חריש: שתיים מקבוצות הרכישה הבולטות איחדו כוחות - נגד החרדים
חריש הירוקה ומנהל מגורים ישראל מבקשות להשפיע בכך על צביון העיר; "חריש היא אלטרנטיבה אמיתית לכל מי שרוצה לקנות דירה במחיר שפוי במדינה הזאת"
שתיים מהקבוצות המסתמנות כמובילות מבין הקבוצות הלא חרדיות המתמודדות במכרזים בחריש - חריש הירוקה ומנהל המגורים - הודיעו היום כי יאחדו כוחות. המהלך נועד ליצור קבוצת ענק, שתתמודד מול העמותות החרדיות ותשפיע באופן משמעותי יותר על צביון העיר.
- "אין ספק שחריש לא תהיה עיר לחרדים בלבד"
- המאבק בחריש מתלהט
- משרד השיכון משווק 5,000 יח"ד בחריש; אטיאס: "המכרזים פתוחים לכולם"
"מתחם האחדות" מלווה על ידי חברות הבנייה אורתם מליבו וונטורה ג'נריישן; מחירה של דירת 4 חדרים יעמוד על פי הערכות על כ-629 אלף שקל. בנוסף, פלד ומורט השיקו מהלך שיווקי ולפיו אחת מכל 200 דירות שיימכרו במסגרת הפרויקט, תינתן בחינם.
המכרז של מינהל מקרקעי ישראל לעיר חריש פורסם באוגוסט. הוא כולל 4,643 יחידות דיור וצפוי להתקיים בעוד כעשרה ימים. המכרז מחולק ל-29 מתחמים, ומספר הדירות בהם ינוע בין 40 ל-600. מעבר לשתי הקבוצות שהתאחדו דווח לאחרונה על התארגנות מסיבית בקרב המגזר החרדי, על קבוצות רכישה ערביות, חברות בנייה גדולות וקטנות וכן קבוצות נוספות, כמו "באמונה", הפונות אל המגזר החילוני והדתי לאומי.
חמי בר אור, ממייסדי "חריש הירוקה", אמר בעקבות האיחוד: "החלטנו לחבור לחברת ניהול מקצועית לטובת התמודדות משותפת במכרזים בחריש. צירוף הכוחות הזה יאפשר לנו להתמודד על מתחמי המגורים הגדולים בעיר, ולהשפיע על אופי העיר וצביונה. אנחנו נותנים היום תקווה לכל תושבי חריש ולכל תושבי האזור, ומסמנים את חריש כעיר פתוחה לכולם.
"יותר מכך, ההצעה שלנו, יחד עם מנהל מגורים ישראל, המגובה בגב המקצועי של אורתם מליבו, היא הצעה לדיור בר השגה אמיתי לכל משפחה וזוג צעיר בישראל. נאבקנו על דמותה של חריש במשך ארבע שנים, והיום אנחנו גאים לומר שחריש היא אלטרנטיבה אמיתית לכל מי שרוצה לקנות דירה במחיר שפוי במדינה הזאת".
מוטי פלד, מנהל "מתחם האחדות" מטעם מנהל מגורים ישראל, אמר: "מאות משפחות הביעו בנו היום את אמונם בזכות הניסיון שלנו בפרויקטים דומים".
בתוך כך, במגזר הערבי ערכו לפני כשבוע כנס חירום שמטרתו התגייסות של המגזר על מנת להתמודד על אדמות חריש, הן כצעד שימנע השתלטות חרדית על האזור והן על מנת לספק מגורים לזוגות צעירים מואדי ערה והסביבה. בהמשך לכנס החירום החליטו ראשי הרשויות מהסביבה לנסות ולגייס קבלנים ערבים שיתמודדו במכרזים ויגדילו את סיכוייהם של הזוגות הערבים לרכוש דירות.