ועדת השרים אישרה הצעת החוק לכלול עסקים קטנים ובינוניים במכרזים
עפ"י הצעת החוק יותקנו תקנות שיתנו עדיפות בשיקלול הסופי לבעלי עסקים קטנים ובינוניים במכרז וזאת על פני בעלי עסקים אחרים שקיבלו תוצאה זהה
הצעת החוק הוגשה לאור החסמים הרבים הקיימים כיום במכרזים ממשלתיים שמרחיקים בעלי עסקים קטנים ובינוניים מלגשת למכרז מראש. גם מבקר המדינה עמד על הבעיה בדו"ח האחרון שהגיש ובו הצביע על הליקויים והחסמים לעסקים קטנים ברכש הממשלתי. המבקר מצא כי למרות החלטת הממשלה להגדיל את חלקם של העסקים הקטנים והבינוניים, אין כיום בקרה על ועדות המכרזים המשרדיות בעניין ולא נעשתה בדיקה לאיתור החמסים שמונעים מעסקים קטנים ובינוניים להגיש הצעות.
ההצעה מבקשת לתקן כבר משלב תנאי הסף את המכרזים כך שייבחן למשל עניין המחזור הכספי - "במידה והדבר אינו נחוץ, וזה קורה לא פעם, הרי שהתנאי הזה לא ייכתב ובכך יתפאשר לבעלי עסקים קטנים ובינוניים להגיש הצעה גם הם", הסביר היום ח"כ פולקמן. על פי הצעת החוק יהיה חייב החשב הכללי באוצר להורות על התקנת תקנות ובהם קריטריונים שינקדו באופן שונה את מציעי המכרז, כך שתינתן עדיפות בשיקלול הסופי לבעלי עסקים קטנים ובינוניים, וזאת על פני בעלי עסקים אחרים שקיבלו תוצאה זהה במכרז.
בדברי ההסבר לחוק נכתב כי החסמים העיקריים הקיימים בפעילות העסקים הקטנים והבינוניים בכניסה למכרזים הם תנאי סף מיותרים ובהם מחזור כספי, ניסיון עבודה מול לקוחות ממשלתיים, איתנות פיננסית, פריסה ארצית ותקני איכות. חסמים נוספים הקיימים מצביעים על הגדרת היקף מכרז גדול אשר מונע מהעסקים הקטנים להשתתף בו, עלויות גבוהות של רכישת מסמכי המכרז ע"י הספק, למידת המכרז והכנת ההצעה. חסמים נוספים שעולים הם נגישות למידע כיצד לגשת למכרזים ואי ודאות בדבר היקף ההתקשרות - העסק אינו מודע בשלב המכרז מהי הכמות הסופית שתוזמן מכל ספק ולכן מתקשה להעריך אם כדאי לו להגיש ההצעה ועוד.