$
הוועידה לעסקים קטנים ובינוניים 2016

הזוכים בתחרות קמעונאי השנה 2016: במקום ראשון ארונות הראל

למקום השני הגיע חברת סנסנטר בבעלות משותפת של ג'קי גביש ואביצור יוסף ולמקום השלישי הגיעה פוטבול טרי קולור בבעלות הכדורגלן לשעבר ברוך גלבוע

זוהר שחר לוי 14:4128.03.16

ארונות הראל בבעלות אריה וגיא ריינדל, היא הזוכה בתחרות קמעוני השנה 2016, כך הוכרז היום (ב') בוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט".

 

למקום השני הגיע חסרת סנסנטר בבעלות משותפת של ג'קי גביש ואביצור יוסף ולמקום השלישי הגיעה פוטבול טרי קולור בבעלות הכדורגלן לשעבר ברוך גלבוע.

  

התחרות נערכה במסגרת הוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט" והתמודדו בה 6 עסקים.

 

על תואר קמעונאי השנה של כלכליסט וכאל כרטיסי אשראי. פוטבול טרי קולור, אינדיבוק, היפר רוזנפלד, ארונות הראל, סנסנטר, וקסם הפרי, הם ששת העסקים שהגיעו לגמר בתחרות, כולם עסקים קטנים או בינוניים המגלגלים מחזור מכירות של עד 100 מיליון שקל בשנה.

 


 

העסקים עברו בחינה קפדנית שכללה בחינת הספרים על ידי רואה חשבון ובדיקה על ידי לקוח סמוי. הפרמטרים על פיהם נבחנו העסקים על ידי צוות השיפוט היו חדשנות, ניהול, קידמה, שיווק ואסטרטגיה. דגש הושם השנה על מעבר לערכי המאה ה-21, בין היתר שימוש בדיגיטל וערכי קיימות ואחריות חברתית. שש החברות שעלו לשלב הגמר הם עסקים קטנים או בינוניים המגלגלים מחזור מכירות שנתי בטווח של עד 100 מיליון שקל.

גיא ריינדל הזוכה עם שופטי התחרות גיא ריינדל הזוכה עם שופטי התחרות צילום: צביקה טישלר

 

השישה, הציגו את עצמם במהלך אירוע גמר שהתקיים אמש ונבחנו על פי פרמטרים של תוצאות עסקיות, ניהול, פעילות דיגיטלית, שיווק, אסטרטגיה ואחריות חברתית, כאשר השנה ניתן דגש מיוחד על "פעילות קמעונאית רב ערוצית" שמשלבת את העולמות הפיזיים עם עולמות הדיגיטל.

 

מתוך שש חברות שהגיעו לשלב הגמר, שלושה עסקים קטנים זכו בפרס כספי של 10,000 שקל עד הפרס על המקום הראשון בשווי 75,000 שקל, שכולל 25,000 שקל פלוס 50,000 שקל לחבילת פרסום ב"כלכליסט".

 

צוות השיפוט, שהכריז על הזוכים כולל את גלית חמי, עורכת "כלכליסט", דורון ספיר, מנכ"ל cal, עדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל, עודד סלומי, מנכ"ל ויזה אירופה ישראל, לימור גנות, שותפה – מנהלת בגפן קפיטל, עמיר קורץ, סגן עורכת שוק ההון ב"כלכליסט", אחיה פריד, סמנכ"ל לקוחות עסקיים ב cal, ורו"ח יעקב גמליאל, מנהל מחלקת עסקים קטנים ובינוניים ב KPMG סומך חייקין שליווה את הפרויקט.

 

"זה לא סוד שקשה להיות עסק קטן במדינת ישראל", אמרה בטרם חלוקת הפרסים עורכת "כלכליסט" גלית חמי. "ישראל נמצאת במקום הלא מכובדים של הבנק הלאומי. לצד הבירוקרטיה והבנקים נוסף עוד מכשול והוא העולם הדמוקרטי. אם המאבק מול הבירוקרטיה, הבנקים ואי התחרות הוא קשה, הרי שהעולם הדיגיטלי הוא הקשה והאכזר ביותר, בפרט לעסקים הקטנים בעולם הקמעונאות. העולם הדיגיטלי שינה את חוקי המשחק והוא מאיים על לא מאות עסקים בעולם הקמעונאות. ברור לכל עסק קמעונאי ששם המשחק היה ונותר שירות אבל עליו לכלול עוד דברים פרט למפגש עם הלקוח. החלטנו לשים דגש השנה על קמעונאות רב ערוצית".

