$
בונים קריירה ומשפחה

לא רק עמלות ומסגרות אשראי: איך בוחרים חשבון בנק

ההפרשים בעלות ניהול החשבון בין הבנקים השונים יכולים להסתכם במאות שקלים בשנה, אבל זה לא הדבר היחיד שצריך לבדוק; מה חשוב לברר לפני שמחליטים באיזה בנק לפתוח חשבון או לאיזה בנק לעבור

מעין מנלה 13:4401.10.13

חשבון בנק, כמו מוצרים ושירותים אחרים שאנחנו רוכשים, אפשר לבחור. אם אתם לא מרוצים מהבנק בו מתנהל חשבונכם או שאתם מעוניינים בפתיחת חשבון חדש כדאי שתדעו שהבנקים מתחרים ביניהם ומציעים הטבות בעמלות, ריביות אוברדרפט פחותות, מענקים והלוואות בריביות נמוכות. ההפרשים בעלות ניהול החשבון בין הבנקים השונים יכולים להסתכם במאות שקלים בשנה. אבל מלבד השאלה כמה יעלה לכם לנהל את החשבון ישנם שיקולים נוספים שיש לקחת בחשבון לפני שמחליטים באיזה בנק לבחור.

"כדי לבחור את הבנק שמתאים לכם כדאי להקדים ולהחליט מהם הנושאים החשובים לכם", אומר שי רוזנצוויג מנכ"ל click2save. לדוגמא, הוא מסביר, זמינות פקיד הבנק, הנחה בעמלות מכיוון שאתם מבצעים הרבה פעולות במהלך החודש או ריביות נמוכות על האורדרפט במידה ואתם נכנסים למינוס לעתים קרובות.

 

כך תוכלו לחסוך בקליק

 

כאשר משווים בין הבנקים השונים ניתן לראות שישנם הבדלים משמעותיים בעלות ניהול החשבון השנתית. עלות ניהול החשבון הממוצעת מסתכמת ב-538 שקל בשנה בבנק לאומי וב-518 שקל בשנה במזרחי טפחות. בבנק יהב עלות ניהול החשבון מגיעה ל-285 שקל בשנה.

 

רוזנצוויג מסביר מהם הנושאים החשובים שצריך לבדוק לפני שאתם עוברים בנק או פותחים חשבון חדש:

 

1. עמלות:

כיום בנקים רבים מציעים חשבון בנק בעמלות מופחתות או ללא עמלות כלל. כמו כן, כדאי לבדוק את הערוצים הישירים (אתר האינטרנט והאפליקציה של הבנק) ולשאול אילו פעולות ניתן לבצע דרכן. זאת מכיוון שהעמלות בערוצים הישירים נמוכות משמעותית.

 

השוואת עמלות נפוצות בחשבון העו"ש, מקור: בנק ישראל השוואת עמלות נפוצות בחשבון העו"ש, מקור: בנק ישראל

 

2. מסגרת אשראי וריביות:

 "הבנקים לרוב לא אוהבים לדבר על הריביות שהם גובים אבל כאשר עורכים את הבדיקה המקדימה כדאי להתעקש ולשאול את הפקיד מהן הריביות המוצעות על פיקדונות, הלוואות וכמה הבנק גובה על המינוס", אומר רוזנצוויג.

 

היכן לפתוח חשבון היכן לפתוח חשבון צילום: שאול גולן

 

3. מענקים כספיים והטבות אחרות:

הבנקים, בעיקר הבנקים הקטנים, נלחמים היום על לקוחות חדשים ומציעים תנאים אטרקטיבייםוהטבות במעבר כמו ריבית נמוכה להלוואה או הצטרפות למועדון הלקוחות של הבנק.

 

4. מיקום:

לבנקים הקטנים אין פריסה רחבה של סניפים לכן חשוב לוודא שקיים סניף בקרבת המגורים ושעות פתיחה נוחות של הסניף.

 

5. איכות השירות:

רוזנצוויג ממליץ לשאול את הפקיד בסניף אם ניתן לשלוח אימייל או להתקשר ישירות לבנקאי כדי שיטפל בנושאים החשובים לכם. בנוסף, יש לבדוק אם שעות הפעילות של הסניף נוחות לכם וכן מומלץ להיפגש עם מנהל הסניף במידה ויש לכם בקשות מיוחדות להטבות בחשבון.

 

6. ערוצי אינטרנט וסלולר:

היום ניתן לבצע את רוב הפעולות בערוצים הישירים. כדאי לברר עם הבנק האם ניתן לבצע את הפעולות שאתם עושים לעתים קרובות דרך אתר האינטרנט של הבנק והאפליקציה הסלולרית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x