הוד"ל אישרה להפקדה 677 דירות בירוחם
מדובר על תכנית שמהווה חלק משכונה 133 בדרום ירוחם, שכוללת תוספת של 2,000 יחידות בסך הכל
על פי החלטת הוועדה שבראשה עומד אבי הלר, ממונה מחוז דרום במשרד הפנים, 444 יחידות מתוך ה-677 יהיו בבנייה רוויה ו-88 מתוכן יהיו יחידות דיור קטנות עד לשטח של 100 מ"ר. 232 יחידות הדיור הנוספות יהיו צמודות קרקע. התכנית אושרה בהתאם לתכנית המתאר של ירוחם המגדירה את ייעדי הבנייה בין 2020 ל-2030. על פי תכנית זו אוכלוסייתה של ירוחם תגדל מ-10,000 תושבים ל-20,000 אלף תושבים.
מיכאל ביטון, ראש המועצה המקומית ירוחם, אמר ל"כלכליסט" כי הייחוד של המתחם שאושר בוד"ל הוא בגודל המגרשים המתוכננים לבנייה צמודת קרקע. "מדובר במגרשים גדולים בשטח של חצי דונם עד 900 מ"ר וזה יוצר אטרקטיביות לירוחם. אנחנו נשתדל גם שהמחיר יהיה אטרקטיבי כדי למשוך זוגות צעירים לגור במועצה", הוא אומר. ביטון מסביר כי בשנים האחרונות עובדת המועצה בשיתוף פעולה מול מינהל מקרקעי ישראל והיא אף אישרה באמצעות שיתוף פעולה זה שתי שכונות חדשות.
המועצה מתכננת להוביל את נושא הפיתוח בשכונות החדשות וביטון מצהיר כי היעד הוא להגיע למגרשים שמחירם ינוע בין 150 ל-350 אלף שקל. לדבריו, ירוחם לא בונה רק על עיר הבה"דים כמקור משיכה למגורים. "עיר הבה"דים היא עוגן אבל התפקיד שלנו הוא לייצר עוגנים נוספים. יש פה פיתוח של תעשיות, הייטק ותיירות. אנחנו מנהלים מהלך רב זרועי מתוך חשיבה שאם ירוחם תצמח, אז צעירים ירצו לעבור לגור כאן ובכלל זה גם אנשי הקבע", הוא אומר ומוסיף שכיום המועצה המקומית מקדמת תכנית נוספת שצמודה לשכונה הדרומית. במסגרת תכנית זו יתוכנן מתחם יזמי שיכלול מאות מגרשים למגורים שמשלבים גם צימרים וחוות חקלאיות.