איך לדבר על כסף בלי להרוס את הזוגיות?
תיאום ציפיות ויצירת סדרי עדיפויות משותפים הם המפתח להשגת הישגים כלכליים משותפים ולהפחתת מתחים הקשורים לנושא. כך תעשו זאת נכון
- דמי כיס: כך תלמדו את הילדים לנהל את הכסף שלהם
- קונים דירה? מתי הרגשות שלנו מסתירים מאיתנו את האמת לגבי הנכס
- טובעים בניירת? מה כדאי לשמור ומה לזרוק
2. נהלו תקציב משותף
הכירו את הנתונים האמיתיים שמרכיבים את היומיום שלכם: הכנסות, הוצאות, חסכונות, השקעות ונכסים נוספים, אם יש לכם, וכן התחייבות (כולל הלוואות והתחייבויות בכרטיס אשראי). בדקו את התקציב שלכם אל מול המטרות שהגדרתם לעצמכם ובחנו האם אתם יכולים לעמוד בכל המטרות שהצבתם. לשם ניהול התקציב תוכלו להיעזר במידע הבא באתר האוצר שלי ניהול תקציב – בקלות ובפשטות.
3. שיקלו האם כדאי לאחד חשבון בנק
לשאלה האם כדאי לזוג לאחד חשבונות אין תשובה אחת נכונה. מבחינה כלכלית "יבשה" לרוב עדיף לפתוח חשבון בנק משותף: חשבון בנק משותף מאפשר לכם להתנהל כיחידה כלכלית אחת המקלה על מעקב מסודר אחר ההכנסות וההוצאות של משק הבית. כמו כן, כזוג שמכניס שתי משכורות לאותו חשבון, סביר להניח שתקבלו תנאים טובים יותר מול הבנק ותוכלו לחסוך בעלויות מולו - פחות עמלות, תנאים יותר אטרקטיביים לחסכונות, אשראי גבוה יותר ותנאים נוחים יותר להלוואות. אם החלטתם לפתוח חשבון משותף, עשו זאת נכון. קראו עוד על ניהול חשבון בנק באתר "האוצר שלי".
לחלופין, זוגות רבים בוחרים שלא לאחד את החשבון ולשמור על עצמאות כלכלית של כל אחד מבני הזוג בנפרד. גם במצב כזה, ניתן לאפשר לבן או בת הזוג שקיפות מלאה בחשבון, כך ששניכם תוכלו לדעת בכל זמן נתון מה קורה בחשבון האחר. חשבון בנק משותף לא בהכרח מתאים לכל הזוגות: אם לאחד מבני הזוג קשה לשלוט בהוצאות שלו, ייתכן שבמקרה כזה עדיף לנהל שני חשבונות נפרדים, וחשבון אחד יוגבל בגובה הסכום החודשי שניתן להוציא ממנו. אם לאחד מבני הזוג יש היסטוריה בנקאית בעייתית, יכול להיות שזה ישפיע לרעה על תנאי החשבון המשותף. אם בחרתם שלא לפתוח חשבון בנק משותף, נסו למצוא את הדרך הנוחה עבורכם לשלם את החשבונות המשותפים, האם להתחלק חצי-חצי או לפתוח חשבון בנק נוסף רק להוצאות המשותפות.
4. משלבים כוחות בהחלטות הגדולות
בכל שלב בחיי הזוגיות יש החלטות כלכליות משותפות שצריך לקבל. ישנן החלטות פשוטות יותר כמו כמה כסף להקציב לטובת החופשה השנתית או החלטות מורכבות יותר כמו רכישת דירה ונטילת משכנתא. תמיד כדאי לנהל שיח פתוח, כנה ומתחשב על כסף, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בהחלטות גדולות שמשפיעות על עתידכם המשותף. גם כאן כדאי להתחיל מהגדרת מטרות, קביעת סדרי עדיפויות וניהול ומעקב אחר התקציב שהקצתם לצורך המטרה המשותפת.
רוצים לדעת מה קורה כשהמשפחה מתרחבת? היכנסו לאתר "האוצר שלי" כדי לקרוא עוד.