ביחד אבל לחוד: הזוגות של היום לא מאחדים חשבונות בנק
קרוב למחצית מהזוגות שפותחים חשבון בנק משותף שומרים גם על חשבונות נפרדים; רוב הזוגות עושים זאת כדי לשמור על עצמאות, האם זה משתלם?
- האם הדרך לזוגיות מאושרת עוברת בחשבונות בנק נפרדים?
- לא רק עמלות ומסגרות אשראי: איך בוחרים חשבון בנק
- איך לחסוך על הארוסה?
על פי סקר חדש שערך TD Bank מתברר כי התשובה האידיאלית היא "גם וגם". קרוב למחצית מהזוגות (42%) שפתחו חשבון משותף שמרו גם על חשבונות נפרדים.
עצמאות הייתה הסיבה השכיחה ביותר שציינו הנשאלים לשמירה על חשבונות נפרדים. אם כי נשים הראו יותר רצון לשמור על החירות הפיננסית שלהן: 43% מהנשים שהשתתפו בסקר אמרו שעצמאות היא הסיבה העיקרית מבחינתן, זאת לעומת 34% מהגברים.
בנוסף, 20% מהזוגות טענו כי שמרו על חשבונות נפרדים כדי לוודא שיש להם מספיק כסף לצרכים אישיים, ביניהם מקרי חירום והוצאות אישיות. 16% ציינו כי נוחות בעת קביעת התקציב ותשלום החשבונות היא גורם משמעותי, אף שבקרב הגברים, 38% ציינו את הסיבה הזו. 7% בלבד מהזוגות אמרו כי חשבונות נפרדים נועדו לצרכי פרטיות.
הסקר מצא עוד שהגיל משפיע על ההרגלים הפיננסים. בני דור המילניום היו בעלי סבירות גבוהה יותר מאשר זוגות מבוגרים יותר לאחד חשבונות לפני החתונה: 70% מהזוגות של דור המילניום חיכו לחתונה לפני שאיחדו חשבונות, לעומת 88% בקרב הזוגות בגילאי 55 ומעלה.
בשלב זה, ההשלכות של שמירה על חשבונות נפרדים עדיין לא ברורות לגמרי. לפי חלק מהמחקרים, זוגות מאושרים ביותר כשהם מאחדים את מרבית, אם לא את כל הכסף שלהם. אך הממצאים האלה כנראה לא תקפים כשמוסיפים לקלחת גידול ילדים. המסקנה היא כנראה שאין פתרון אחד המתאים לכל הזוגות.
מבחינה כלכלית, זול יותר להחזיק חשבון אחד לכל משפחה, כלומר להחזיק חשבון משותף אחד בלבד. לכל חשבון יש עלויות ולכן חשבון אחד הוא זול יותר.
בנוסף, השליטה בחשבון המשותף קלה יותר מאשר בכמה חשבונות. במצב שבו יש מינוס בחשבון המשותף וגם באחד החשבונות הנפרדים, הסיכוי שהמינוס יתפח לבעיה שקשה לטפל בה גדול יותר מאשר אם יש חשבון אחד בלבד משותף שבו רואים את המצב כפי שהוא.