סקר: 51% מהנשים מעוניינות להמשיך לעבוד אחרי גיל 62
זאת לעומת 40% מהגברים המעוניינים לעבוד אחרי גיל הפרישה הרשמי; רק 11% מהחוסכים יודעים מהו גובה הקצבה החודשית שיקבלו בפנסיה, כך לפי סקר שערכה קבוצת קלי באמצעות חברת דיאלוג
46% מהשכירים מעוניינים להמשיך לעבוד גם אחרי גיל הפרישה הרשמי לגמלאות, כך עולה מסקר שערכה קבוצת קלי באמצעות חברת דיאלוג. למעלה ממחצית מהנשים (51%) מעוניינות לעבוד אחרי גיל 62 וכ-40% מהגברים רוצים להמשיך לעבוד אחרי גיל 67, כך לפי הסקר, שנערך בקרב 300 שכירים בגיל 55 ומעלה.
- פנסיה למתחילים: כל מה שצריך לדעת כשנכנסים למקום עבודה חדש
- מהיום - מעסיקים יחוייבו לצרף עובדים חדשים לאחת מקרנות הפנסיה המוזלות
- רק 4% ממשקי הבית בעשירון התחתון מקבלים פנסיה
גיל הפרישה לנשים היה אמור לעלות מ-62 ל-64 כבר בשנת 2012 אך ההעלאה נדחתה מספר פעמים וכעת תמתין לכנסת הבאה.
"הנתונים מראים כי יותר ממחצית מהנשים השכירות מעוניינות להמשיך לעבוד גם אחרי גיל הפרישה. הסיבה לכך היא שנשים רבות לא מספיקות לצבור פנסיה נאותה, בגלל פערי השכר, שנים של עבודה במשרות חלקיות במקביל לעלייה בתוחלת החיים. מדובר באינטרס של המשק וצריך לתת את הדעת למציאת פתרונות כמו למשל מתן תמריצים למעסיקים שיאפשרו שילוב מלא של אנשים בכלל ונשים בפרט בגיל השלישי אשר מעוניינים להמשיך ולעבוד, כך שיוכלו להמשיך ולהיות חלק פעיל ויצרני בעולם התעסוקה", אומרת ענת עברי-רותם סמנכ"לית תכנון פרישה ופנסיה בקבוצת קלי.
מהסקר עולה עוד, כי רוב מכריע של העובדים אינם יודעים מהו סכום הקצבה החודשית שיעמוד לרשותם לאחר הפרישה. רק 11% מהנשאלים השיבו כי הם יודעים בדיוק מהו סכום הפנסיה העתידי שיעמוד לרשותם, כאשר בקרב הנשים השיעור עומד על 8% בלבד, לעומת 15% אצל הגברים. 58% מהנשאלים "יודעים פחות או יותר" מהו הסכום שיעמוד לרשותם, ו-31% לא יודעים בכלל.
הסקר מעלה גם כי קיים פער משמעותי בידע, המוכנות והמעורבות לקראת פרישה בין שכירים שהכנסתם מתחת לממוצע לבין אלה שהכנסתם מעל הממוצע. 44% מבעלי ההכנסה מתחת לממוצע לא יודעים מה הסכום שיעמוד לרשותם לאחר הפרישה, לעומת 21% ששכרם מעל הממוצע.
עוד עולה מהסקר כי בקרב בעלי ההכנסה מתחת לממוצע 49% השיבו כי אינם ערוכים בכלל ליציאה לפני גיל פרישה, לעומת 27% בלבד מבעלי ההכנסה מעל הממוצע. רק 10% מבעלי ההכנסה מתחת לממוצע השיבו כי הם ערוכים באופן מלא לעומת 22% בעלי הכנסה מעל הממוצע.
"למרות המאמצים של הרגולטור להפוך את כל מה שקשור בחיסכון הפנסיוני נגיש ושקוף עבור החוסך, הסקר מצביע על כך שעדיין אצל מרבית החוסכים קיים חוסר ידע ואין מוכנות אמתית בכל מה שקשור לתכנון והערכות מלאה לקראת הפרישה. מומלץ ואף רצוי לא להמתין ולהתחיל לתכנן את הפרישה מבעוד מועד ולא רק בסמוך למועד הפרישה. תכנון נכון יכול לסייע להגדיל את הקצבה החודשית במאות ולעיתים אף באלפי שקלים לחודש" אומרת עברי-רותם.