"מגדלים הם לא הפתרון לבעיית כיכר אתרים"
כך טוען מהנדס העיר תל אביב לשעבר ישראל גודוביץ. התוכנית לבניית שני מגדלים בכיכר אתרים מנוגדת לחוק האוסר על בנייה למגורים בקרבה לים. בעיריית תל אביב מסרבים לומר אם הם תומכים בתוכנית
האם הפיתרון לכיכר אתרים הוא שני מגדלים שיקומו במקום המתחם הקיים? על השאלה הזו תידרש עיריית תל אביב לתת את הדעת כשתוגש התוכנית המתגבשת בימים אלה על ידי האדריכל הבריטי נורמן פוסטר בשיתוף עם האדריכל הישראלי אבנר ישר ומשרד תמא.
- מה עוצר את המגדלים של רובינשטיין בחסן ערפה
- מתווך בעסקה שנכשלה בנמל תל אביב תובע את ענבל אור על דמי התיווך
- מי חותר תחת מי בבניין הספורט הימי
בעלי הנכסים בכיכר אתרים בשיתוף עם קבוצת יזמים שכרו את שירותי האדריכלים על מנת לספק פתרון למתחם, שמוגדר מזה שנים כפיל לבן. לפי התוכנית שגובשה, המתחם ייהרס ובמקומו יוקמו שני מגדלים, אחד למלונאות והשני למגורי יוקרה. עיריית תל אביב חיפשה לא פעם דרכים לתכנן את הכיכר מחדש, אך ההצעות נדחו לרוב על ידי קבוצה של כ־100 בעלי נכסים המחזיקה בשטחים המסחריים בכיכר.
העירייה לא הגיבה עדיין רשמית לתוכנית החדשה לבניית המגדלים, אך מהנדס העיר עודד גבולי הצהיר כי המשך הבנייה על קו החוף לגיטימית, מה שמרמז על כך שהעירייה נוטה לתמוך בתוכנית. אין זה בהכרח מפני שמדובר בפתרון אידיאלי, אלא מפני שככל הנראה מדובר בגלגל ההצלה הראשון שיכול לחלץ את העירייה מהמתחם הבעייתי, ועל הדרך לאפשר לה להרוויח לא מעט מהיטלי השבחה ובהמשך מארנונה.
האדריכל ישראל גודוביץ, מהנדס העיר תל אביב בעבר, סבור כי הקמת מגדלים בכיכר אתרים רחוקה מלפתור את הבעיה: "זו השיטה הכי פסולה בעיני לתיקון עיוותים. הרי אם היו רוצים שיהיו שם מגדלים היו מכניסים את זה לתוכנית מלכתחילה, אז מה, כולם היו טיפשים?". לדברי גודוביץ הבעיה העיקרית במתחם היא לא הכיכר עצמה אלא המפלסים הרבים והנתק שנוצר ביניהם. "המתחם לא מחובר למפלס הטיילת מצד אחד, ומצד שני מנותק מציר התחבורה", הוא אומר. "הכישלון של הפרויקטים האלה זועק לשמים, אז המגדלים יפתרו אותם?"
כיכר אתרים החלה להיבנות בשנת 1971 ובנייתה הסתיימה ב־1975. היא ממוקמת מעל רחוב אליעזר פרי, ומקושרת לטיילת ולמרינה תל אביב ממערב, ואל שדרות בן גוריון ורחוב הירקון ממזרח. ממערב לכיכר נמצאת בריכת גורדון. ומלון קרלטון ממוקם בצמוד לכיכר מצפון. לכיכר כמה מפלסים כאשר במפלס התחתון מגרש חניה ותחנת דלק, המפלס שמעליו כולל כביש ראשי מקורה ומעליו שני מפלסי חנויות והמפלס העליון – רחבה שבה מסעדות ועסקים. אם בתחילת דרכו המקום זכה להצלחה כעבור שנים בודדות הוא החל להידרדר וחלק מהעסקים בו נסגרו למרות מיקומו האטרקטיבי. מבחינה אדריכלית, למרות שתוכננה על ידי רכטר – חתן פרס ישראל לאדריכלות התוכנית נחשבת כבלתי סביבתית ומייצגת את כל הרע שבאדריכלות האורבנית.
אחת הביקורת המושמעת על התוכנית היא בהקשר של המחסום שייצרו המגדלים, הן מבחינה נופית והן מבחינת זרימת אוויר לתושבי הרחובות הסמוכים. תוכנית תמ"א 13 אוסרת על בנייה בשטח שבין החוף ל־100 מטר ממנו, אלא אם מתקבל אישור מיוחד וחריג. בשל קרבתה של תוכנית המגדלים לחוף הים היא לא תואמת את תמ"א 13, ולכן תידרש לעבור את אישור הוועדה הארצית לתכנון חופים. לא ברור אם הגופים הירוקים בתל אביב, שכיום בוחרים כל מלחמה בקפידה, ייאבקו בבניית המגדלים.
מעיריית ת"א נמסר בתגובה: "מדובר בתכנית ביוזמה פרטית אשר נמצאת בשלבי הכנה וגיבוש ראשוניים וצפויה לעלות לדיון בוועדה המקומית בסוף חודש אפריל. לאחר שתוצג התכנית בפני הועדה, ניתן יהיה להציגה לציבור הרחב".
האדריכל אבנר ישר סירב להגיב. בחברה להגנת הטבע אמרו כי הם לא מכירים את התוכנית ורק לאחר שתובא לאישור ועדות התכנון יוכלו למסור את תגובה.