 

אחיה פריד סמנכ"ל לקוחות עסקיים ב cal, הוסיף: "השנה בשיפוט של המתמודדים הסתכלנו לא מעט גם על הדרך לא רק על התוצאה הסופית, כי לעשות את השינוי מעסק פיסי – שמוכר ברחוב לעסק שנוכח בזירה הדיגיטלית ולקחת החלטות אמיצות – לפעמים זה כל הסיפור".

 

ארונות הראל: 10 סניפים בבעלותה המלאה

 

הזוכה במקום הראשון בתחרות, ארונות הראל בבעלות אריה ריינדל ובנו גיא, הוא עסק משפחתי לשיווק רהיטים. החברה מתמחה בממכר ארונות המיוצרים במפעל החברה בראשל"צ ומפעילה 10 סניפים בבעלותה המלאה. בכל שנה מוכרת החברה 7,000 ארונות וכשהבינה שתתקשה לשחק במגרש המחיר, החליטה לשים דגש על שירות שכולל, בין היתר, מענה לווטסאפ לאחר שעות העבודה של החברה, זמן אספקה לארונות בדגמים סטנדרטים שעמד בממוצע על 72 שעות בשנה החולפת, והענקת מתנה לרוכשים לאחר ביצוע העסקה. החברה נוסדה בשנת 1974 ושינתה מתכונת למכירה קמעונאית בשנת 1995.

 

סנסנטר, במקום השני, הינה חנות למוצרי חשמל בבעלות ג'קי גביש וביצור יוסף הפועלת 30 שנה בדיזנגוף סנטר ומשווקת מוצרי חשמל. בשנת 2013 החליטה החברה לעשות מהפך ונכנסה לתחום הדיגיטל ולמכירות באינטרנט שהובילו לגידול ניכר בהכנסות.

 

למקום השלישי הגיעה כאמור פוטבול טרי קולור, בבעלות הכדורגלן לשעבר, ברוך גלבוע, המוכרת בארץ ובעולם ערכה ללימוד כדורגל שכוללת בתוכה זוג נעליים בשלושה צבעים, אביזרים ודיסק עם תרגילים ללימוד טכניקות הכדורגל באופן עצמאי. שיטת הלימוד מאופיינת בדגש על לימוד טכניקה בסיסית ללא מחויבות במאמן צמוד. הערכה נמכרת תמורת 110 שקלים ומסופקת למועדוני כדורגל ביניהם מכבי תל אביב, מכבי חיפה והפועל באר שבע.

 

אינדיבוק, שהשתתפה גם כן בתחרות, הינה בבעלות רון דהן, ניר גרינהויז, איתן זינגר וארז שוויצר, היא חנות ספרים עצמאית ברשת. החברה הוקמה במטרה לתת פלטפורמה להפצת ספרי שירה של משוררים עצמאיים באינטרנט ומוכרת ספרים דיגיטליים לצד ספרים מודפסים. העמלה שמשלמים היוצרים לאינדיבוק נמוכה משמעותית מהעמלה המשולמת לרשתות הספרים ועומדת על כ-20% בלבד.

 

עסק נוסף שלקח חלק בתחרות הוא היפר רוזנפלד בבעלות שמואל רוזנפלד היא חנות ותיקה העוסקת בתחום ה"עשה זאת בעצמך". ב-2008 נמכר העסק לרשת אייס תמורת כ-35 מיליון שקל, ולאחר שאייס נקלעה לקשיים כלכליים רכש רוזנפלד בחזרה את הפעילות, בשנת 2012, בתמורה לכ-700 אלף שקל (סכום זה אינו כולל את המחיר ששילם עבור המלאי).

 

משתתפת אחרונה בתחרות היא קסם הפרי היא חברה שפועלת מתל אביב ומתמחה בהכנה ומשלוחים של מגשי פירות בתחומי גדרה עד חדרה. החברה בבעלות האחים דניאל קונה מדי בוקר פירות טריים מהשוק הסיטונאי בצריפין ומכינה מגשים וסלסלאות של פירות הנמכרים במחירים של 190 שקל ועד 850 שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x