ביטוח דירה - משתלם עבורכם?
באילו מקרים כדאי לבטח את מבנה הדירה או את התכולה ומה צריך לבדוק לפני שרוכשים ביטוח - מדריך
הדירה שלכם היא ככל הנראה אחד מהנכסים היקרים ביותר בעבורכם – כלכלית ורגשית. לכן טבעי שתרצו לשמור עליו מפני הנורא מכל, ולשקול האם כדאי לכם לרכוש ביטוח לדירה.
- רפורמה באוצר: יקל על ההשוואה בין ביטוחי אובדן כושר עבודה
- אחרי המחשבון לביטוח רכב: משרד האוצר משיק מחשבון לביטוח דירה
- לקנות ביטוח במחיר מופקע?
ישנם שני סוגים נפרדים של ביטוח שניתן לרכוש – ביטוח למבנה הדירה וביטוח לתכולת הדירה (כל דבר וחפץ הנמצאים בדירה ושבבעלותכם). אבל איך תדעו באילו מקרים כדאי בכלל לרכוש ביטוח דירה? לשם כך מומלץ לבחון את כדאיות הביטוח במונחים של עלות מול תועלת. חשבו האם העלות החודשית (הפרמיה) שתשלמו לחברת הביטוח כדאית לעומת הסכום אותו תקבלו ממנה בקרות הסיכון שעבורו רכשתם את הביטוח.
לדוגמא, אם הדבר היקר בדירתכם הוא מחשב נייד, כנראה שהעלות החודשית שתדרשו לשלם לא שווה את התועלת מהפיצוי שתקבלו אם יתרחש מקרה הביטוח. כמו כן, יש לזכור שבמקרים רבים ישנו סכום של השתתפות עצמית שתאלצו לשאת אם ארע מקרה הביטוח.
אם החלטתם לרכוש ביטוח דירה, מומלץ לערוך סקר שוק, זאת במטרה לבדוק את המחיר, את איכות השירות של חברות הביטוח ואת התנהלותן בזמן תביעה. על מנת להשוות בצורה נכונה ומהימנה, שווה לכם לבדוק את המחיר עבור כיסויים זהים ולהיעזר במחשבון החדש שפיתח משרד האוצר. במחשבון יהיה עליכם להזין פרטי מידע אודות המבנה או התכולה אותם תבקשו לבטח ותקבלו מדרג של כלל ההצעות מחברות הביטוח תוך התחשבות בתביעות עבר. שימו לב כי המחירים עלולים להשתנות והם תקפים רק למועד השימוש במחשבון.
מחיר הוא לא השיקול היחידי אותו צריך להשוות בעת עריכת סקר שוק. לצד המחיר במחשבון, תוכלו לראות את הציון שקיבלה חברת הביטוח במדד השירות לטיפול בתביעות. מדד זה הינו מדד אובייקטיבי המשקלל את מהירות הטיפול בתביעה ואת טיב הטיפול בתביעה כש-100 הוא הציון הגבוה ביותר שחברת ביטוח יכולה לזכות בו. מלבד המדד, כדאי לשים לב להבדלים נוספים בין ההצעות השונות כמו גובה הפרמיה החודשית, גובה ההשתתפות העצמית וסייגים נוספים הכתובים לרוב באותיות הקטנות.
פוליסת הביטוח לדירה היא "תקנית", כלומר תנאיה הבסיסיים זהים בין החברות השונות. לאחרונה ערך אגף שוק ההון שורה של שינויים בפוליסות הביטוח התקניות של כל חברות הביטוח אשר נועדו לשפר ולהרחיב את תנאי הכיסוי הביטוחי על מנת לספק מענה למבוטח שדירתו ניזוקה. שינויים אלו יכנסו לתוקף בחודשים הקרובים. לדוגמא, אם תחליטו לבטל את הביטוח באמצע התקופה, תוכלו לעשות זאת ללא תשלום קנסות. בנוסף, כדי למנוע אי בהירות, חודדו הגדרות הנזקים השונים המכוסים בפוליסה למשל הגדרות מפורטות לנזקי רוח ועוד, תנאים אלו זהים בכל החברות.
רגע לפני שאתם סוגרים את עסקת הביטוח, כדאי לבדוק את הנושאים הבאים:
• פרמיה - מהו הסכום שתצטרכו לשלם לחברת הביטוח, פריסת התשלומים ותנאי האשראי.
• גובה ההשתתפות העצמית – ישנן חברות ביטוח המאפשרות להגדיל את ההשתתפות העצמית ובכך להוזיל את הפרמיה.
• סייגים – האם יש סייגים והגבלות לכיסויים השונים.
• הנחות – האם אתם זכאים להנחות שונות, לדוגמא בפוליסת ביטוח עבור המשכנתא.
• כיסויים נוספים לפוליסת הביטוח – האם ישנם כיסויים נוספים אותם ניתן לקבל בלא תשלום נוסף או לרכוש תמורת תוספת פרמיה.
מידע נוסף תוכלו למצוא באתר 'האוצר שלי' בעמוד 'מה צריך לדעת על הביטוח?'
הכותבת היא סגנית הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון