$
חדשות נדל

הרשויות המקומיות יחויבו להקדים בקשתן לשינוי בתעריפי הארנונה

על פי תזכיר חוק שפרסם השר סער, משרדי האוצר והפנים יחויבו להשיב לבקשת שינוי בתעריפי הארנונה עד תחילת השנה אליה מתייחס השינוי

עינת פז-פרנקל 10:2326.12.13

שר הפנים גדעון סער פרסם אמש (ד') תזכיר חוק המחייב את הרשויות המקומיות להקדים את בקשתן לשינוי בתעריפי הארנונה, ואת משרדי הפנים והאוצר להשיב לבקשת שינוי בתעריפי הארנונה עד תחילת השנה אליה מתייחס השינוי.

 

לדברי סער, מטרת תזכיר החוק היא לתת מענה לחסם ביורוקרטי הקיים בבקשות אלה, לפיו הבקשות לשינוי בתעריפי הארנונה – בדרך כלל, מדובר בבקשות להעלאת התעריפים - מוגשות על ידי הרשויות המקומיות עד סוף חודש פברואר של השנה אליה מתייחסת הבקשה. לאחר הגשתן, נבדקות הבקשות במשרד הפנים והאוצר, והרשויות המקומיות מקבלות, לא פעם, תשובה לבקשתן רק לקראת סיום השנה אליה כוונה הבקשה. לאחר מכן, גובות הרשויות המקומיות את התוספת באופן רטרואקטיבי.

 

השר גדעון סער השר גדעון סער צילום: שאול גולן

 

מנתוני משרד הפנים עולה כי בשנים האחרונות הוא טיפל מדי שנה בכ-100 בקשות לאישור חריג של רשויות מקומיות. כל בקשה עשויה לכלול שינוי אחד ועד עשרות של שינויים שיש לבחון ולהכריע בעניינם. תהליך הבחינה והאישור של הבקשות לאישור חריג הינו "ארוך ומורכב וכולל בדיקות כלכליות הנערכות בהתאם למדיניות השרים בנושא האישורים החריגים הנקבעת לשנת הכספים הרלבנטית ובחלק לא מבוטל מהמקרים גם בדיקות משפטיות שונות", נמסר ממשרד הפנים.

 

תזכיר החוק מבקש לתקן מצב זה בכך שהרשויות יגישו את הבקשה לשינוי בתעריפי הארנונה עד האחד ביולי של השנה הקודמת לשנת התקציב, ומשרדי הפנים ואוצר ישיבו לבקשה עד אמצע חודש דצמבר של אותה השנה.

 

המטרה היא "לפתור 'פקק' ביורוקרטי, מקובע ולא הגיוני", מסר סער. "על פי החוק הקיים, אם הרשות המקומית מקבלת אישור להעלאת ארנונה, נדרשים תושבי אותה רשות לשלם לא פעם עשרה חודשי ארנונה רטרואקטיבית. מצד שני, הרשויות המקומיות עצמן לא יכולות לתכנן תקציב שנתי אמיתי וראוי, כאשר במשך חודשים ארוכים הם אינם יודעים אם בקשתם אושרה או נדחתה".

 

תזכיר החוק מופץ כעת להתנגדויות משרדי הממשלה ל-21 יום, ובהיעדר התנגדויות, בתום תקופה זו, יהיה ניתן להביאו לאישור ועדת השרים לחקיקה. לאחר אישור הוועדה, ניתן להביאו לאישור מליאת הכנסת בקריאה ראשונה. לאחר אישור המליאה, הצעת החוק תעבור להכנה לקריאה שנייה ושלישית באחת מוועדות הכנסת, ככל הנראה בוועדת הפנים, שתתבקש לאשר אותה לקריאה שנייה ושלישית. הצעת החוק תחזור למליאת הכנסת לאישור בשתי הקריאות, ואם תאושר תיכנס לספר החוקים, כך שבשנת 2015 יאושר החוק, והאישור לשינוי בארנונה ייכנס לתוקף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x