מיטב דש משכללים את שוק הפנסיה בדמי ניהול אטרקטיביים
קרן הפנסיה של בית ההשקעות מציעה לחברי מועדון הייטק-זון דמי ניהול של 0.09% מהצבירה ו-0.9% מההפקדות בתנאי להצטרפות דיגיטלית
קרן הפנסיה של בית ההשקעות מיטב דש ממשיכה במאמציה להגדיל את נתח השוק שלה דרך גיוס לקוחות בדמי ניהול אטרקטיביים ביחס לתעשייה. הייטק-זון, מועדון צרכנות שמאגד עובדי היי טק הגיע לסיכום עם בית ההשקעות על תנאים מיוחדים שיוצעו ל-180 אלף חברי המועדון.
הייטק-זון, מועדון צרכנות שמאגד עובדי הייטק הגיע לסיכום עם בית ההשקעות על תנאים מיוחדים שיוצעו ל-180 אלף חברי המועדון. המועדון יציע לחברים בו הצטרפות דיגיטלית (כלומר ללא תיווך סוכן ביטוח ודרך אתר האינטרנט של החברה) לקרן הפנסיה של מיטב דש עם דמי ניהול נמוכים במיוחד של 0.09% דמי ניהול על הצבירה ו-0.9% דמי על הפרמיה.
רק לשם השוואה דמי הניהול המקסימאלים החוקיים בקרן פנסיה עומדים על 0.5% מהצבירה (פי 5 מדמי הניהול שמציעה מיטב דש) ו-6% מההפקדות. גם גופים חזקים עם כוח מיקוח שעובדים מול קרנות הפנסיה הגדולות כמו מבטחים ומקפת מצליחים להשיג היום דמי ניהול ממוצעים של כ-0.2% מהצבירה ו-2% מההפקדות כך שגם למולם מדובר בדמי ניהול נמוכים במיוחד.
בהייטק-זון חברים 180,000 עובדי הייטק כך שעבור מיטב דש, בית ההשקעות השני בגודלו בישראל המנהל כ-40 מיליארד שקלים בתחום החיסכון ארוך הטווח, מדובר בפוטנציאל פרמיות שנתי של מאות מיליוני שקלים.
יש לציין כי לקרנות הפנסיה הגדולות יהיה קשה להשוות את התנאים שכן כשהן עובדות מול חברות הייטק גדולות הן בדרך כלל עושות זאת בסיוע מנהלי הסדרים פנסיונים (סוכנויות ביטוח גדולות) שלהן הן נדרשות לשלם עמלה, המייקרת את דמי הניהול. עם זאת, בשנים האחרונות יותר ויותר חברות הייטק מתקשרות עם קרנות הפנסיה באופן ישיר ללא תיווך סוכן, מה שגורם להוזלת דמי הניהול באופן משמעותי.
אילן רביב, מנכ"ל בית ההשקעות מיטב דש: "אנו רואים בעובדי ענף ההייטק שותפים טבעיים למהלך הפנסיה הדיגיטלית שלנו. אני בטוח שרבים מהעובדים שחברים בהייטק-זון יראו בהזדמנות זו את הדרך להגדיל את סכום החיסכון הפנסיוני שלהם ואנו מברכים אותם על כך".