$
צרכנות פיננסית

קבוצת רכישה דיגיטלית מבטיחה לחבריה דמי ניהול נמוכים בפנסיה

גט פנסיה בשותפות עם התאחדות הסטודנטים השיקה אפליקציה שמאפשרת לעבור בין קופות פנסיה באופן אוטומטי תוך 7 דקות; מתחייבת לדמי ניהול מתחת ל-2% מההפקד החודשית ו-0.2% מהצבירה השנתית

מעין מנלה 12:4401.03.16

חברת גט פנסיה שהחלה כמיזם התנדבותי וחברה להתאחדות הסטודטים מציעה להפחית את דמי הניהול בפנסיה לחבריה באמצעות שני כלים. הראשון הוא מערכת אינטרנטית שמאפשרת לעבור קרן פנסיה בתהליך פשוט שלוקח 7 דקות, והשני, התאגדות לכוח קניה גדול שיכול להוריד את דמי הניהול.

 

החברה מבטיחה למצטרפים שישלמו דמי ניהול בקרן הפנסיה מתחת ל-2% מההפקדה החודשית ו-0.2% מהצבירה השנתית וכן כי תצליח לחסוך עבורם בממוצע כ-100 אלף שקל לאורך חייהם על ידי ההפחתה בדמי הניהול. כיום 22% מהחוסכים לפנסיה משלמים דמי ניהול מקסימאליים, והממוצע של דמי הניהול עומד על 2.38% מההפקדה ו-0.2% מהצבירה.

 

גט פנסיה גט פנסיה צילום: התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל

 

האוכלוסיות שמשלמות את דמי הניהול הגבוהים הן דווקא החלשות - רוב עובדי הקבלן ומקבלי משכורות המינימום משלמים דמי ניהול מקסימליים ו-85% מהעצמאים, שלהם אין כוח מיקוח כשל ארגונים גדולים מול קרנות הפנסיה, משלמים דמי ניהול גבוהים מהממוצע. נכון להיום נרשמו לקבוצה כ-14 אלף אנשים על מנת לברר אם יוכלו לקבל הצעה טובה יותר מחברות הפנסיה ובשבועיים האחרונים 100 מהם עברו לקרן פנסיה אחרת. אחד הדברים שמציעה החברה הוא מעבר אוטומטי ופשוט לקרן פנסיה אחרת מכיוון שהליך המעבר הסבוך הוא אחד הגורמים שמונעים מאנשים לנייד את החיסכון גם אם הם משלמים דמי ניהול גבוהים.

 

גט פנסיה הוקמה ב-2014 כמיזם התנדבותי על ידי גל הוכברג, ערן חג'ג' ואלון שמורק שהחליטו להקים קבוצת רכישה שמטרתה לרכוש לעמיתיה מוצר פנסיוני בתנאים טובים ומוזלים. בשנה שעברה חברה להתאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל, שהשקיעה 250 אלף שקל ומחזיקה במחצית מהמניות בחברה, על מנת לבנות מערכת ממוחשבת שתפשט את המעבר בין קרנות הפנסיה.

 

"כסטודנטים אנחנו מבינים שהמקום שלנו בחברה הוא לא רק להגיד מה לא בסדר אלא גם להציע פתרונות פורצי גבולות. ייצרנו מערכת אינטרנטית מלאה שבאמצעותה נוכל לשנות את התפיסה לגבי השוק הפנסיוני והפיננסי בכלל", אומר גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל.

 

לדברי טל כהן, מנכ"ל החברה, אמנם לא מדובר במוסד ללא כוונת רווח, אך זו אינה חברה רגילה אלא 'חברת אימפקט' מכיוון שחלק מהתקנון שלה קובע כי תחל להתחשב ברווחים רק לאחר שנצליח לחסוך מיליארד שקל לאזרחים. לאחר שיגיעו לחיסכון של סכום זה המודל העסקי שלהם יהיה לגבות תשלום על השירות הטכנולוגי שהם נותנים מהקרנות עצמן. "במקום שאדם יישב עם סוכן, ימלא טפסים, אנחנו יוצרים תהליך אינטרנטי עם הגבלות מובנות, בקרות שחוסכות לקרנות הפנסיה את האדם. הכתב הוא כתב מחשב, אין צורך שקרן הפנסיה תקליד ולכן זה יחסוך אנשי תפעול ותמיכה לקרנות. בגלל שאין סוכן אז החוסך לא צריך לשלם מדמי הניהול שלו, כך שזה מצב שבו כולם מרוויחים", הוא אומר.

 

"בעתיד אני מאמין שאנחנו ננהל את כל המוצרים הפיננסיים שלנו במקום אחד, פשוט ובטוח שידאג לאינטרסים שלנו ויותאם לצרכים שלנו", אומר ערן חג'ג' ממייסדי גט פנסיה ויו"ר הדירקטוריון. "התרגלנו כבר ליכולת להחליף מפעיל סלולרי בקלות, מעכשיו זה גם קל להחליף קרן פנסיה. זוהי חלק ממגמת אוטומציה ופישוט שקורית בכל התחומים, מתקדמת בקצב מהיר מאד וכבר מגיעה גם לתחום המוצרים הפיננסיים - שנחשב לבין המסובכים ביותר", הוא אומר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x