ניסים בובליל: "המדינה דוחקת בנו לבנות אבל שמה לנו מקלות בגלגלים"
במסגרת יום עיון בנושא הרפורמה בתכנון ובנייה תקף נשיא התאחדות בוני הארץ את מוסדות התכנון ואת מקבלי ההחלטות. "יהיה אפס אחוז מע"מ אבל יהיו גם אפס דירות לזכאים"
"מחקר של בנק ישראל שבוצע בעבר מדבר על זמן ממוצע של 12 שנה להמתנה להיתרי בנייה במדינת ישראל. משך הזמן הזה עומד מול העובדה שכל הגורמים אומרים לנו שחייבים לבנות, כדי להוריד את מחירי הדיור, אבל מצד שני כולם שמים לנו מקלות בגלגלים", כך אמר היום (ב') נשיא התאחדות בוני הארץ, ניסים בובליל, ביום עיון שארגנה ההתאחדות בנושא הרפורמה בתכנון ובנייה, שאושרה בחודש מרץ ושתיכנס לתוקפה באופן הדרגתי ב-1 באוגוסט.
- 400 אלף דירות חשופות בלי ממ"ד - כי החוק לא חל עליהן
- תושבים בת"א נגד תוכנית הרבעים: "מתעלמת מהמציאות הביטחונית"
- האוצר לוקח את תחום התכנון ממשרד הפנים
בובליל תקף את מוסדות התכנון ואת מקבלי ההחלטות ואמר "המקלות בגלגלים מתחילים בוועדות המקומיות - וזה הבלוף הגדול ביותר. כל תוכנית שאושרה במוסדות התכנון נתקלת בשורה של התנגדויות, שבחלקן אינן ניתנות למימוש. אז אם מדברים על תוכניות שניתנות למימוש, אין היום בפועל תוכניות מאושרות במדינת ישראל".
לדברי בובליל, "זה ממשיך ביו"ר רשות מקרקעי ישראל, בנצי ליברמן, שדיבר בעבר על סגירת מחצבות, אבל אנחנו צריכים אגרגטים (חומר בנייה - י"ד) כדי להמשיך לבנות - ולכן נכון שאנחנו צריכים לבנות, אבל כולם שמים מקלות בגלגלים, כל אחד דואג שהשני לא יצליח למלא את משימתו. גם המפרט הטכני שפורסם - המשמעות שלו היא שאמנם יהיה אפס אחוז מע"מ אבל יהיו גם אפס דירות לזכאים. בשורה התחתונה, אם רוצים להוריד מחירים הדברים ברורים - הקרקע בידי המדינה והמדינה צריכה להפסיק לספסר במחירי הקרקע". בובליל ציין עוד כי "ראשי הרשויות לא רוצים שיבנו בשטחן מגורים - למשל בהרצליה, חולון, או פתח תקווה - ראשי העיר לא רוצים מגורים. אז כולם רוצים לבנות אבל מעדיפים שהרשויות האחרות יבנו".
רוני בריק, סגן נשיא ההתאחדות, שנכח אף הוא בכנס תקף את שר השיכון ואמר "אנחנו רוצים לבנות מקסימום דירות, אבל השוק בקיפאון משום שלא היה נכון להודיע על הטבת המע"מ ולחכות. אבל לשר הבינוי והשיכון אין בעיה שהשוק בקיפאון, אולי זה אפילו משרת אותו. שר השיכון התבלבל ושכח שהוא אחראי על ענף רחב על כל העוסקים בו, הוא נותן גב לעמותות בנייה שפוגעות בציבור הרוכשים, זוהי האג'נדה שלו - רק עמותות - אבל בעמותות אין מחיר סופי, הכסף של הרוכשים לא בטוח, אין מועד למסירת דירה והדירות נמסרות באיחור של חודשים ושנים, אין אחריות בדק או ערבויות אבל השר לא מודאג, משרד השיכון ממשיך לשווק קרקעות לעמותות ולהביא לעליית מחירי הדירות במאות אלפי שקלים והראינו לא את זה אבל זה לא מעניין אותו".