שר הפנים אישר: הוועדות המקומיות יוכלו להוסיף 10% לכל פרויקט בנייה
גדעון סער חתם על הרחבת תקנות שבס מ-20% ל-30% ותוקפן יהיה לחמש שנים; כעת תתאפשר תוספת דירות מגורים בשיעור של עד 30% מהמספר המירבי של דירות המגורים המותר לבנייה על מגרש
על פי התקנות, ההקלה לתוספת דירות מגורים בשיעור של 30% תינתן עבור דירות ששטחן הממוצע עולה על 70 מ"ר ושהתקבלה חוות דעת ממהנדס הוועדה המתייחסת לתמהיל הדירות המתקבל לאחר התוספת והשתלבותן בסביבה. עוד אמורה חוות הדעת לאשר כי מוסדות הציבור, השטחים הפתוחים, התשתיות ושטחי החנייה בסביבת הבניין נותנים מענה לצרכים הנובעים מתוספת הדירות.
עוד על פי התקנות החדשות - הוועדה המקומית תהיה מוסמכת להתנות תוספת דירות מגורים בכך ששליש מהדירות הנוספות ישמשו למגורי בני מקום בלבד לתקופה של 10 שנים לפחות. הגדרת "בני מקום" לפי התקנות חלה על מי שהוא בן יותר מ-18 שנים ומקום מגוריו הקבוע במשך שלוש השנים האחרונות לפחות הוא בתחום שיפוטה של הרשות המקומית בה הותרת תוספת דירות המגורים.
תקנות שבס חוקקו בשנות התשעים (1990) בימי העלייה הגדולה ממדינות ברית המועצות לשעבר. הצורך בתקנות עלה מתוך הרצון להגדיל את מספר יחידות הדיור הנבנות מעבר למה שמאושר בתב"ע ובזמן קצר יחסית. כמו כן הוחלט כי התקנות יאושרו ברמה המקומית מבלי להגיע לערכאות תכנוניות גבוהות יותר. תקנות שבס נקראות כך על שם שמעון שבס מנכ"ל משרד ראש הממשלה בתקופת כהונתו השנייה של ראש הממשלה דאז יצחק רבין ז"ל. למרות שזמן רב עבר מאז הוחלט עליהן התקנות עדיין בתוקף ובמשך השנים אף הפכו לנורמה מקובלת בקרב יזמי הנדל"ן ובקרב מרבית הרשויות בישראל ולמעט מקרים חריגים בקשות לניצול הזכויות מאושרות על ידי הרשויות.
אחת הטענות העיקריות נגד תקנות שבס או הקלות שבס כפי שהן נקראות לעתים, היא שבעת הכנת התוכניות נלקחו שיקולים רבים אשר במסגרתם אושר מספר מסוים של יחידות דיור. בתוך כך בהליך מזורז זמן קצר לאחר מכן גדל מספר יחידות הדיור כך שאותם שיקולים שנלקחו בעת הכנת התוכניות למעשה נזרקים לפח. כמו כן הליך זה הפך ברבות השנים למסלול עוקף ועדות מחוזיות שבו השתמשו יזמי הנדל"ן כדי לקבל את תוספת יחידות הדיור המבוקשת.