המשקיע שהציע לרכוש חלקה של בסר בקניון בקפריסין משך הצעתו
נחשון קיוויתי, מבעלי בסר אירופה מודאג מהמצב זאת בשל העובדה שההכנסות מהקניון משועבדות לאחד הבנקים שהולאמו על ידי הממשל הקפריסאי. "ניסינו להשיג את הבנק ואין עם מי לדבר", מסר ל"כלכליסט"
חברת רבינא פרופרטיס החליטה למשוך את הצעתה לרכישת מניותיה של בסר אירופה, בשליטת נחשון קיוויתי (כ-37%) בקניון בלימסול שבקפריסין, כך מדווחת היום (ה') חברת בסר. ההצעה עמדה על כ-34 מיליון שקל. לדברי קיוויתי, הוא מודאג מאוד מהמצב זאת בשל העובדה כי כל ההכנסות מהקניון משועבדות ל"לייקי בנק", אחד מהבנקים שהולאמו על ידי הממשל הקפריסאי.
- קויתי מוריד מחירים בגבעתיים
- קפריסין: בנקים מגבילים את המשיכה ל-100 יורו
- הבנקים בקפריסין נפתחו אחרי כשבועיים - אין התנפלות
"בשבועיים האחרונים ניסינו להשיג את הבנק ואין עם מי לדבר. אנחנו לא יודעים מה יקרה. הקניון ממשיך לעבוד בינתיים ואנחנו מקווים שבשבוע הבא התמונה תתבהר", אמר קיוויתי ל"כלכליסט".
בסר החזיקה כ-52% מהמניות בקניון בלימסול. 15% ממניותיה נמכרו כבר בספטמבר 2012 לגוף ישראלי. לפני ארבעה ימים הודיעה החברה כי גם עסקה זו לא הושלמה. ל"כלכליסט" נודע כי אותו גוף ישראלי העביר לחברה עד כה כ-10 מיליון שקל והיתרה, בסך 5 מיליון שקל, טרם עברה לחברה.
הקבוצה אף התריעה באותו הדיווח כי לאור המצב הכלכלי בקפריסין והסדרים של הממשל הקפריסאי מול גוש היא עלולה לעמוד במצב של חילוט כ-10% מסך מפיקדונותיה המוחזקים בבנק שהם כיום כ-4.5 מיליון יורו (רובם ככולם משועבדים לטובת הבנק המלווה של הפרויקט).
הקניון בלימסול משתרע על פני 44 אלף מ"ר והוא נמצא כיום בתפוסה של 86%. בקניון פועלים מותגים בינלאומיים כמו זארה, מרקס אנד ספנסר, נייקי ואדידס והוא נחשב לקניון הגדול ביותר בעיר.
קיוויתי מסר עוד ל"כלכליסט" כי התמורה שהייתה אמורה להתקבל מהעסקה האחרונה הייתה מיועדת לבעלי האג"חים של החברה במסגרת ההסדר מולם. לדבריו, אמש הודיע המשקיע הזר לבסר אירופה כי לאור אי הוודאות בקפריסין הוא משהה את הצעתו.