בו מעדכנים בצורה שוטפת את הלקוחות על חידושים בעסק, מעודדים קניה חוזרת על ידי מבצעים והטבות, או מטפחים את הקשר עם הלקוח על ידי משלוח ברכות אישיות.
10. עידוד חוות דעת של לקוחות - אם פעם אמרנו שהפרסום הכי טוב הוא מפה לאוזן אז גם היום זה נכון . רק מה,ההמלצות מאחד לשני עוברות היום ברשת. לכן, חשוב לעבוד בזה ולדאוג שירשמו על העסק שלכם חוות דעת טובות ושההמלצות הללו יעלו ברשת. אתם יכולים להציג המלצות באתר שלכם, יכולים להמליץ עליכם ברשתות החברתיות ויש גם אתרים שמאפשרים לדרג אתכם בכוכבים או בכל שיטה אחרת. החשש הוא שעלולות לעלות לאוויר גם חוות דעת שליליות, אבל זו לא סיבה שלא לאפשר זאת. הכי טוב במקרה כזה הוא פשוט לענות לגולש בצורה עניינית ומכבדת ואפילו להתנצל אם קרתה תקלה. תצאו גדולים.
אם הגעתם עד כאן זה אומר שאתם מכירים לפחות את הכללים הבסיסיים והחשובים ביותר לקידום העסק שלכם ברשת .תמיד יש מקום ללמוד עוד ולהתמקצע . מי שזה מעניין אותו יותר יכול לבחור להשתתף בקורסים שמציעים בנושא המיועדים במיוחד למנהלי עסקים קטנים ובינוניים. גם אם לא תעשו את כל הדברים בעצמכם לפחות תדעו מה לשאול.
הכותבת היא מנהלת שיווק לקוחות ב-zap group