$
בונים קריירה ומשפחה

סקר: 19% מלקוחות דיסקונט שקלו לעזוב את הבנק בשנה האחרונה

לפי הסקר של המועצה לצרכנות, מזרחי טפחות מוביל בגיוס לקוחות חדשים - 10% הצטרפו אליו בשנה האחרונה, רק 3% שקלו לעזוב אותו; עוד עולה כי 75% מהלקוחות לא ביצעו השוואה של עמלות וריביות כאשר החליטו לקחת הלוואה או להצטרף לבנק

תומר ורון 19:4614.04.15
רק אחד מכל 3 לקוחות של הבנקים שמע על סל העמלות שהשיק בנק ישראל לפני כשנה, ובמסגרתו מוצע ללקוחות לשלם סכום קבוע עבור ניהול חשבון העו"ש - כך עולה מסקר הגינות המערכת הבנקאית שמפרסמת היום (ג') המועצה לצרכנות. על פי הסקר, פחות ממחצית הלקוחות שמעו על כך מהבנק עצמו.

 

נתונים אלו מתיישבים עם צעדים שנקט בעבר הפיקוח על הבנקים, שלא אהב את הדרך שבה הבנקים שיווקו את מסלולי עמלות העו"ש; המפקח אף שיגר מכתבים לבנקים, בהם פירט את הצעדים שעליהם לנקוט כדי להנגיש את המסלולים המוזלים.

 

על פי הסקר שביצעה המועצה, חצי מהלקוחות שהוצע להם המסלול המוזל דחו את ההצעה; במזרחי טפחות שיעור המצטרפים הוא הגבוה ביותר ועומד על 52% - לעומת דיסקונט שם שיעור המצטרפים הוא 35%.

 

הסקר מצביע על כך שמזרחי טפחות מוביל גם בגיוס לקוחות חדשים - 10% ממשתפי הסקר העידו כי הצטרפו לשורות הבנק בשנה האחרונה, ומנגד 3% שקלו לעזוב אותו. מהצד השני נמצא דיסקונט, שלפי נתוני הסקר, 19% מלקוחותיו שקלו להחליפו, בעוד 2% מלקוחות הבנקים האחרים עברו אליו. בסך הכל, כ-14% מלקוחות הבנקים שוקלים להחליף בנק בשנה הקרובה, וכ-5% כבר החליפו בשנה החולפת.

 

יו"ר מזרחי טפחות משה וידמן והמנכ"ל אלדד פרשר יו"ר מזרחי טפחות משה וידמן והמנכ"ל אלדד פרשר צילום: עמית שעל

 

נתון מטריד נוסף שעולה מהסקר הוא חוסר היכולות של הלקוחות להשוות בקלות בין הצעות הבנקים. על פי הממצאים, כ-40% ממשתפי הסקר מרגישים שאין באפשרותם להשוות בין הבנקים בשל חוסר אחידות ואי-בהירות. בעקבות כך, 3 מכל 4 לא ביצעו השוואה של עמלות וריביות בין הבנקים בשנה האחרונה, כאשר החליטו לקחת הלוואה או להצטרף לבנק מסוים.  

 

הצוות להגברת התחרות במערכת הבנקאית, בראשות המפקח על הבנקים דודו זקן, הצביע על נקודה זו כאחד החסמים העיקריים לתחרות במערכת. בשנה האחרונה נקט הפיקוח כמה צעדים כדי להגדיל את יכולות ההשוואה של הצרכנים. דוגמה לכך היא הוראה המחייבת את הבנקים לפרסם ללקוחותיהם את ממוצע עמלות ני"ע ערך שמשלמים הלקוחות האחרים. עם זאת, נראה מהסקר כי הצעדים עדיין אינם מורגשים בשטח במלואם.

 

המחקר לבחינת רמת ההגינות הנתפסת בתחום הבנקאות נערך באמצעות מכון מחקר גיאוקטוגראפיה באמצעות סקר טלפוני בקרב מדגם ארצי ומייצג של 700 נשים וגברים בגילאי 18+ בעלי חשבון בנק. הסקר נערך בינואר 2015.

  

מנכ"ל המועצה הישראלית לצרכנות, עו"ד אהוד פלג, אומר כי רמת ההגינות הנתפסת כירודה בחיי המסחר בישראל משתקפת פעם נוספת בתחום הבנקאות: "ענף הבנקאות נשען על יחסי אמון בין הלקוח והבנק אולי יותר מענפים אחרים. ההגינות חייבת להימצא בבסיס יחסי אמון אלה. על פי מדד ההגינות שלנו, נראה כי לבנקים יש הרבה מה לשפר בתחום זה". 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x