$
חדשות נדל

קנדה ישראל צירפה את גינדי השקעות למו"מ על רכישת קרקע בשוק הסיטונאי

מדובר בקרקע לארבעה מגדלים במתחם תמורת כ־745 מיליון שקל, שתנובה ועיריית ת"א מנסות למכור. גינדי השקעות ורבוע כחול כבר בונות בחלק אחר של המתחם 720 יחידות דיור וקניון

עינת פז-פרנקל 11:4315.12.13

חברת קנדה ישראל צירפה את חברת גינדי השקעות, למו"מ לרכישת קרקע לבנייה למגורים במתחם השוק הסיטונאי לשעבר בתל אביב, בשיעור של 50%. כך דיווח הבוקר (א') קנדה ישראל. 

עוד דיווחה קנדה ישראל, כי החברות ישקיעו בשלב זה 25 מיליון שקל במיזם המשותף, בחלקים שווים, כאשר קנדה ישראל "תפרע לשותף את המימון העודף עד למועד התקשרות העסקה המשותפת בהסכם ליווי בנקאי לפרויקט השוק הסיטונאי, ובכל מקרה כל כסף ראשון שיוכל להמשך מפרויקט השוק הסיטונאי על ידי העסקה המשותפת ישמש תחילה לפירעון המימון העודף. המימון העודף יישא ריבית שנתית בשיעור של 6.5%".

 

בעלות השוק הסיטונאי לשעבר במרכז תל אביב, קבוצה בראשות תנובה ועיריית תל אביב, מקיימות זה שבעה חודשים מגעים עם חברות נדל"ן כדי למכור קרקע לארבעה מגדלים בכ־745 מיליון שקל.

 

מתחם השוק הסיטונאי מתחם השוק הסיטונאי צילום: עמית שעל

 

העסקה בנויה כך שקרקע למגדל אחד תירכש תמורת 365 מיליון שקל, ובנוסף ירכשו הקונים אופציה למגרש שני ב־380 מיליון שקל. בסך הכל מדובר בקרקע ל־592 דירות, או 1.26 מיליון שקל בממוצע לקרקע ליחידת דיור, מחיר שמחייב את היזמים למכור דירות בכ־2 מיליון שקל בממוצע כדי להחזיר את עלויות הבנייה. מוכרות הקרקע העלו את המחיר למגרש אחד ב־10% בתוך חצי שנה מ־333 מיליון שקל ל־365 מיליון שקל.

 

יצוין כי, בחלק הראשון של מתחם השוק הסיטונאי מקימות גינדי השקעות ורבוע כחול נדל"ן 720 יחידות דיור וקניון. גינדי השקעות סומנה כמועמדת טבעית להמשיך את הפיתוח במתחם, אך בחודש מאי השנה הסתיים המו"מ הבלעדי שנוהל עימה בלא כלום, ככל הנראה בשל דרישות המחיר הגבוהות של הקבוצה בראשות תנובה.

 

תנובה מעוניינת למכור את שטח השוק הסיטונאי לפני הנפקתה הקרובה, ובעלות הקרקע אף "מחויבות להליך מכירה משותף עד 2013", כפי שנכתב בדו"ח של מבטח שמיר, בעלת עניין בתנובה. כזכור, תנובה פרסמה את המכרז למגרש זה כבר לפני שנתיים וחצי, ומאז החברה מנסה למכור אותו ב"חתיכות".

 

דובר חברת גינדי השקעות אישר את הפרטים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x