ראש מינהל התכנון: יגובש מסמך שיסדיר את מעמדם של גני אירועים
במהלך דיון בוועדת הפנים של הכנסת התחייבה ראש המינהל, בינת שוורץ, להשלים את הכנת המסמך תוך כ-3 חודשים; מהנתונים שהוצגו בדיון עולה כי כיום קיימים כ-65 אולמות וגני אירועים שנגדם תלויים ועומדים הליכים משפטיים
ראש מינהל התכנון במשרד הפנים, בינת שוורץ, פועלת לגיבוש מסמך מדיניות ראשון מסוגו שיסדיר את מעמדם התכנוני של אולמות וגני אירועים. המהלך, שעליו הרחיבה היום (ב') שוורץ במהלך דיון בוועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת, מקודם על רקע הצורך לדבריה להגדיר במדויק את מעמדם ואת ייעודם החוקי.
- ארגוני איכות הסביבה הסביבה יעתרו לבג"ץ נגד צמצום נוכחותם בוועדות התכנון
- 100 רשויות מקומיות ביקשו ממשרד הפנים לייקר ארנונה
- גדעון סער על רפורמת הפרגולות: "הצעד הראשון באוגוסט ישנה את פני התכנון בארץ"
סוגיית הסדרת מעמדם התכנוני של אולמות אירועים נידונה כבר תקופה ארוכה בוועדה בראשותה של ח"כ מירי רגב (הליכוד), על רקע נתונים ולפיהם אולמות אירועים רבים נבנים בניגוד לחוק - במרבית המקרים בשטחים הפתוחים ובאזורי תעשייה, עקב דחיקתם ממרכזי הערים ואי הבהירות הקיים בנוגע למעמדם החוקי.
דיון זה מקורו כבר בדו"ח מבקר המדינה שפורסם בדצמבר 2005 ובו כתב מבקר המדינה דאז, מיכה לינדנשטראוס: "גני אירועים רבים הוקמו והופעלו בשטחים הפתוחים שבאזור השרון במהלך יותר מעשר השנים האחרונות בהפרה בוטה של הוראות חוק התכנון והבנייה וחוק רישוי עסקים. מציאות זו משקפת אוזלת יד של רשויות האכיפה שנים רבות ויש בה כדי לעודד הפרת חוק".
במהלך הדיון היום, ציינה שוורץ כי נפגשה עם נציגי בעלי גני האירועים וכי הציעה מתווה לפתרון הבעיה, שעיקרו יהיה יצירת מסמך מדיניות שיגדיר את מעמדם של אולמות וגני האירועים ואת המקומות בהם ניתן להקימם ולהפעילם. שוורץ התחייבה להשלים את הכנת המסמך תוך כשלושה חודשים ולהציגו בפני הוועדה בכנסת בחודש נובמבר.
בדיון נכח גם יו"ר התאחדות בעלי האולמות וגני האירועים, איציק טייב, אשר ביקש כי עד לקבלת מסמך המדיניות שמגובש במינהל התכנון, יוקפאו ההליכים נגד בעלי האולמות הפועלים שלא כדין.
מהנתונים שהוצגו בוועדה עולה כי כיום קיימים כ-65 אולמות וגני אירועים שנגדם תלויים ועומדים הליכים משפטיים. בעבר פנתה רגב אל היועץ המשפטי לממשלה בבקשה להקפיא את הריסתם של גני אירועים שהוקמו ללא היתר - אולם זה נענה בסירוב לבקשתה.
בדיון קודם שהתנהל בוועדה, בו נכחה גם עו"ד בת אור כהנוביץ, מהמחלקה לאכיפת דיני מקרקעין בפרקליטות המדינה, אמרה כהנוביץ': "הבעיה לא התגלתה עכשיו אלא בדו"ח מבקר המדינה בשנת 2005. דו"ח המבקר קרה למשרד הפנים וליועמ"ש לקבוע מדיניות". בדיון זה נכח גם שי קרפ, סגן מנהל חטיבת השמירה על הקרקע במנהל מקרקעי ישראל, אשר אמר: "קרקעות לייעוד מסוים צריכות להיקנות במכרז, כך גם גני אירועים. מדובר באנשים שקנו קרקעות ללא מכרז לצרכים מסוימים ומי שחורג ממטרת ההקצאה, ההסכם עמו מבוטל".