בלעדי לכלכליסט
פנינה ארכיטקטונית מחפשת בעלים: וילה שרובר על המדף תמורת 120 מיליון שקל
הווילה שבשכונת טלביה היתה ביתם של הנדבנים גיטה ומיילס שרובר, והיא נמצאת במגרש בן 5.5 דונם הכולל שני בתים וזכויות בנייה ל־1,120 מ"ר נוספים
וילה שרובר, ביתם של הנדבנים המנוחים גיטה ומיילס שרובר, ואחת הווילות המפורסמות והיקרות ביותר בירושלים, מוצעת כעת למכירה תמורת 120 מיליון שקל.
המתחם של שרובר בשכונת טלביה שעל שמו גם הטיילת בבירה, משתרע על 5.5 דונם בין הרחובות פינסקר, מרכוס ודובנוב בבירה, וכולל שני בתים, העליון (בפינסקר) בשטח בנוי של 900 מ"ר, והתחתון בשטח בנוי של 800 מ"ר. למגרש הענק יש זכויות בנייה בלתי מנוצלות ל־1,120 מ"ר נוספים.
- 160 אלף שקל לאתי דודאי על השכרת הווילה בסביון להפקת "דייט בחשיכה"
- יד ראשונה מרווק ב-60 מיליון שקל
- וילת הפאר מושכת מתעניינים מחו"ל
מיילס שרובר היה איל פלדה מוונצואלה ואביו של גבריאל שרובר, שעל שמו קרוי בית גבריאל שלשפת הכנרת.
בווילה המרכזית (העליונה), שנחשבה במשך כמה עשורים למפוארת ביותר שנבנתה בבירה לאחר קום המדינה, אירחו בני הזוג שרובר דיפלומטים, פוליטיקאים, אנשי רוח ואמנים בינלאומיים. מספרים שאת אבן הטורקיז האחרונה בפסיפס של קיר הבית שיבץ משה דיין, ושאחד מנשיאי המדינה וקונסול ארה"ב בישראל שהו בווילה בעת שמשכניהם שופצו. את הווילה, שנודעת גם בשם "בית האונייה" בשל צורתה המוארכת, תכננו אדריכלים מוונצואלה, והיא נבנתה בשנות החמישים של המאה הקודמת.
מוכרת הנכס, חברת DEKA, שבשליטת ג'קי ספרא, אחיינו של הבנקאי הנודע אדמונד ספרא, רכשה אותו מעזבונה של גיטה שרובר לאחר סכסוך משפטי רב־שנים שנסב בעיקר על ערכו של הנכס - מיליוני דולרים בודדים - בשנות התשעים. מאז מותה של שרובר לפני כעשור היו הבתים נושא למחלוקות וסכסוכים בין גופים וקרנות שונים שטענו לזכויות בהם.
מחירו של המתחם זינק לכ־32 מיליון דולר היום - הנכס היקר ביותר למגורים המשווק בירושלים ואחד היקרים במדינה, אמר ל"כלכליסט" בני לובל, מאנגלו־סכסון ירושלים, המשווק את הנכס. "הבית הוא פנינה ארכיטקטונית - פעם ב־50 שנה משווק נכס כזה", אמר. עם זאת, איש לא התגורר במקום שנים, ולהערכתו, נדרשת השקעה של 10–15 מיליון שקל כדי לשפצו.
לובל מעריך שהרוכש יקדם בו תוכנית חדשה למלונאות או למגורים. ישנה גם אפשרות לחלק את המתחם ולרכוש את שטח הבית העליון, 3 דונם, בכ־20 מיליון דולר, ובנפרד את שטח הבית התחתון, 2.5 דונם, בכ־15 מיליון דולר. וזאת במקום למכור את המתחם כולו ב־32 מיליון דולר.
לובל מספר שלפני כ־20 שנה ניסתה חברה בינלאומית גדולה למכור את הווילה הגדולה (שרובר עברה לגור בבית "הקטן" כמה שנים לפני מותה), אך ללא הצלחה. "הם לא קוסמים", אמר לובל. "היתה אינתיפאדה וביקשו 3.5 מיליון דולר על הבית התחתון. אמרנו להם אז שזה סכום גדול מאוד".
הווילה ממוקמת ליד תיאטרון ירושלים (על שם שרובר), משכן הנשיא ומכון ון ליר. לדברי לובל, "האזור הוכתר כיקר ביותר בירושלים", המחיר למ"ר נע סביב 50 אלף שקל.