שנה אחרי שקנתה את וולדורף אסטוריה: חברת ביטוח מסין תרכוש מלונות של ריץ ופור סיזנס בארה"ב
קרן בלקסטון תמכור לאנבנג הסינית את מפעילת המלונות סטרטיג'יק ב־6.5 מיליארד דולר. בין הנכסים שיעברו לידיים סיניות: ריץ־קרלטון בקליפורניה וארבעה בתי מלון של רשת פור סיזנס
חברת ביטוח מסין תרכוש את חברת המלונאות סטרטיג'יק הוטלז אנד רזורטס שבסיסה בשיקגו מקרן בלקסטון בסכום של 6.5 מיליארד דולר — כך לפי גורם המקורב לאחת החברות.
ההסכם עם אנבנג הסינית מתגבש שלושה חודשים בלבד אחרי שהשלימה קרן הפרייווט אקוויטי את הרכישה של מפעילת מלונות היוקרה בעסקה ששוויה הוערך ב־3.9 מיליארד דולר, או 6 מיליארד דולר כולל חובות. דוברת מטעם בלקסטון סירבה למסור תגובה לדיווחים על העסקה הנרקמת. סכום העסקה גבוה ב־450 מיליון דולר מהמחיר ששילמה בלקסטון תמורת סטרטיג'יק בדצמבר שעבר. אף שהיא תכננה למכור רק נכסים אחדים בתיק ההשקעות, אנבנג הביעה התעניינות בתיק כולו.
אנבנג, שבסיסה בבייג'ינג, נמצאת בעיצומו של מסע רכישות מלונות יוקרה בארה"ב, והיהלום שבכתר הוא וולדורף אסטוריה בניו יורק שרכשה בפברואר 2015 בסכום של 1.95 מיליארד דולר, עסקה שהיתה מהיקרות בתולדות המלונאות בארה"ב. עתה תעניק רכישת סטרטיג'יק לאנבנג שליטה על מגוון מלונות ואתרי נופש יוקרתיים — במהלך יחיד.
תיק הנכסים של סטרטיג'יק כולל 16 בתי מלון ואתרי נופש ובהם 7,532 חדרים וגם שטחי כנסים ונשפים. עם הנכסים הללו נמנים מלונות ריץ־קרלטון בקליפורניה, פיירמונט סקוטסדייל באריזונה, מריוט אסקס האוס המשקיף על הסנטרל פארק בניו יורק ומלונות של רשת פור סיזנס היוקרתית בג'קסון הול, וויומינג, וושינגטון ואוסטין.
אנבנג, בעברה חברה אפרורית לביטוח מכוניות, היא אחת החברות הסיניות השאפתניות ביותר מבחינת רכישות זרות ולאט לאט כובשת את מקומה בזירה הגלובלית גם בתחום הביטוח. בנובמבר האחרון היא רכשה את חברת הביטוח האמריקאית פידליטי בסכום של 1.57 מיליארד דולר, נוסף על נתח השליטה בחברת ביטוח קוריאנית בסכום של מיליארד דולר וחברות ביטוח שרכשה בבלגיה ובהולנד. ההשקעה בנכסים זרים היא תוצר של ההאטה בצמיחה בסין והסיכון הנמוך הנלווה לנדל"ן בצפון אמריקה בשלב זה. מלבד בתי מלון וחברות ביטוח רכשה אנבנג גם בנייני משרדים בניו יורק ובקנדה.
מתחילת השנה ביצעו חברות סיניות עסקאות זרות בשווי כולל של יותר מ־84 מיליארד דולרים, כך לפי דיאלוג'יק, והן צפויות לעקוף את השיא הסיני ב־2015, שעמד על 108 מיליארד דולר.
העסקה הגדולה ביותר של חברה סינית עד כה השנה נרשמה לזכות תאגיד הכימיקלים הסיני כימצ'יינה, שהודיע על רכישת חברת הדשנים והזרעים השוויצרית סינג'נטה בסכום של 43 מיליארד דולר.